Ostoskori

Ostoskorissasi ei ole tuotteita.

Jatka ostoksia
Suosittelemme

Keväinen kukkafocaccia – kauniimpaa leipää ei olekaan!

1 h 50 min
{
Aktiivinen 30 min
Passiivinen 1 h 20 min

Kukkafocaccia on kevään suloisin ilmestys. Leipä koristellaan luovasti vaikkapa paprikalla, oliiveilla, tomaateilla ja punasipulilla.

12.3.2020
Reseptin ainekset
20 annosta
Kukkafocaccia
4 dl
vettä
30 g
hiivaa
1½ tl
suolaa
n. 8 dl
vehnäjauhoja
½ dl
oliiviöljyä
Koristelu
esim. keltaista paprikaa, suippopaprikaa, kevätsipulinvarsia, punasipulia, oliiveja, kirsikkatomaatteja rosmariinia, lehtipersiljaa, salviaa, chilihiutaleita ja mustia seesaminsiemeniä
Pinnalle
3 rkl
oliiviöljyä
1 tl
sormisuolaa

Kukkafocaccia – ohje:

  1. Liuota hiiva kädenlämpöiseen veteen. Lisää suola ja jauhoja vähitellen vaivaten. Lisää öljy alustamisen loppuvaiheessa. Taikina saa jäädä pehmeäksi. Kohota taikinaa lämpimässä paikassa 30 minuuttia.
  2. Kumoa ja levitä taikina oliiviöljyllä voidellun leivinpaperin päälle uunipellille. Peitä liinalla ja anna kohota vielä puoli tuntia.
  3. Valmistele sillä aikaa pintaan tulevat koristeet.
  4. Voitele leivän pinta oliiviöljyllä ja painele sormella pintaan kuoppia. Koristele pinta kasviksilla, yrteillä, siemenillä ja kuivamausteilla.
  5. Valuta vielä öljyä ja ripottele sormisuolaa leivän pinnalle.
  6. Paista 225 asteessa uunin keskitasoa alemmalla tasolla noin 20 minuuttia. Leikkaa jäähtynyt leipä paloiksi.
Kommentit
Ei kommentteja vielä
Katso myös nämä
Uusimmat
Tilaa uutiskirje tästä

Parhaat poiminnat suoraan sähköpostiisi.

terve
KäyttöehdotTietosuojaselosteEvästekäytännöt