


Espanjalainen aamiainen
Flamencomunat – espanjalainen aamiaispannu saa makunsa kinkusta, paprikasta ja chorizomakkarasta
30 min
Jos rakastat shakshukaa, kokeile flamencomunia! Tarjoa tuhti munapannu brunssiherkkuna tai juhlien yöpalana. Sopivalla leipävalinnalla ruoka on gluteeniton.
Reseptin ainekset
4 annosta
6
tomaattia
2
valkosipulinkynttä
1
sipuli
½ ps (125 g)
pitkiä vihreitä papuja
1 tlk (280 g/ 180 g)
grillattuja paprikoita öljyssä
1 pkt (100 g)
serranokinkkua
½ pkt (noin 120 g)
chorizo-tuoremakkaraa
3 rkl
oliiviöljyä
1 rkl
tomaattipyreetä
4
munaa
Flamencomunat – ohje:
- Pilko tomaatit. Kuori ja hienonna valkosipulit ja sipulit. Leikkaa pavuista päädyt pois ja leikkaa muutamaan osaan. Valuta säilykepaprikat. Pilko kinkut ja viipaloi makkarat.
- Kuumenna öljy uunin kestävällä paistinpannulla ja paista chorizopaloja pari minuuttia. Lisää pannulle sipulit ja valkosipulit ja paista hetki. Sekoita joukkoon tomaattipyree, paprikat, pavut ja tomaatit. Kypsennä noin 10 minuuttia tai kunnes tomaatit ovat pehmenneet. Lisää pannulle tilkka vettä tarvittaessa.
- Kuumenna uuni 200 asteeseen. Ota pannu liedeltä. Laita kinkkusiivut paistokseen ja riko munat pinnalle. Kypsennä uunissa 10 minuuttia niin, että valkuainen hyytyy mutta keltuainen pysyy vielä löysänä.
Kommentit
Ei kommentteja vielä
Katso myös nämä
Uusimmat