Pinkki punajuuridippi – täydellinen kaveri rapeille naposteltaville

1 h 25 min
{
Aktiivinen5 min
Passiivinen1 h 20 min
Tämä Noora Shinglerin suosikki, punajuuridippi, saa erityisen makunsa hapankaalista. Kokeile kuohkeaa vegeherkkua esimerkiksi siemennäkkärin kanssa.
GL
VE
4.57
0
Kuvat Johanna Myllymäki


Ainekset (Noin 10 annosta)

  • 1kypsä punajuuri
  • 1 ½ dlcashewpähkinöitä
  • 1 ¾ dlmanteleita
  • 200 ghapankaalia
  • 1 dlpunajuurimehua (Biotta)
  • ½ dlöljyä
  • 1 rklgranaattiomenamehua tai sitruunamehua
  • 1 tlväkiviinaetikkaa
  • ½ tlsuolaa
  • ½ tlmustapippuria
Tulosta

Pese punajuuri ja keitä kuorineen kypsäksi (keittoaika noin 40–50 minuuttia) tai käytä valmista kypsää, vakuumipakattua punajuurta.

Kuori jäähtynyt punajuuri ja paloittele. Laita kaikki punajuuridipin ainekset tehosekoittimeen. Soseuta tasaiseksi tai jätä hieman karkeaksi.

Anna punajuuridipin maustua kylmässä noin 30 minuuttia. Voit tehdä punajuuridipin jo edellisenä päivänä valmiiksi, sillä maut paranevat kylmäsäilytyksessä.

MITÄ PIDIT?
4.57