Maku

Kylmäsavulohi-sienisarvet

50 min
5
0

Kylmäsavulohi-sienisarvet

Mehevät kylmäsavulohi-sienisarvet ovat herkullisia tarjottavia tuoreena, mutta voit leipoa ne myös pari päivää ennen tarjoamista, säilyttää jääkaapissa tiiviissä rasiassa ja tarjota lämmitettyinä.
Teksti Kati Pohja
Kuvat Riikka Kantinkoski
Tulosta
Mainos

Ainekset (16 kpl)

Taikina

  • 250 gturkkilaista jogurttia
  • 250 gvoita (huoneenlämpöistä)
  • 4 1/2 dlvehnäjauhoja
  • 2 tlleivinjauhetta
  • 1/2 tlsuolaa
  • 1 tlsokeria

Täyte

  • 100 gkylmäsavustettua kirjolohta
  • 1 dlkangasrouskuja (tai muita sieniä, esikäsiteltynä)
  • 200 gtuorejuustoa
  • 1 rklsitruunamehua
  • 1 rkltuoretta tilliä (hienonnettuna)

Voiteluun

  • 1 kplmunaa

Tee näin

50 min
{
AKTIIVINEN40 min
PASSIIVINEN10 min

Sekoita kaikki taikinan aineet hyvin keskenään. Kääri taikina kelmuun ja nosta se jääkaappiin tekeytymään noin puoleksi tunniksi.

Leikkaa kylmäsavulohi suikaleiksi. Hienonna esikäsitellyt sienet. Sekoita kaikki täytteen aineet keskenään.

Jaa taikina kahteen osaan. Kauli palat Ø 30 cm:n ympyröiksi.

Jaa ympyrät kahdeksaan kolmioon. Nosta täytettä kolmion leveään päähän. Kääri kolmiot rullalle leveästä päästä alkaen. Taivuta rulla sarven muotoon leivinpaperin päälle pellille.

Voitele kylmäsavulohi-sienisarvet munalla.

Paista lohi-sienisarvia 225-asteisessa uunissa noin 10 minuuttia.

MITÄ PIDIT?
5
Katso myös nämä