Halloumihodari
25 min
{
Aktiivinen
25 minPassiivinen
Mehevän juustoinen hodari täytetään grillatulla halloumilla, tuhdilla hapankaalisalaatilla ja raikkaalla tomaatti-sipulisalsalla. Täyteläistä ja maukasta halloumihodaria kannattaa kokeilla!
KA
4.9
Teksti
Kuvat
Julkaistu: 23.6.2014

Halloumihodari
Reseptin ainekset (6 annosta)
Hapankaalisalaatti
- 400 ghapankaalia
- 1 1/2 dlranskankermaa (rasvaa 28 %)
- 1 rkldijoninsinappia (karkeaa)
- 1/2 tlsuolaa
- 2 dlrucolaa (hienonnettuna)
Tomaatti-sipulisalsa
- 125 gkirsikkatomaattia
- 1/2 kplpunasipulia
- 1/2 tlsuolaa
- 1/4 tlmustapippuria
Lisäksi
- 250 ghalloumijuustoa
- 1 rklrypsiöljyä
- 6 kplsämpylää
Kumoa hapankaali siivilään ja huuhtele kylmän juoksevan veden alla. Painele lusikalla enin neste pois. Kumoa kaali kasariin.
Lisää joukkoon ranskankerma, sinappi ja suola. Hauduta miedolla lämmöllä muutama minuutti. Tarkista maku. Kääntele joukkoon rucola.
Silppua salsan tomaatit ja sipuli. Yhdistä kulhossa ja mausta.
Leikkaa halloumi kuudeksi viipaleeksi ja sipaise pintaan öljyä. Grillaa juustoviipaleet nopeasti molemmin puolin.
Leikkaa sämpylät auki pitkältä sivulta. Lämmitä ne grillissä tai mikrossa. Täytä leivät kaalisalaatilla, halloumilla ja salsalla. Nauti heti.
* Jos pidät majoneesista, pursota sitä vielä lisäkastikkeeksi.