


Spiraaliskonssit
50 min
{
Aktiivinen 35 min
Passiivinen 15 min
Kierteiksi leivotut suolaiset skonssit ovat ruokaisaa tarjottavaa. Maukkaat spiraaliskonssit täytetään meheviksi pekonilla, pinaatilla ja cheddarjuustolla.
Reseptin ainekset
16 kpl
Taikina
4 1/2 dl
vehnäjauhoja
1 dl
vehnäjauhoja (täysjyvä)
2 tl
leivinjauhetta
2 tl
timjamia
1/4 tl
suolaa
200 g
kermaviiliä
75 g
voita (sulatettuna)
1
muna
Täyte
170 g
pekonia
1
punasipuli (iso)
3
valkosipulinkynttä
1 rkl
timjamia (tuoretta, hienonnettuna)
150 g
pinaattia (pakaste)
2 rkl
sinappia (karkeaa)
1/2 tl
mustapippuria
1/4 tl
suolaa
150 g
cheddarjuustoa (raastettuna)
Spiraaliskonssit – ohje:
- Valmista ensin täyte. Hienonna pekoni ja ruskista se rapeaksi pannulla omassa rasvassaan. Valuta pekoni talouspaperin päällä.
- Kuori ja hienonna sipulit. Nypi timjamin lehdet ja hienonna ne.
- Kuullota sipuleita pannulla noin minuutti. Lisää timjami ja pinaatti ja jatka paistamista muutama minuutti. Mausta sinapilla, pippurilla ja suolalla. Jäähdytä.
- Yhdistä taikinan kuivat aineet. Lisää kermaviili, voisula ja muna. Sekoita nopeasti tasaiseksi.
- Kauli taikina jauhotetulla alustalla suorakaiteen muotoiseksi (noin 30 cm x 40 cm) levyksi. Levitä levylle pinaattitäyte, ripottele päälle pekoni ja 2/3 juustoraasteesta. Kääri levy tiukaksi rullaksi ja leikkaa se 2 cm:n paksuisiksi paloiksi.
- Nostele palat leikkuupinta ylöspäin leivinpaperin päälle pellille.
- Voitele palat munalla ja ripottele pinnalle loppu juustoraaste.
- Paista skonsseja 200-asteisessa uunissa noin 15 minuuttia, kunnes ne ovat saaneet kauniin värin.
- Jäähdytä spiraaliskonssit ritilällä liinalla peitettynä. Skonssit ovat parhaimmillaan vastapaistettuina.
Kommentit
Ei kommentteja vielä
Katso myös nämä
Uusimmat