Maku

Vadelma-valkosuklaajuustokakut

16 h
{
Aktiivinen
15 h
Passiivinen
1 h
Minikokoiset vadelma-valkosuklaajuustokakut eivät tarvitse liivatetta hyytyäkseen! Ihanan maun salaisuutena on makean ja happaman liitto – hapatettu kerma täydentää vadelman kirpsakkuutta ja tasapainottaa valkosuklaan makeutta.
5
0
Julkaistu 14.9.2017


Reseptin ainekset (4 palaa)

Pohja

  • 115 gDigestive-keksejä
  • 50 gvoita

Täyte

  • 200 gtuorejuustoa (huoneenlämpöisenä)
  • 2 dlArla Lempi hapatettua kermaa
  • 70 gvalkosuklaata
  • 1 tlvaniljatahnaa

Vadelmasose

  • 100 gvadelmia
  • 2 rklsokeria
Tulosta

Murskaa Digestivet hienoksi muruksi, sulata voi. Yhdistä keksinmurut ja voi tasaiseksi seokseksi.

Vuoraa leivinpaperilla 2 n. 10-senttistä irtopohjavuokaa tai käytä yhtä n. 15-20-senttistä isompaa irtopohjavuokaa. Voit käyttää reunoilla reunakalvoa.

Painele muruseos vuokien pohjalle, laita kylmään odottamaan.

Sulata valkosuklaa varovaisesti mikrossa tai vesihauteessa, anna jäähtyä.

Pehmennä huoneenlämpöistä tuorejuustoa lusikalla sekoitellen.

Vaahdota hapatettu kerma napakaksi vaahdoksi, kääntele tuorejuuston joukkoon. Lisää vaniljatahna ja sulanut valkosuklaa, kääntele tasaiseksi. 

Jaa taikina vuokien välillä ja tasoita pinta lastalla.

Anna jähmettyä jääkaapissa n. 1 tunnin ajan.

Valmista vadelmasose kuumentamalla vadelmat mikrossa tai kattilassa sokerin kanssa. Painele haarukalla vadelmat rikki.

Tarjoile juustokakut vadelmasoseen kanssa. Säilytä kylmässä.

Kommentoi »