Ostoskori

Ostoskorissasi ei ole tuotteita.

Jatka ostoksia
Suosittelemme

Sitruunainen suklaakakku

1 h 0 min

Sitruunainen suklaakakku täytetään raikkaan kirpeällä kiisselillä ja kuorrutetaan sitruunaisella suklaaseoksella. Tämä kakku on kerrassaan vastustamaton makean, täyteläisen ja raikkaan yhdistelmä!

25.5.2009
Reseptin ainekset
16 annosta
Pohja
4 kpl
munaa
1 1/2 dl
sokeria
1 1/4 dl
vehnäjauhoja
1 dl
perunajauhoja
1 tl
leivinjauhetta
Sitruunakiisseli
1 dl
sitruunamehua
2 tl
sitruunankuoriraastetta
1 dl
sokeria
2 rkl
maissitärkkelystä
2 kpl
munaa
2 dl
kuohukermaa
1 rkl
voita
Kostutus
2 dl
virvoitusjuomaa (esim. sitruunalimonadi)
Kuorrutus
1 dl
marmeladia (esim. Mackays limetti- & sitruunamarmeladi)
1 dl
kuohukermaa
200 g
tummaa suklaata
Koristeluun
100 g
valkosuklaata

Vatkaa munat ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi. Sekoita jauhot ja leivinjauhe keskenään. Lisää jauhoseos vaahtoon siivilän läpi. Sekoita kevyesti, kun lisäät jauhoja. Kaada taikina voideltuun ja korppujauhotettuun vuokaan (Ø noin 24 cm) Paista kakkua 180 asteessa noin 30 minuuttia. Kumoa kakku leivinpaperille ja anna jäähtyä.

Mittaa kattilaan sitruunamehu ja -kuori, sokeri, maissitärkkelys, munat ja kerma. Kuumenna koko ajan sekoittaen, kunnes kiisseli on sakeaa. Lisää lopuksi nokare voita. Jäähdytä.

Leikkaa kakkupohja kolmeen osaan. Kostuta alin kerros limonadilla ja levitä sille puolet kiisselistä. Nosta toinen levy täytteen päälle, kostuta ja levitä loput kiisselistä. Nosta kansilevy kakun päälle. Levitä ohut kerros marmeladia kakun päälle.

Kuumenna kerma ja paloiteltu suklaa kattilassa miedolla lämmöllä. Sekoita. Kaada sulanut suklaaseos kakun päälle ja levitä tasaiseksi kerrokseksi myös kakun reunoille.

Halutessasi valkosuklaisen ”marmoroidun” koristelun kakkuun, sulata suklaa varovasti mikrossa. Kaada valkosuklaata pisaroina kakun päälle ja vedä välittömästi cocktailtikulla kuvioita suklaasta. Anna kakun vetäytyä jääkaapissa vähintään 2 tuntia, mielellään yön yli.

Kommentit
Ei kommentteja vielä
Katso myös nämä
Uusimmat
Tilaa uutiskirje tästä

Parhaat poiminnat suoraan sähköpostiisi.

terve
KäyttöehdotTietosuojaselosteEvästekäytännöt