Kotivinkki

Herkullinen äitienpäiväbrunssi – poimi parhaat reseptit ja pistä pöytä koreaksi!Herkullinen äitienpäiväbrunssi – poimi parhaat reseptit ja pistä pöytä koreaksi!

Ilahduta äitiä aurinkoisella äitienpäiväbrunssilla. Pöytään katetaan briosseja ja marmeladia, avokado-perunasalaattia, kasvispaistosta, suolaisia muffineita ja omatekoista mysliä.
Teksti Kaisa Torkkeli
Kuvat Sanna Peurakoski

Briosseja ja appelsiinimarmeladia

Tee briossitaikina jo illalla valmiiksi, muotoile ja paista aamulla. Briossien kanssa tarjotaan pähkinäistä appelsiinimarmeladia ja briejuustoa. Katso täältä briossien resepti sekä appelsiinimarmeladin ohje!

Avokadolla höystetty perunasalaatti

Kun brunssipöydässä on riittävän ruokaisia vaihtoehtoja, ei lounaalle ole tarvetta. Kapris tuo perunasalaattiin sopivaa kirpeyttä, ja avokado viimeistelee salaattiin kermaisen tunnun. Perunasalaatin kaveriksi pöytään kannattaa kattaa kurkkua ja graavilohta. Katso avokadolla höystetyn perunasalaatin ohje täältä!

Kasvispaistos makkaroiden kera

Kasvispaistos syntyy sipulista, tomaattimurskasta ja kananmunista. Chili tuo pirteää potkua, sokeri tasapainottaa maun. Muna-kasvispaistoksen kanssa voi tarjoilla mausteisia makkaroita. Katso kasvispaistoksen ohje täältä!

Suolaiset aamiaismuffinit

Paahtoleipää, pekonia, herkkusieniä ja kananmunaa - rakenna klassiset aamiaistarpeet muffinien muotoon. Paahtoleivästä tehdyt kupit saavat syliinsä herkulliset täytteet. Katso suolaisten aamiaismuffinien resepti täältä!

Kotitekoista mysliä ja jogurttia

Tarjoa brunssijälkkäriksi itse tehtyä mantelimysliä hedelmien ja jogurtin kera. Kun on kerran tehnyt itse mysliä, ei kaupan tarjonta meinaa enää kelvata. Mantelilastujen, siemenien, hiutaleiden, hunajan, veden ja öljytilkan mittaamiseen menee muutama minuutti ja uunissa paahtamiseen vartti. Kotitekoinen mysli tulee myös halvemmaksi. Katso mantelimyslin resepti täältä!

Julkaistu: 14.4.2016