


Sitruuna-salmiakkikakku
Sitruuna ja salmiakki ovat täydellinen makupari. Täyteläisen muhkeassa kerroskakussa on sitruunankuorella maustetut kakkupohjat ja rahkan raikastama sitruunatahnatäyte. Koko komeuden kruunaa salmiakin makuinen tomusokerikuorrutus ja lakritsirakeet.
Pohja
Voitele ja jauhota kaksi irtopohjavuokaa (halkaisijaltaan noin 20 cm).
Vatkaa pehmeä voi ja sokeri kuohkeaksi.
Lisää munat yksitellen ja edelleen vatkaten. Lisää sitruunan hienoksi raastettu kuori ja sitruunamehu. Sekoita tasaiseksi.
Yhdistä toisessa kulhossa kuivat aineet. Lisää ne taikinaan vuorotellen jogurtin kanssa. Sekoita tasaiseksi.
Kaada taikina vuokiin ja tasoita taikinan pinta lastalla.
Paista 175-asteisen uunin keskitasolla 45-50 minuuttia tai kunnes kakkupohjien keskelle pistettyyn tikkuun ei tartu taikinaa ja pohjat ovat kypsät ja kauniin väriset.
Anna pohjien jäähtyä hetki. Kumoa ne ritilälle jäähtymään.
Leikkaa kumpikin kakkupohja kahteen osaan vasta täysin jäähtyneenä.
Täyte
Levitä alimmaiselle kakkupohjalle ensin sitruunatahnaa ja sitten vaniljarahkaa. Nosta päälle toinen kakkupohja. Jatka näin, kunnes kaikki täyte on käytetty. Jätä päällimmäinen kerros ilman täytettä, koska siihen tulee kuorrutus.
Nosta kakun päälle kevyt paino (esimerkiksi jälkiruokalautanen) ja nosta peitettynä jääkaappiin vetäytymään.
Kuorrutus
Vatkaa pehmeä voi notkeaksi. Sekoita siihen tomusokeri, vaniljasokeri ja tuorejuusto. Sekoita tasaiseksi.
Levitä kuorrutus kakun päälle ja reunoille. Anna vetäytyä mielellään muutama tunti ennen tarjoilua.
Salmiakkikastike
Kiehauta kattilassa voi ja Haganol-mixer. Lisää tomusokeri ja sekoita tasaiseksi.
Anna kastikkeen jäähtyä hetki, jotta se ei sulata tuorejuustokuorrutusta ja sakenee hieman.
Valuta salmiakkikastike tasaisesti kakun päälle siten, että se valuu myös hieman kakun reunoille.
Koristele kakku lopuksi lakritsirakeilla.