Maku

Peltilihapiirakka

1 h 5 min
{
Aktiivinen
35 min
Passiivinen
30 min
Perinteinen peltilihis on täällä taas! Peltilihapiirakka leivotaan mehevään rahka-voitaikinaan ja täytetään jauheliha-riisiseoksella. Niin simppeliä, niin täydellistä!
Julkaistu 5.11.2015


Reseptin ainekset (12 palaa)

Rahkavoitaikina

  • 250 gvoita
  • 4 1/2 dlvehnäjauhoja
  • 1 tlleivinjauhetta
  • 250 gmaitorahkaa

Täyte

  • 400 gnaudan jauhelihaa (rasvaa 17 %)
  • 1sipuli (silputtuna)
  • 1valkosipulinkynsi (hienonnettuna)
  • 1 dlpuuroriisiä
  • 3/4 tlsuolaa
  • 1 tlmustapippuria
  • 1 tlpaprikajauhetta

Voitelu

  • 1 muna
Tulosta

Peltilihapiirakka valmistuu näin:

  1. Nypi voi ja keskenään sekoitetut kuivat aineet murumaiseksi. Lisää rahka ja sekoita tasaiseksi. Älä vaivaa taikinaa, ettei se sitkisty. Nosta rahkavoitaikina jääkaappiin kovettumaan vähintään tunniksi, jotta siitä tulee helpommin käsiteltävää.
  2. Keitä riisi pakkauksen ohjeen mukaan kypsäksi. Ruskista jauheliha pannulla. Lisää sipulit ja paista hetki. Mausta seos.
  3. Kauli taikina leivinpaperin päällä uunipellin kokoiseksi levyksi. Levitä täyte taikinan toiselle puoliskolle. Taita toinen puoli täytteen päälle ja nipistä reunat hyvin kiinni. Vedä piirakka leivinpaperin avulla uunipellille.
  4. Voitele piirakka munalla ja pistele haarukalla pintaan reikiä.
  5. Paista 200-asteisessa uunissa noin 25 minuuttia.
17 kommenttia