Peltilihapiirakka
1 h 5 min
{
Aktiivinen
35 minPassiivinen
30 minPerinteinen peltilihis on täällä taas! Peltilihapiirakka leivotaan mehevään rahka-voitaikinaan ja täytetään jauheliha-riisiseoksella. Niin simppeliä, niin täydellistä!
4
Kuvat
Julkaistu 5.11.2015

Peltilihapiirakka
Reseptin ainekset (12 palaa)
Rahkavoitaikina
- 250 gvoita
- 4 1/2 dlvehnäjauhoja
- 1 tlleivinjauhetta
- 250 gmaitorahkaa
Täyte
- 400 gnaudan jauhelihaa (rasvaa 17 %)
- 1sipuli (silputtuna)
- 1valkosipulinkynsi (hienonnettuna)
- 1 dlpuuroriisiä
- 3/4 tlsuolaa
- 1 tlmustapippuria
- 1 tlpaprikajauhetta
Voitelu
- 1 muna
Peltilihapiirakka valmistuu näin:
- Nypi voi ja keskenään sekoitetut kuivat aineet murumaiseksi. Lisää rahka ja sekoita tasaiseksi. Älä vaivaa taikinaa, ettei se sitkisty. Nosta rahkavoitaikina jääkaappiin kovettumaan vähintään tunniksi, jotta siitä tulee helpommin käsiteltävää.
- Keitä riisi pakkauksen ohjeen mukaan kypsäksi. Ruskista jauheliha pannulla. Lisää sipulit ja paista hetki. Mausta seos.
- Kauli taikina leivinpaperin päällä uunipellin kokoiseksi levyksi. Levitä täyte taikinan toiselle puoliskolle. Taita toinen puoli täytteen päälle ja nipistä reunat hyvin kiinni. Vedä piirakka leivinpaperin avulla uunipellille.
- Voitele piirakka munalla ja pistele haarukalla pintaan reikiä.
- Paista 200-asteisessa uunissa noin 25 minuuttia.
Vinkki!

Pienet minilihapiirakat ovat täynnä makua – kokeile ja ihastu!
Kotivinkki

Perinteinen lihapiirakka – tästä pellillisestä riittää isommallekin porukalle
Maku

Vihis on lihiksen superherkullinen vegaaninen serkku – näin teet vihikset itse kotikeittiössäsi
Kotivinkki

Vegelihis – kvinoa-kasvistäytteinen snägäriherkku kaikilla mausteilla
Kotivinkki

Lihapiirakka – maukas taikinakuori ja mehevä täyte takaavat makuelämyksen
Maku

Ohraisat lihapiirakat lehtitaikinasta – näin valmistat suolaiset herkut helposti uunissa
Maku

Itse tehdyt lihapiirakat – onnistu äidin luottoreseptillä!
Maku

Kotitekoiset lihapiirakat
Maku