Lämpimät voileivät

15 min
5
0

Lämpimät voileivät

MU
0
5
Lämpimät voileivät ovat paras iltapala. Kuorruta leipäviipaleet jauhelihalla ja paista lämpimät leivät ihaniksi uunissa!
Teksti Annika Elomaa
Kuvat Satu Nyström
Tulosta
Mainos

Ainekset (4 annosta)

  • 8 kplpaahtoleipäviipaletta (tai maalaisleipäviipaletta)
  • 1 kplsipulia
  • 400 gnaudan jauhelihaa (rasvaa 17 %)
  • 1 tlsuolaa
  • 1/2 tlmustapippuria
  • 100 gtuorejuustoa (aurinkokuivatun tomaatin makuista)
  • 100 gmozzarellajuustoa (2 dl raastetta)
  • 100 gkirsikkatomaattia
  • 2 dlrucolaa

Tee näin

15 min
{
AKTIIVINEN15 min
PASSIIVINEN

Valmista lämpimät voileivät näin:

Levitä leivät leivinpaperin päälle uunipellille.

Kuori ja hienonna sipuli. Ruskista jauheliha omassa rasvassaan, lisää loppuvaiheessa sipuli. Mausta suolalla ja pippurilla.

Sekoita jauhelihan joukkoon tuorejuusto ja juustoraaste.

Lusikoi seos leiville.

Paista leipiä 225-asteisen uunin ylätasolla noin 5 minuuttia, kunnes ne ovat kauniin värisiä.

Viimeistele lämpimät voileivät kirsikkatomaateilla ja rucolalla.

Vinkki!

Kuvassa käytetyt astiat Finnish Design Shopista.

MITÄ PIDIT?
5
Katso myös nämä