Maku

Spiraaliskonssit

50 min
4
1

Spiraaliskonssit

Kierteiksi leivotut suolaiset skonssit ovat ruokaisaa tarjottavaa. Maukkaat spiraaliskonssit täytetään meheviksi pekonilla, pinaatilla ja cheddarjuustolla.
Teksti Riikka Kaila
Kuvat Satu Nyström
Tulosta
Mainos

Ainekset (16 kpl)

Taikina

  • 4 1/2 dlvehnäjauhoja
  • 1 dlvehnäjauhoja (täysjyvä)
  • 2 tlleivinjauhetta
  • 2 tltimjamia
  • 1/4 tlsuolaa
  • 200 gkermaviiliä
  • 75 gvoita (sulatettuna)
  • 1 kplmunaa

Täyte

  • 170 gpekonia
  • 1 kplpunasipulia (iso)
  • 3 kplvalkosipulinkynttä
  • 1 rkltimjamia (tuoretta, hienonnettuna)
  • 150 gpinaattia (pakaste)
  • 2 rklsinappia (karkeaa)
  • 1/2 tlmustapippuria
  • 1/4 tlsuolaa
  • 150 gcheddarjuustoa (raastettuna)

Tee näin

50 min
{
AKTIIVINEN35 min
PASSIIVINEN15 min

Valmista ensin täyte. Hienonna pekoni ja ruskista se rapeaksi pannulla omassa rasvassaan. Valuta pekoni talouspaperin päällä.

Kuori ja hienonna sipulit. Nypi timjamin lehdet ja hienonna ne.

Kuullota sipuleita pannulla noin minuutti. Lisää timjami ja pinaatti ja jatka paistamista muutama minuutti. Mausta sinapilla, pippurilla ja suolalla. Jäähdytä.

Yhdistä taikinan kuivat aineet. Lisää kermaviili, voisula ja muna. Sekoita nopeasti tasaiseksi.

Kauli taikina jauhotetulla alustalla suorakaiteen muotoiseksi (noin 30 cm x 40 cm) levyksi. Levitä levylle pinaattitäyte, ripottele päälle pekoni ja 2/3 juustoraasteesta. Kääri levy tiukaksi rullaksi ja leikkaa se 2 cm:n paksuisiksi paloiksi.

Nostele palat leikkuupinta ylöspäin leivinpaperin päälle pellille.

Voitele palat munalla ja ripottele pinnalle loppu juustoraaste.

Paista skonsseja 200-asteisessa uunissa noin 15 minuuttia, kunnes ne ovat saaneet kauniin värin.

Jäähdytä skonssit ritilällä liinalla peitettynä. Skonssit ovat parhaimmillaan vastapaistettuina.

MITÄ PIDIT?
4
Katso myös nämä