Maku

Kisakatsomon rennot eväät

Kisakatsomon rennot eväät

Tuhdit, mutta helpot naposteltavat pitävät kisakatsomon kylläisenä. Katso täältä toimiviksi testatut eväät penkkiurheiluun, mukana makkaralautanen ja nachopelti!
Teksti Jasmin Raitakari
Kuvat Satu Nyström
Mainos

Kisakatsomon herkut ovat rentoja, sormin syötäviä ja tarpeeksi tuhteja pitämään nälän poissa ja tunnelman yllä. Valmistele eväät etukäteen, niin telkkarin äärestä ei tarvitse poistua kesken kisojen tekemään voileipiä.

Suolaiset sohvasyötävät

Grillimakkarat ja höyrytetyt nakit ovat klassinen kisaeväs, joten kotitekoinen makkarabaari on selkeä valinta katsomoon. Suosittelemme kokoamaan lautaselle kunnon makkaralajitelman, jossa on makkarapötköä, hapankaalia ja dippinä majoneesia. Varaa pöytään myös pullot sinappia ja ketsuppia sekä tietenkin kylmää olutta.

Hodarit ja hampurilaiset täyttävät isommankin nälän, jos täytät sämpylät hajoavan kypsällä nyhtöpossulla. Osta valmiita sämpylöitä tai leivo hodarisämpylät itse. Hodareiden kaveriksi sopivat uunissa paistetut helpot bataattiranut ja hyvä dippi. Jos haluat päästä vähän helpommalla, työnnä uuniin possun sijaan lämpimät kinkkuleivät, joiden salaisuus piilee juusto-olutkuorrutteessa.

Tunnelma tiivistyy, kun pöytään nostetaan kunnon pellillinen kanalla ja salsalla kuorrutettuja nachoja. Nachopelti on helppo koota ja siitä riittää monelle. Jos osaat paistaa kanasuikaleet, osaat tehdä nachopellin. Jos kaipaat pöytään lisää kanaa, testaa bbq-kastikkeella glaseeratut tahmeat siivet.

Suolaiseksi pikkurouskuteltavaksi sopivat voitaikinasta kääräistyt pizzarullat sekä tuliset ja voiset buffalo-popcornit, jotka kauhotaan kulhosta ennen kuin arvaatkaan.

Makeaa naposteltavaa

Jos suolaisten syötävien jälkeen mahtuu vielä jälkkäriä, testaa tuhdit rocky roadit, joihin uppoaa reilusti suklaata, pähkinöitä ja vaahtokarkkeja. Leikkaa levy nyrkinkokoisiksi palasiksi, niin makeaöverit on taattu. Myös kasa makeita Nutella-vohveleita tekee varmasti kauppansa kotikatsomossa.

Julkaistu: 28.2.2017
Katso myös nämä