Ostoskori

Ostoskorissasi ei ole tuotteita.

Jatka ostoksia
Suosittelemme

Peltilihapiirakka

1 h 5 min
{
Aktiivinen 35 min
Passiivinen 30 min

Peltilihapiirakka leivotaan mehevään rahka-voitaikinaan ja täytetään jauheliha-riisiseoksella. Perinteinen peltilihas on simppeli tehdä, mutta maistuu täydelliseltä!

5.11.2015
Reseptin ainekset
12 palaa
Rahkavoitaikina
250 g
voita
4 ½ dl
vehnäjauhoja
1 tl
leivinjauhetta
250 g
maitorahkaa
Täyte
400 g
naudan jauhelihaa (rasvaa 17 %)
1
sipuli (silputtuna)
1
valkosipulinkynsi (hienonnettuna)
1 dl
puuroriisiä
¾ tl
suolaa
1 tl
mustapippuria
1 tl
paprikajauhetta
Voitelu
1
muna

Peltilihapiirakka – ohje:

  1. Nypi voi ja keskenään sekoitetut kuivat aineet murumaiseksi. Lisää rahka ja sekoita tasaiseksi. Älä vaivaa taikinaa, ettei se sitkisty. Nosta rahkavoitaikina jääkaappiin kovettumaan vähintään tunniksi, jotta siitä tulee helpommin käsiteltävää.
  2. Keitä riisi pakkauksen ohjeen mukaan kypsäksi. Ruskista jauheliha pannulla. Lisää sipulit ja paista hetki. Mausta seos.
  3. Kauli taikina leivinpaperin päällä uunipellin kokoiseksi levyksi. Levitä täyte taikinan toiselle puoliskolle. Taita toinen puoli täytteen päälle ja nipistä reunat hyvin kiinni. Vedä piirakka leivinpaperin avulla uunipellille.
  4. Voitele piirakka munalla ja pistele haarukalla pintaan reikiä.
  5. Paista peltilihapiirakkaa 200-asteisessa uunissa noin 25 minuuttia.

Vinkki!

Kurkkaa myös resepti, jolla valmistat herkulliset lihapiirakat nakkikioskityyliin!

Kommentit
Ei kommentteja vielä
Katso myös nämä
Uusimmat
Tilaa uutiskirje tästä

Parhaat poiminnat suoraan sähköpostiisi.

terve
KäyttöehdotTietosuojaselosteEvästekäytännöt