Keväinen kukkafocaccia – kauniimpaa leipää ei olekaan!
1 h 50 min
{
Aktiivinen
30 minPassiivinen
1 h 20 minKukkafocaccia on kevään suloisin ilmestys. Leipä koristellaan luovasti vaikkapa paprikalla, oliiveilla, tomaateilla ja punasipulilla.
MA
MU
VE
LA
4.4
Teksti
Kuvat
Julkaistu: 12.3.2020

Keväinen kukkafocaccia – kauniimpaa leipää ei olekaan!
Ainekset (20 annosta)
Kukkafocaccia
- 4 dl vettä
- 30 g hiivaa
- 1½ tl suolaa
- n. 8 dl vehnäjauhoja
- ½ dl oliiviöljyä
Koristelu
- esim. keltaista paprikaa, suippopaprikaa, kevätsipulinvarsia, punasipulia, oliiveja, kirsikkatomaatteja rosmariinia, lehtipersiljaa, salviaa, chilihiutaleita ja mustia seesaminsiemeniä
Pinnalle
- 3 rkloliiviöljyä
- 1 tl sormisuolaa
- Liuota hiiva kädenlämpöiseen veteen. Lisää suola ja jauhoja vähitellen vaivaten. Lisää öljy alustamisen loppuvaiheessa. Taikina saa jäädä pehmeäksi. Kohota taikinaa lämpimässä paikassa 30 minuuttia.
- Kumoa ja levitä taikina oliiviöljyllä voidellun leivinpaperin päälle uunipellille. Peitä liinalla ja anna kohota vielä puoli tuntia.
- Valmistele sillä aikaa pintaan tulevat koristeet.
- Voitele leivän pinta oliiviöljyllä ja painele sormella pintaan kuoppia. Koristele pinta kasviksilla, yrteillä, siemenillä ja kuivamausteilla.
- Valuta vielä öljyä ja ripottele sormisuolaa leivän pinnalle.
- Paista 225 asteessa uunin keskitasoa alemmalla tasolla noin 20 minuuttia. Leikkaa jäähtynyt leipä paloiksi.
Katso myös
MITÄ PIDIT?
4.35