5(2)
Makkaralautanen
20 min
Krakovanmakkarat ja braatvurstit kaipaavat seurakseen sinapin lisäksi itsetehtyä majoneesia ja oluessa ja hunajassa haudutettua hapankaalia. Katso VIDEO, kuinka makkaralautanen valmistuu!
28.4.2015
 |
Maku
Reseptin ainekset
6 annosta
Pikamajoneesi
1 kplmunaa (M-koko, huoneenlämpöinen)
2 tldijoninsinappia (huoneenlämpöistä)
2 dlrypsiöljyä (huoneenlämpöistä)
1 tlviinietikkaa
1/2 tlsuolaa
1/4 tlmustapippuria
Haudutettu hapankaali
800 ghapankaalia (2 rasiallista)
2 rklvoita
1 dlkeskiolutta
3/4 dljuoksevaa hunajaa
Lisäksi
300 gkrakovanmakkaraa
300 gbraatvurstia
2 kplsuolakurkkua
1/2 dldijoninsinappia

Valmista ensin pikamajoneesi. Riko huoneenlämpöinen muna sauvasekoittimen sekoitusastiaan. Lisää sinappi. Laske sauvasekoitin kulhoon. Kaada päälle huoneenlämpöinen öljy. Käynnistä sauvasekoitin, ja nosta sitä kulhossa ylöspäin samalla sekoittaen, kunnes seos on kuohkeaa majoneesia. Mausta pikamajoneesi tilkalla viinietikkaa, suolalla ja pippurilla. Tarkista maku.

Valmista hapankaalilisäke. Sulata voi pannulla ja lisää hapankaali. Paista koko ajan käännellen, kunnes enin neste on haihtunut. Lisää joukkoon olut ja hunaja. Hauduta miedolla lämmöllä, kunnes neste on haihtunut. Tarkista maku. 

Paista makkarat voissa toisella pannulla kauniin värisiksi. Leikkaa ne sopiviksi pätkiksi. 

Kokoa vadille makkaroita, dijoninsinappia, pikamajoneesia, hunajalla maustettua hapankaalia sekä suolakurkkulohkoja. Tarjoa rentona iltaruokana oluen kanssa. 

Hyväksy evästeet

YouTuben videosoitin käyttää evästeitä. Hyväksy evästeet katsoaksesi videon.

Youtube video placeholder
Kommentoi »
Tilaa uutiskirje tästä
Parhaat poiminnat suoraan sähköpostiisi.