Ostoskori

Ostoskorissasi ei ole tuotteita.

Jatka ostoksia
Suosittelemme

Sitruuna-salmiakkikakku

4 h 15 min
{
Aktiivinen 1 h 15 min
Passiivinen 3 h 0 min

Sitruuna ja salmiakki ovat täydellinen makupari. Täyteläisen muhkeassa kerroskakussa on sitruunankuorella maustetut kakkupohjat ja rahkan raikastama sitruunatahnatäyte. Koko komeuden kruunaa salmiakin makuinen tomusokerikuorrutus ja lakritsirakeet.

29.3.2015
Reseptin ainekset
20 annosta
Pohjat
175 g
voita (pehmeää)
3 dl
hienoa sokeria (Siro)
4 kpl
munaa
2 tl
sitruunan kuorta hienoksi raastettuna (luomu)
3 rkl
sitruunamehua
4 1/2 dl
vehnäjauhoja
1 dl
mantelijauhoja
1 1/2 tl
leivinjauhetta
1 tl
vaniljasokeria
1 1/2 dl
turkkilaista jogurttia
Täyte
340 g
sitruunatahnaa (lemon curd)
400 g
vaniljarahkaa
Kuorrutus
50 g
voita (pehmeää)
200 g
tuorejuustoa (ei kevyttuorejuustoa)
3-4 dl
tomusokeria
1 tl
vaniljasokeria
Salmiakkikastike
75 g
voita
3/4 dl
Haganol-mixeriä
n. 6 dl
tomusokeria
Koristeeksi
100 g
lakritsirakeita tai -paloja

Pohja

Voitele ja jauhota kaksi irtopohjavuokaa (halkaisijaltaan noin 20 cm).

Vatkaa pehmeä voi ja sokeri kuohkeaksi.

Lisää munat yksitellen ja edelleen vatkaten. Lisää sitruunan hienoksi raastettu kuori ja sitruunamehu. Sekoita tasaiseksi.

Yhdistä toisessa kulhossa kuivat aineet. Lisää ne taikinaan vuorotellen jogurtin kanssa. Sekoita tasaiseksi.

Kaada taikina vuokiin ja tasoita taikinan pinta lastalla.

Paista 175-asteisen uunin keskitasolla 45-50 minuuttia tai kunnes kakkupohjien keskelle pistettyyn tikkuun ei tartu taikinaa ja pohjat ovat kypsät ja kauniin väriset.

Anna pohjien jäähtyä hetki. Kumoa ne ritilälle jäähtymään.

Leikkaa kumpikin kakkupohja kahteen osaan vasta täysin jäähtyneenä.

Täyte

Levitä alimmaiselle kakkupohjalle ensin sitruunatahnaa ja sitten vaniljarahkaa. Nosta päälle toinen kakkupohja. Jatka näin, kunnes kaikki täyte on käytetty. Jätä päällimmäinen kerros ilman täytettä, koska siihen tulee kuorrutus.

Nosta kakun päälle kevyt paino (esimerkiksi jälkiruokalautanen) ja nosta peitettynä jääkaappiin vetäytymään.

Kuorrutus

Vatkaa pehmeä voi notkeaksi. Sekoita siihen tomusokeri, vaniljasokeri ja tuorejuusto. Sekoita tasaiseksi.

Levitä kuorrutus kakun päälle ja reunoille. Anna vetäytyä mielellään muutama tunti ennen tarjoilua.

Salmiakkikastike

Kiehauta kattilassa voi ja Haganol-mixer. Lisää tomusokeri ja sekoita tasaiseksi.

Anna kastikkeen jäähtyä hetki, jotta se ei sulata tuorejuustokuorrutusta ja sakenee hieman.

Valuta salmiakkikastike tasaisesti kakun päälle siten, että se valuu myös hieman kakun reunoille.

Koristele kakku lopuksi lakritsirakeilla.

Salmiakkiliuosta eli Haganol-mixeriä myydään apteekeissa.
Kommentit
Ei kommentteja vielä
Katso myös nämä
Uusimmat
Tilaa uutiskirje tästä

Parhaat poiminnat suoraan sähköpostiisi.

terve
KäyttöehdotTietosuojaselosteEvästekäytännöt