Kotivinkki

Keväinen kukkafocaccia – kauniimpaa leipää ei olekaan!

1 h 50 min
{
Aktiivinen
30 min
Passiivinen
1 h 20 min
Kukkafocaccia on kevään suloisin ilmestys. Leipä koristellaan luovasti vaikkapa paprikalla, oliiveilla, tomaateilla ja punasipulilla.
MA
MU
VE
LA
4.4
1


Ainekset (20 annosta)

Kukkafocaccia

  • 4 dl vettä
  • 30 g hiivaa
  • 1½ tl suolaa
  • n. 8 dl vehnäjauhoja
  • ½ dl oliiviöljyä

Koristelu

  • esim. keltaista paprikaa, suippopaprikaa, kevätsipulinvarsia, punasipulia, oliiveja, kirsikkatomaatteja rosmariinia, lehtipersiljaa, salviaa, chilihiutaleita ja mustia seesaminsiemeniä

Pinnalle

  • 3 rkloliiviöljyä
  • 1 tl sormisuolaa
Tulosta
  1. Liuota hiiva kädenlämpöiseen veteen. Lisää suola ja jauhoja vähitellen vaivaten. Lisää öljy alustamisen loppuvaiheessa. Taikina saa jäädä pehmeäksi. Kohota taikinaa lämpimässä paikassa 30 minuuttia.
  2. Kumoa ja levitä taikina oliiviöljyllä voidellun leivinpaperin päälle uunipellille. Peitä liinalla ja anna kohota vielä puoli tuntia.
  3. Valmistele sillä aikaa pintaan tulevat koristeet.
  4. Voitele leivän pinta oliiviöljyllä ja painele sormella pintaan kuoppia. Koristele pinta kasviksilla, yrteillä, siemenillä ja kuivamausteilla.
  5. Valuta vielä öljyä ja ripottele sormisuolaa leivän pinnalle.
  6. Paista 225 asteessa uunin keskitasoa alemmalla tasolla noin 20 minuuttia. Leikkaa jäähtynyt leipä paloiksi.
MITÄ PIDIT?
4.35
1 kommentti