4,4(9)
Pinkki punajuuridippi – täydellinen kaveri rapeille naposteltaville
Gluteeniton
Vegaaninen
Kasvis
Maidoton
Munaton
Laktoositon
1 h 25 min
{
Aktiivinen 5 min
Passiivinen 1 h 20 min
Tämä Noora Shinglerin suosikki, punajuuridippi, saa erityisen makunsa hapankaalista. Kokeile kuohkeaa vegeherkkua esimerkiksi siemennäkkärin kanssa.
3.12.2017
 |
Meillä kotona
Reseptin ainekset
Noin 10 annosta
1kypsä punajuuri
1 ½ dlcashewpähkinöitä
1 ¾ dlmanteleita
200 ghapankaalia
1 dlpunajuurimehua (Biotta)
½ dlöljyä
1 rklgranaattiomenamehua tai sitruunamehua
1 tlväkiviinaetikkaa
½ tlsuolaa
½ tlmustapippuria

Pese punajuuri ja keitä kuorineen kypsäksi (keittoaika noin 40–50 minuuttia) tai käytä valmista kypsää, vakuumipakattua punajuurta.

Kuori jäähtynyt punajuuri ja paloittele. Laita kaikki punajuuridipin ainekset tehosekoittimeen. Soseuta tasaiseksi tai jätä hieman karkeaksi.

Anna punajuuridipin maustua kylmässä noin 30 minuuttia. Voit tehdä punajuuridipin jo edellisenä päivänä valmiiksi, sillä maut paranevat kylmäsäilytyksessä.

Kommentoi »
Tilaa uutiskirje tästä
Parhaat poiminnat suoraan sähköpostiisi.