


Makkaralautanen
20 min
Krakovanmakkarat ja braatvurstit kaipaavat seurakseen sinapin lisäksi itsetehtyä majoneesia ja oluessa ja hunajassa haudutettua hapankaalia. Katso VIDEO, kuinka makkaralautanen valmistuu!
Reseptin ainekset
6 annosta
Pikamajoneesi
1 kpl
munaa (M-koko, huoneenlämpöinen)
2 tl
dijoninsinappia (huoneenlämpöistä)
2 dl
rypsiöljyä (huoneenlämpöistä)
1 tl
viinietikkaa
1/2 tl
suolaa
1/4 tl
mustapippuria
Haudutettu hapankaali
800 g
hapankaalia (2 rasiallista)
2 rkl
voita
1 dl
keskiolutta
3/4 dl
juoksevaa hunajaa
Lisäksi
300 g
krakovanmakkaraa
300 g
braatvurstia
2 kpl
suolakurkkua
1/2 dl
dijonsinappia
Makkaralautanen – ohje:
- Valmista ensin pikamajoneesi. Riko huoneenlämpöinen muna sauvasekoittimen sekoitusastiaan. Lisää sinappi. Laske sauvasekoitin kulhoon. Kaada päälle huoneenlämpöinen öljy. Käynnistä sauvasekoitin, ja nosta sitä kulhossa ylöspäin samalla sekoittaen, kunnes seos on kuohkeaa majoneesia. Mausta pikamajoneesi tilkalla viinietikkaa, suolalla ja pippurilla. Tarkista maku.
- Valmista hapankaalilisäke. Sulata voi pannulla ja lisää hapankaali. Paista koko ajan käännellen, kunnes enin neste on haihtunut. Lisää joukkoon olut ja hunaja. Hauduta miedolla lämmöllä, kunnes neste on haihtunut. Tarkista maku.
- Paista makkarat voissa toisella pannulla kauniin värisiksi. Leikkaa ne sopiviksi pätkiksi.
- Kokoa vadille makkaroita, dijonsinappia, pikamajoneesia, hunajalla maustettua hapankaalia sekä suolakurkkulohkoja. Tarjoa makkaralautanen rentona iltaruokana oluen kanssa.
Kommentit
Ei kommentteja vielä
Katso myös nämä
Uusimmat