Huippukokin muhkea leffaeväs! Kahden makkaran Submarine-leipä taltuttaa kovemmankin nälän
15 min
{
Aktiivinen
15 minPassiivinen
Huippukokki Teemu Laurell kokkaa ravintolatyön vuoksi arkisin vähemmän. Submarine-leipiä hän nauttii yleensä sunnuntaisen vapaapäivän leffaeväänä. Itse tehty remouladekastike nostaa ruokaisan välipalan uudelle tasolle.
0
Kuvat
Julkaistu 1.9.2021

Huippukokin muhkea leffaeväs! Kahden makkaran Submarine-leipä taltuttaa kovemmankin nälän
Reseptin ainekset (2 annosta )
- 1–2 varsisellerin vartta
- 1 pieni punasipuli
- ¼jäävuorisalaattia
- 2tomaattia
- 2 tlvalkoviinietikkaa
- 1 rkloliiviöljyä
- ripaussuolaa ja mustapippuria
- 2vaaleaa pikkupatonkia tai 1 iso patonki
- 2 rklsinappia (Yellow mustard)
- 1 dl majoneesia tai remouladekastiketta (ks. linkki ohjeeseen)
- 200 gmortadella-makkaraa
- 200 gchorizomakkaraa
- 200 gcheddarjuustoa
- jalapenoja
Submarine-leipä valmistuu näin:
- Leikkaa selleri, punasipuli, jäävuorisalaatti ohuiksi viipaleiksi kulhoon. Lisää valkoviinietikka, öljy, suola ja mustapippuri ja sekoita. Viipaloi tomaatit.
- Paahda leipiä halutessasi 160-asteisessa uunissa muutama minuutti.
- Sivele leivän sisäpintoihin ohuelti sinappia ja sitten majoneesia tai remouladekastiketta.
- Täytä leipä leikatulla mortadellalla, chorizolla sekä juustolla. Lisää tomaattiviipaleet, jalapenot ja salaatti. Rouhi päälle mustapippuria ja nauti.

"Näihin en koskaan kyllästy" – Rapeat kalapuikot on helppo tehdä itse, katso huippukokin ohje!
Maku

Kevään ihanin ruoka! Risotto primavera pursuaa parsaa ja aromikkaita yrttejä – katso Teemu Laurellin resepti
Maku

Uunimakkara à la Teemu Laurell – huippukokin arkiruokabravuuri nostaa retroruoan aivan uudelle tasolle
Kotivinkki

Remouladekastike – näin valmistat herkullisen kastikkeen itse
Maku

Huippukokin helppo kasvisliemi on taivaallinen pohja keitoille ja risotoille – hyödynnä kasvisten kuoret ja jämät!
Maku

Todellinen rakkausruoka! Huippukokki Henri Alénin arkibravuuri on italialainen hääkeitto
Kotivinkki

Täytetty maalaisleipä tainnuttaa nälän nopeasti – koverretun leivän sisältä löytyy salamia, kalkkunaa ja juustoa
Kotivinkki

Kurpitsavoipatonki – ihanan rouheinen patonki kätkee sisäänsä mehevän sisuksen, tarjoa maukkaan kurpitsavoin kaverina
Kotivinkki