Perinteinen peltilihis on täällä taas! Peltilihapiirakka leivotaan mehevään rahka-voitaikinaan ja täytetään jauheliha-riisiseoksella. Niin simppeliä, niin täydellistä!
Nypi voi ja keskenään sekoitetut kuivat aineet murumaiseksi. Lisää rahka ja sekoita tasaiseksi. Älä vaivaa taikinaa, ettei se sitkisty. Nosta rahkavoitaikina jääkaappiin kovettumaan vähintään tunniksi, jotta siitä tulee helpommin käsiteltävää.
Keitä riisi pakkauksen ohjeen mukaan kypsäksi. Ruskista jauheliha pannulla. Lisää sipulit ja paista hetki. Mausta seos.
Kauli taikina leivinpaperin päällä uunipellin kokoiseksi levyksi. Levitä täyte taikinan toiselle puoliskolle. Taita toinen puoli täytteen päälle ja nipistä reunat hyvin kiinni. Vedä piirakka leivinpaperin avulla uunipellille.
Voitele piirakka munalla ja pistele haarukalla pintaan reikiä.