Ostoskori

Ostoskorissasi ei ole tuotteita.

Jatka ostoksia
Suosittelemme

Spiraaliskonssit

50 min
{
Aktiivinen 35 min
Passiivinen 15 min

Kierteiksi leivotut suolaiset skonssit ovat ruokaisaa tarjottavaa. Maukkaat spiraaliskonssit täytetään meheviksi pekonilla, pinaatilla ja cheddarjuustolla.

29.7.2015
Reseptin ainekset
16 kpl
Taikina
4 1/2 dl
vehnäjauhoja
1 dl
vehnäjauhoja (täysjyvä)
2 tl
leivinjauhetta
2 tl
timjamia
1/4 tl
suolaa
200 g
kermaviiliä
75 g
voita (sulatettuna)
1
muna
Täyte
170 g
pekonia
1
punasipuli (iso)
3
valkosipulinkynttä
1 rkl
timjamia (tuoretta, hienonnettuna)
150 g
pinaattia (pakaste)
2 rkl
sinappia (karkeaa)
1/2 tl
mustapippuria
1/4 tl
suolaa
150 g
cheddarjuustoa (raastettuna)

Spiraaliskonssit – ohje:

  1. Valmista ensin täyte. Hienonna pekoni ja ruskista se rapeaksi pannulla omassa rasvassaan. Valuta pekoni talouspaperin päällä.
  2. Kuori ja hienonna sipulit. Nypi timjamin lehdet ja hienonna ne.
  3. Kuullota sipuleita pannulla noin minuutti. Lisää timjami ja pinaatti ja jatka paistamista muutama minuutti. Mausta sinapilla, pippurilla ja suolalla. Jäähdytä.
  4. Yhdistä taikinan kuivat aineet. Lisää kermaviili, voisula ja muna. Sekoita nopeasti tasaiseksi.
  5. Kauli taikina jauhotetulla alustalla suorakaiteen muotoiseksi (noin 30 cm x 40 cm) levyksi. Levitä levylle pinaattitäyte, ripottele päälle pekoni ja 2/3 juustoraasteesta. Kääri levy tiukaksi rullaksi ja leikkaa se 2 cm:n paksuisiksi paloiksi.
  6. Nostele palat leikkuupinta ylöspäin leivinpaperin päälle pellille.
  7. Voitele palat munalla ja ripottele pinnalle loppu juustoraaste.
  8. Paista skonsseja 200-asteisessa uunissa noin 15 minuuttia, kunnes ne ovat saaneet kauniin värin.
  9. Jäähdytä spiraaliskonssit ritilällä liinalla peitettynä. Skonssit ovat parhaimmillaan vastapaistettuina.
Kommentit
Ei kommentteja vielä
Katso myös nämä
Uusimmat
Tilaa uutiskirje tästä

Parhaat poiminnat suoraan sähköpostiisi.

terve
KäyttöehdotTietosuojaselosteEvästekäytännöt