


Peltilihapiirakka
1 h 5 min
{
Aktiivinen 35 min
Passiivinen 30 min
Peltilihapiirakka leivotaan mehevään rahka-voitaikinaan ja täytetään jauheliha-riisiseoksella. Perinteinen peltilihas on simppeli tehdä, mutta maistuu täydelliseltä!
Reseptin ainekset
12 palaa
Rahkavoitaikina
250 g
voita
4 ½ dl
vehnäjauhoja
1 tl
leivinjauhetta
250 g
maitorahkaa
Täyte
400 g
naudan jauhelihaa (rasvaa 17 %)
1
sipuli (silputtuna)
1
valkosipulinkynsi (hienonnettuna)
1 dl
puuroriisiä
¾ tl
suolaa
1 tl
mustapippuria
1 tl
paprikajauhetta
Voitelu
1
muna
Peltilihapiirakka – ohje:
- Nypi voi ja keskenään sekoitetut kuivat aineet murumaiseksi. Lisää rahka ja sekoita tasaiseksi. Älä vaivaa taikinaa, ettei se sitkisty. Nosta rahkavoitaikina jääkaappiin kovettumaan vähintään tunniksi, jotta siitä tulee helpommin käsiteltävää.
- Keitä riisi pakkauksen ohjeen mukaan kypsäksi. Ruskista jauheliha pannulla. Lisää sipulit ja paista hetki. Mausta seos.
- Kauli taikina leivinpaperin päällä uunipellin kokoiseksi levyksi. Levitä täyte taikinan toiselle puoliskolle. Taita toinen puoli täytteen päälle ja nipistä reunat hyvin kiinni. Vedä piirakka leivinpaperin avulla uunipellille.
- Voitele piirakka munalla ja pistele haarukalla pintaan reikiä.
- Paista peltilihapiirakkaa 200-asteisessa uunissa noin 25 minuuttia.
Vinkki!
Kurkkaa myös resepti, jolla valmistat herkulliset lihapiirakat nakkikioskityyliin!
Kommentit
Ei kommentteja vielä
Katso myös nämä
Uusimmat