


Makeat skonssit
Makeat skonssit ovat täydellisen keveitä ja kermaisia. Leivo skonsseja iltapäiväteelle ja katso vaikka jakso Downton Abbeyta.
Reseptin ainekset
16 kpl
450 g
vehnäjauhoja (n. 7 dl)
85 g
voita (kylmänä)
4 tl
leivinjauhetta
½ dl
sokeria
1 ½ dl
kermaa (tai maitoa)
1 ½ dl
maitoa
1 dl
rusinoita (tai kuivattuja karpaloita)
1
muna (voiteluun)
Makeat skonssit – ohje:
- Leikkaa kylmä voi kuutioiksi, voit antaa voikuutioiden olla hetken esimerkiksi pakastimessa.
- Siivilöi jauhot voikuutioiden sekaan, lisää myös sokeri. Nypi taikina kylmillä käsillä nopeasti murumaiseksi seokseksi, voit käyttää myös monitoimikonetta. Varo tällöin ylityöstämästä taikinaa.
- Lisää leivinjauhe ja sekoita joukkoon.
- Lisää kylmä kerma ja maito kerralla joukkoon, sekoita nopeasti ja kevyesti sitkeäksi taikinaksi.
- Kaada taikina jauhotetulle alustalle ja painele taikinaa kevyesti ja vain muutaman kerran, kunnes siitä tulee hieman kiinteämpää.
- Painele tai kauli taikina 1–2 cm paksuiseksi levyksi. Leikkaa levystä 5 cm kokoisia skonsseja esimerkiksi keksimuotilla tai lasin pohjalla (teräväreunaisempi keksimuotti sopii paremmin).
- Laita uuni lämpenemään 220 asteeseen. Nosta skonssit leivinpaperilla vuoratulle uuninpellille, anna seistä n. 10 minuutin ajan.
- Voitele skonssit munalla ja paista uunissa n. 10 minuutin ajan.
- Tarjoile makeat skonssit esimerkiksi hillon ja teen kanssa lämpiminä tai jäähdytettyinä. Säilytä huoneenlämmössä ilmatiiviisti.
Vinkit!
- Jos syöjiä ei ole paljoa, kannattaa tehdä vaikka puolikas satsi tai pakastaa puolet kokonaisesta satsista. Skonssit ovat jo seuraavana päivänä huomattavasti kuivempia!
- Käsittele taikinaa nopeasti ja kylmillä käsillä/välineillä. Liika vaivaaminen tai lämpeneminen vie taikinasta keveyden.
Kommentit
Ei kommentteja vielä
Katso myös nämä
Uusimmat