Superhelppo suklaamoussekakku – kolmen aineksen suklaamousse täydentää pakastealtaasta poimitun mutakakkupohjan
30 min
Kipaise hakemaan kakkupohjat kaupan pakastealtaasta. Moussetäyte valmistuu pikaisesti kermavaahdosta, vaniljasta ja sulatetusta suklaasta.
Reseptin ainekset
8–10 annosta
2 (à 400 g)
gluteenitonta mutakakkua (esim. Pirkka)
Suklaamousse
400 g
tummaa suklaata
1
vaniljatanko (tai 1 tl vaniljasokeria)
2 prk (à 2 dl)
vispikermaa
Lisäksi
syötäviä kukkia (esim. pelargoni)
25 g
tummaa suklaata rouhittuna
1 tl
kaakaojauhetta
Helppo suklaamoussekakku – ohje:
- Ota mutakakut pakastimesta. Irrota kakut paperivuoista kohmeisena.
- Paloittele suklaa ja sulata vesihauteessa tai varovasti paksupohjaisessa kattilassa. Anna suklaan jäähtyä hetki. Halkaise vaniljatanko ja raaputa sisus suklaaseokseen (tai lisää vaniljasokeri).
- Vaahdota kerma pehmeäksi vaahdoksi ja lisää erissä suklaaseokseen. Sekoita tasaiseksi. Lusikoi suklaamousse isolla pisaratyllalla (18 mm) varustettuun pursotinpussiin.
- Laita toinen mutakakku tarjoiluvadille ja pursota päälle puolet suklaamoussesta aaltomaisesti. Nosta päälle toinen mutakakku. Pursota loppu suklaamousse päälle.
- Koristele suklaarouheella, kukilla ja kaakaojauheella.

Vinkki!
Vielä helpommalla pääset, kun teet täytteen valmiista suklaakakkumousseaineksista (esim. Dr. Oetker). Tarkista valmismoussesta mahdolliset allergeenit.

Kommentit
Ei kommentteja vielä
Katso myös nämä
Uusimmat