Maku

Voisarvet

2 h 10 min
3.8
2

Voisarvet

Voisarvet ovat parhaita itse leivottuina! Jos teet voisarvet aamiaiselle tai brunssille, rullaa ne edellisenä päivänä paistamista vaille valmiiksi jääkaappiin. Paista voisarvet juuri ennen tarjoamista ja tarjoa briejuuston ja marmeladin kanssa.
Teksti Emilia Kolari
Kuvat Satu Nyström
Tulosta
Mainos

Ainekset (15 kpl)

  • 3 dlkevytmaitoa
  • 50 ghiivaa
  • 1 kplmunaa
  • 1 tlsuolaa
  • 7 dlvehnäjauhoja

Kaulimiseen

  • 1 dlvehnäjauhoja
  • 150 gvoita

Voiteluun

  • 1 kplmunaa

Tee näin

2 h 10 min
{
AKTIIVINEN40 min
PASSIIVINEN1 h 30 min

Aloita voisarvien valmistaminen kuumentamalla maito kädenlämpöiseksi. Liuota joukkoon hiiva. Vatkaa joukkoon muna, suola ja osa jauhoista. Vaivaa taikinan joukkoon loput jauhot. Taikina saa jäädä pehmeäksi.

Ripottele jauhoja tasaisesti leivinpöydälle. Kumoa taikina jauhopetille ja ripottele päälle jauhoja.

Kauli taikina suorakaiteen muotoiseksi levyksi (noin 30 x 60 cm). Leikkaa kylmä voi mahdollisimman ohuiksi viipaleiksi. Levitä viipaleet puolelle taikinalevystä. Nosta taikinan toinen laita täytetyn puolen päälle. Käännä taikinan yläosa keskelle ja alaosa sen päälle. Kauli näin syntynyt taikinapaketti suorakaiteen muotoiseksi levyksi. Taita oikea reuna keskelle ja vasen reuna päälle. Käännä taikinapaketti niin, että pitkä reuna on jälleen pöydän reunan suuntaisesti. Kauli se noin 15 x 60 cm:n kokoiseksi levyksi.

Leikkaa levy taikinapyörällä noin 15 kolmiopalaan. Kääri taikinakolmiot ulkosivusta kärkeen päin tiiviiksi rulliksi. Taivuta sarvet kaarevaan muotoon leivinpaperoidulle pellille. Kohota voisarvia liinalla peitettynä jääkaapissa seuraavaan päivään tai huoneenlämmössä noin tunti.

Voitele voisarvet munalla. Paista voisarvia 225-asteisen uunin toiseksi alimmalla tasolla noin 12 minuuttia.

Tarjoa voisarvet lämpiminä marmeladin ja briejuuston kanssa.

* Pakasta ylimääräiset voisarvet vastapaistettuina. Ennen tarjoilua nosta ne kylmään uuniin ja kuumenna 200 asteeseen, jolloin sarvet sulavat ja rapeutuvat. Paista tarvittaessa vielä muutama minuutti. * Voit leipoa voisarvet jo edellisenä päivänä jääkaappiin kohoamaan.

MITÄ PIDIT?
3.8
Katso myös nämä