Makkaralautanen

20 min
5
0

Makkaralautanen

Krakovanmakkarat ja braatvurstit kaipaavat seurakseen sinapin lisäksi itsetehtyä majoneesia ja oluessa ja hunajassa haudutettua hapankaalia. Katso VIDEO, kuinka makkaralautanen valmistuu!
Teksti Emilia Kolari
Kuvat Emilia Kolari
Tulosta
Mainos

Ainekset (6 annosta)

Pikamajoneesi

  • 1 kplmunaa (M-koko, huoneenlämpöinen)
  • 2 tldijoninsinappia (huoneenlämpöistä)
  • 2 dlrypsiöljyä (huoneenlämpöistä)
  • 1 tlviinietikkaa
  • 1/2 tlsuolaa
  • 1/4 tlmustapippuria

Haudutettu hapankaali

  • 800 ghapankaalia (2 rasiallista)
  • 2 rklvoita
  • 1 dlkeskiolutta
  • 3/4 dljuoksevaa hunajaa

Lisäksi

  • 300 gkrakovanmakkaraa
  • 300 gbraatvurstia
  • 2 kplsuolakurkkua
  • 1/2 dldijoninsinappia

Tee näin

20 min
{
AKTIIVINEN20 min
PASSIIVINEN

Valmista ensin pikamajoneesi. Riko huoneenlämpöinen muna sauvasekoittimen sekoitusastiaan. Lisää sinappi. Laske sauvasekoitin kulhoon. Kaada päälle huoneenlämpöinen öljy. Käynnistä sauvasekoitin, ja nosta sitä kulhossa ylöspäin samalla sekoittaen, kunnes seos on kuohkeaa majoneesia. Mausta pikamajoneesi tilkalla viinietikkaa, suolalla ja pippurilla. Tarkista maku.

Valmista hapankaalilisäke. Sulata voi pannulla ja lisää hapankaali. Paista koko ajan käännellen, kunnes enin neste on haihtunut. Lisää joukkoon olut ja hunaja. Hauduta miedolla lämmöllä, kunnes neste on haihtunut. Tarkista maku. 

Paista makkarat voissa toisella pannulla kauniin värisiksi. Leikkaa ne sopiviksi pätkiksi. 

Kokoa vadille makkaroita, dijoninsinappia, pikamajoneesia, hunajalla maustettua hapankaalia sekä suolakurkkulohkoja. Tarjoa rentona iltaruokana oluen kanssa. 

MITÄ PIDIT?
5
Katso myös nämä