Maku

Huippukokin muhkea leffaeväs! Kahden makkaran Submarine-leipä taltuttaa kovemmankin nälän

15 min
{
Aktiivinen
15 min
Passiivinen
Huippukokki Teemu Laurell kokkaa ravintolatyön vuoksi arkisin vähemmän. Submarine-leipiä hän nauttii yleensä sunnuntaisen vapaapäivän leffaeväänä. Itse tehty remouladekastike nostaa ruokaisan välipalan uudelle tasolle.
0
0
Julkaistu: 1.9.2021


Ainekset (2 annosta )

  • 1–2 varsisellerin vartta
  • 1 pieni punasipuli
  • ¼jäävuorisalaattia
  • 2tomaattia
  • 2 tlvalkoviinietikkaa
  • 1 rkloliiviöljyä
  • ripaussuolaa ja mustapippuria
  • 2vaaleaa pikkupatonkia tai 1 iso patonki
  • 2 rklsinappia (Yellow mustard)
  • 1 dl majoneesia tai remouladekastiketta (ks. linkki ohjeeseen)
  • 200 gmortadella-makkaraa
  • 200 gchorizomakkaraa
  • 200 gcheddarjuustoa
  • jalapenoja
Tulosta

Submarine-leipä valmistuu näin:

  1. Leikkaa selleri, punasipuli, jäävuorisalaatti ohuiksi viipaleiksi kulhoon. Lisää valkoviinietikka, öljy, suola ja mustapippuri ja sekoita. Viipaloi tomaatit.
  2. Paahda leipiä halutessasi 160-asteisessa uunissa muutama minuutti.
  3. Sivele leivän sisäpintoihin ohuelti sinappia ja sitten majoneesia tai remouladekastiketta.
  4. Täytä leipä leikatulla mortadellalla, chorizolla sekä juustolla. Lisää tomaattiviipaleet, jalapenot ja salaatti. Rouhi päälle mustapippuria ja nauti.
Kommentoi »