0(0)
Huippukokin muhkea leffaeväs! Kahden makkaran Submarine-leipä taltuttaa kovemmankin nälän
15 min
Huippukokki Teemu Laurell kokkaa ravintolatyön vuoksi arkisin vähemmän. Submarine-leipiä hän nauttii yleensä sunnuntaisen vapaapäivän leffaeväänä. Itse tehty remouladekastike nostaa ruokaisan välipalan uudelle tasolle.
Julkaistu 1.9.2021
Maku
Reseptin ainekset
2 annosta
1–2 varsisellerin vartta
1 pieni punasipuli
¼jäävuorisalaattia
2tomaattia
2 tlvalkoviinietikkaa
1 rkloliiviöljyä
ripaussuolaa ja mustapippuria
2vaaleaa pikkupatonkia tai 1 iso patonki
2 rklsinappia (Yellow mustard)
1 dl majoneesia tai remouladekastiketta (ks. linkki ohjeeseen)
200 gmortadella-makkaraa
200 gchorizomakkaraa
200 gcheddarjuustoa
jalapenoja

Submarine-leipä valmistuu näin:

  1. Leikkaa selleri, punasipuli, jäävuorisalaatti ohuiksi viipaleiksi kulhoon. Lisää valkoviinietikka, öljy, suola ja mustapippuri ja sekoita. Viipaloi tomaatit.
  2. Paahda leipiä halutessasi 160-asteisessa uunissa muutama minuutti.
  3. Sivele leivän sisäpintoihin ohuelti sinappia ja sitten majoneesia tai remouladekastiketta.
  4. Täytä leipä leikatulla mortadellalla, chorizolla sekä juustolla. Lisää tomaattiviipaleet, jalapenot ja salaatti. Rouhi päälle mustapippuria ja nauti.
Kommentoi »
Tilaa uutiskirje tästä
Parhaat poiminnat suoraan sähköpostiisi.