Ostoskori

Ostoskorissasi ei ole tuotteita.

Jatka ostoksia
Suosittelemme

Pähkinäsämpylät

1 h 45 min
{
Aktiivinen 30 min
Passiivinen 1 h 15 min

Ihanat sämpylät saavat makua rouhituista saksanpähkinöistä ja valmistuvat helposti ilman pyörittelyä. Tarjoa ihanat pähkinäsämpylät vaikkapa brunssilla voinokareen kera!

21.4.2011
Reseptin ainekset
25 kpl
5 dl
piimää
50 g
hiivaa
1 dl
rypsiöljyä
1/2 dl
hunajaa
2 tl
suolaa
2 dl
pekaanipähkinöitä (rouhittuna)
2 dl
kaurahiutaleita
10 dl
hiivaleipäjauhoja
Pinnalle
1 kpl
munaa
1 dl
hasselpähkinöitä (rouhittuna)

Pähkinäsämpylät – ohje:

  1. Lämmitä piimä kädenlämpöiseksi esim. mikroaaltouunissa. Liuota joukkoon hiiva.
  2. Lisää öljy, hunaja ja suola.
  3. Mittaa joukkoon pähkinärouhe ja kaurahiutaleet.
  4. Lisää jauhot vähitellen ja alusta taikina pehmeäksi ja kimmoisaksi. Jätä taikina liinan alle kohoamaan noin puoleksi tunniksi.
  5. Kostuta kätesi vedellä ja nappaa taikinasta kananmunan kokoisia palloja uunipelleille leivinpaperin päälle. Anna sämpylöiden kohota vielä puolen tunnin ajan.
  6. Kuumenna tällä välin uuni 225 asteeseen. Voitele sämpylät munalla ja ripota pintaan pähkinärouhetta.
  7. Paista sämpylöitä noin 15 -minuuttia, kunnes ne ovat saaneet kauniin värin.
  8. Tarjoa pähkinäsämpylät lämpiminä voin kanssa.
  • Jos paistat kaksi pellillistä kerrallaan, käytä kiertoilmatoimintoa ja laske uunin lämpöä 20 astetta.
  • Jos joukossa on pähkinäallergikkoja, korvaa pähkinät esimerkiksi paahdetuilla auringonkukansiemenillä.
Kommentit
Ei kommentteja vielä
Katso myös nämä
Uusimmat
Tilaa uutiskirje tästä

Parhaat poiminnat suoraan sähköpostiisi.

terve
KäyttöehdotTietosuojaselosteEvästekäytännöt