


Pähkinäsämpylät
1 h 45 min
{
Aktiivinen 30 min
Passiivinen 1 h 15 min
Ihanat sämpylät saavat makua rouhituista saksanpähkinöistä ja valmistuvat helposti ilman pyörittelyä. Tarjoa ihanat pähkinäsämpylät vaikkapa brunssilla voinokareen kera!
Reseptin ainekset
25 kpl
5 dl
piimää
50 g
hiivaa
1 dl
rypsiöljyä
1/2 dl
hunajaa
2 tl
suolaa
2 dl
pekaanipähkinöitä (rouhittuna)
2 dl
kaurahiutaleita
10 dl
hiivaleipäjauhoja
Pinnalle
1 kpl
munaa
1 dl
hasselpähkinöitä (rouhittuna)
Pähkinäsämpylät – ohje:
- Lämmitä piimä kädenlämpöiseksi esim. mikroaaltouunissa. Liuota joukkoon hiiva.
- Lisää öljy, hunaja ja suola.
- Mittaa joukkoon pähkinärouhe ja kaurahiutaleet.
- Lisää jauhot vähitellen ja alusta taikina pehmeäksi ja kimmoisaksi. Jätä taikina liinan alle kohoamaan noin puoleksi tunniksi.
- Kostuta kätesi vedellä ja nappaa taikinasta kananmunan kokoisia palloja uunipelleille leivinpaperin päälle. Anna sämpylöiden kohota vielä puolen tunnin ajan.
- Kuumenna tällä välin uuni 225 asteeseen. Voitele sämpylät munalla ja ripota pintaan pähkinärouhetta.
- Paista sämpylöitä noin 15 -minuuttia, kunnes ne ovat saaneet kauniin värin.
- Tarjoa pähkinäsämpylät lämpiminä voin kanssa.
- Jos paistat kaksi pellillistä kerrallaan, käytä kiertoilmatoimintoa ja laske uunin lämpöä 20 astetta.
- Jos joukossa on pähkinäallergikkoja, korvaa pähkinät esimerkiksi paahdetuilla auringonkukansiemenillä.
Kommentit
Ei kommentteja vielä
Katso myös nämä
Uusimmat