Maku

Makeat skonssit

{
Aktiivinen
Passiivinen
Leivo täydellisen keveitä ja kermaisia makeita skonsseja iltapäiväteelle ja katso vaikka jakso Downton Abbeyta.
4.5
3
Julkaistu: 4.11.2014


Ainekset (16 kpl)

  • 450 gvehnäjauhoja (n. 7 dl)
  • 85 gvoita (kylmänä)
  • 4 tlleivinjauhetta
  • 1/2 dlsokeria
  • 1 1/2 dlkermaa (tai maitoa)
  • 1 1/2 dlmaitoa
  • 1 dlrusinoita (tai kuivattuja karpaloita)
  • 1 kplmunaa (voiteluun)
Tulosta
Leikkaa kylmä voi kuutioiksi, voit antaa voikuutioiden olla hetken esimerkiksi pakastimessa. Siivilöi jauhot voikuutioiden sekaan, lisää myös sokeri. Nypi taikina kylmillä käsillä nopeasti murumaiseksi seokseksi, voit käyttää myös monitoimikonetta. Varo tällöin ylityöstämästä taikinaa. Lisää leivinjauhe ja sekoita joukkoon. Lisää kylmä kerma ja maito kerralla joukkoon, sekoita nopeasti ja kevyesti sitkeäksi taikinaksi. Kaada taikina jauhotetulle alustalle ja painele taikinaa kevyesti ja vain muutaman kerran, kunnes siitä tulee hieman kiinteämpää. Painele tai kauli taikina 1-2 cm paksuiseksi levyksi. Leikkaa levystä 5 cm kokoisia skonsseja esimerkiksi keksimuotilla tai lasin pohjalla (teräväreunaisempi keksimuotti sopii paremmin). Laita uuni lämpenemään 220 asteeseen. Nosta skonssit leivinpaperilla vuoratulle uuninpellille, anna seistä n. 10 minuutin ajan. Voitele skonssit munalla ja paista uunissa n. 10 minuutin ajan. Tarjoile esimerkiksi hillon ja teen kanssa lämpiminä tai jäähdytettyinä. Säilytä huoneenlämmössä ilmatiiviisti.
- Jos syöjiä ei ole paljoa, kannattaa tehdä vaikka puolikas satsi tai pakastaa puolet kokonaisesta satsista. Skonssit ovat jo seuraavana päivänä huomattavasti kuivempia!- Käsittele taikinaa nopeasti ja kylmillä käsillä/välineillä. Liika vaivaaminen tai lämpeneminen vie taikinasta keveyden.
MITÄ PIDIT?
4.5
3 kommenttia