Maku

Peltilihapiirakka

1 h 5 min
4.12
17

Perinteinen peltilihis on täällä taas! Peltilihapiirakka leivotaan mehevään rahka-voitaikinaan ja täytetään jauheliha-riisiseoksella. Niin simppeliä, niin täydellistä!
Tulosta
Kuvat Satu Nyström

Ainekset (12 palaa)

Rahkavoitaikina

  • 250 gvoita
  • 4 1/2 dlvehnäjauhoja
  • 1 tlleivinjauhetta
  • 250 gmaitorahkaa

Täyte

  • 400 gnaudan jauhelihaa (rasvaa 17 %)
  • 1sipuli (silputtuna)
  • 1valkosipulinkynsi (hienonnettuna)
  • 1 dlpuuroriisiä
  • 3/4 tlsuolaa
  • 1 tlmustapippuria
  • 1 tlpaprikajauhetta

Voitelu

  • 1 muna

Tee näin

1 h 5 min
{
AKTIIVINEN35 min
PASSIIVINEN30 min

Peltilihapiirakka valmistuu näin:

  1. Nypi voi ja keskenään sekoitetut kuivat aineet murumaiseksi. Lisää rahka ja sekoita tasaiseksi. Älä vaivaa taikinaa, ettei se sitkisty. Nosta rahkavoitaikina jääkaappiin kovettumaan vähintään tunniksi, jotta siitä tulee helpommin käsiteltävää.
  2. Keitä riisi pakkauksen ohjeen mukaan kypsäksi. Ruskista jauheliha pannulla. Lisää sipulit ja paista hetki. Mausta seos.
  3. Kauli taikina leivinpaperin päällä uunipellin kokoiseksi levyksi. Levitä täyte taikinan toiselle puoliskolle. Taita toinen puoli täytteen päälle ja nipistä reunat hyvin kiinni. Vedä piirakka leivinpaperin avulla uunipellille.
  4. Voitele piirakka munalla ja pistele haarukalla pintaan reikiä.
  5. Paista 200-asteisessa uunissa noin 25 minuuttia.
MITÄ PIDIT?
4.12