Maku

Pähkinäsämpylät

1 h 45 min
KA
4
0

Luxussämpylät saavat makua rouhituista saksanpähkinöistä ja valmistuvat helposti ilman pyörittelyä. Tarjoa ihanat pähkinäsämpylät vaikkapa brunssilla voinokareen kera!
Tulosta
Teksti Saara Törmä
Kuvat Saara Törmä

Ainekset (25 kpl)

  • 5 dlpiimää
  • 50 ghiivaa
  • 1 dlrypsiöljyä
  • 1/2 dlhunajaa
  • 2 tlsuolaa
  • 2 dlpekaanipähkinöitä (rouhittuna)
  • 2 dlkaurahiutaleita
  • 10 dlhiivaleipäjauhoja

Pinnalle

  • 1 kplmunaa
  • 1 dlhasselpähkinöitä (rouhittuna)

Tee näin

1 h 45 min
{
AKTIIVINEN30 min
PASSIIVINEN1 h 15 min

Lämmitä piimä kädenlämpöiseksi esim. mikroaaltouunissa. Liuota joukkoon hiiva.

Lisää öljy, hunaja ja suola.

Mittaa joukkoon pähkinärouhe ja kaurahiutaleet.

Lisää jauhot vähitellen ja alusta taikina pehmeäksi ja kimmoisaksi. Jätä taikina liinan alle kohoamaan noin puoleksi tunniksi.

Kostuta kätesi vedellä ja nappaa taikinasta kananmunan kokoisia palloja uunipelleille leivinpaperin päälle. Anna sämpylöiden kohota vielä puolen tunnin ajan.

Kuumenna tällä välin uuni 225 asteeseen. Voitele sämpylät munalla ja ripota pintaan pähkinärouhetta.

Paista sämpylöitä noin 15 -minuuttia, kunnes ne ovat saaneet kauniin värin.

Tarjoa pähkinäsämpylät lämpiminä voin kanssa.

  • Jos paistat kaksi pellillistä kerrallaan, käytä kiertoilmatoimintoa ja laske uunin lämpöä 20 astetta.
  • Jos joukossa on pähkinäallergikkoja, korvaa pähkinät esimerkiksi paahdetuilla auringonkukansiemenillä.
MITÄ PIDIT?
4