


Keväinen kukkafocaccia – kauniimpaa leipää ei olekaan!
1 h 50 min
{
Aktiivinen 30 min
Passiivinen 1 h 20 min
Kukkafocaccia on kevään suloisin ilmestys. Leipä koristellaan luovasti vaikkapa paprikalla, oliiveilla, tomaateilla ja punasipulilla.
Reseptin ainekset
20 annosta
Kukkafocaccia
4 dl
vettä
30 g
hiivaa
1½ tl
suolaa
n. 8 dl
vehnäjauhoja
½ dl
oliiviöljyä
Koristelu
esim. keltaista paprikaa, suippopaprikaa, kevätsipulinvarsia, punasipulia, oliiveja, kirsikkatomaatteja rosmariinia, lehtipersiljaa, salviaa, chilihiutaleita ja mustia seesaminsiemeniä
Pinnalle
3 rkl
oliiviöljyä
1 tl
sormisuolaa
Kukkafocaccia – ohje:
- Liuota hiiva kädenlämpöiseen veteen. Lisää suola ja jauhoja vähitellen vaivaten. Lisää öljy alustamisen loppuvaiheessa. Taikina saa jäädä pehmeäksi. Kohota taikinaa lämpimässä paikassa 30 minuuttia.
- Kumoa ja levitä taikina oliiviöljyllä voidellun leivinpaperin päälle uunipellille. Peitä liinalla ja anna kohota vielä puoli tuntia.
- Valmistele sillä aikaa pintaan tulevat koristeet.
- Voitele leivän pinta oliiviöljyllä ja painele sormella pintaan kuoppia. Koristele pinta kasviksilla, yrteillä, siemenillä ja kuivamausteilla.
- Valuta vielä öljyä ja ripottele sormisuolaa leivän pinnalle.
- Paista 225 asteessa uunin keskitasoa alemmalla tasolla noin 20 minuuttia. Leikkaa jäähtynyt leipä paloiksi.
Kommentit
Ei kommentteja vielä
Katso myös nämä
Uusimmat