0(0)
Chili con carne hyppäsi nachopeltiin! Helppo uuniruoka on kiirepäivän maukas pelastaja
Munaton
30 min
Chili con carne -nachopelti syntyy näppärästi säilykekaapin aarteista. Helppo mausteinen peltiruoka sopii täydellisesti vaikka perjantai-iltaan!
21.4.2023
 |
Maku
Reseptin ainekset
4 annosta
1sipuli
1 pkt (400 g)naudanjauhelihaa tai 1 rs (250–300 g) kasvisjauhista (ja rypsiöljyä paistamiseen)
½ rkltummaa kaakaojauhetta
2 tljuustokuminaa
2 tloreganoa
1 tlsuolaa
½ tlchilijauhetta
½ tlsokeria
1 tlk (380/230 g)kidneypapuja suolaliemessä
1 prk (400 g)tomaattimurskaa
1 dlvettä
Lisäksi
4pientä vehnätortillaa tai valmiita tortillalastuja
½−1 tlk (à 300/285 g)säilykemaissia
½ prk (à 125/225 g)jalapenoja (esim. Pirkka tres colores jalapenos)
½ rkukorianteria
(ranskankermaa tai cheddarjuustokastiketta)

Chili con carne -nachopelti – ohje:

  1. Kuori ja hienonna sipuli.
  2. Ruskista jauheliha pannulla omassa rasvassaan tai kasvisjauhis tilkassa öljyä. Lisää sipuli ja kuullota, kunnes sipuli hiukan pehmenee. Lisää kaakaojauhe ja mausteet, kuullota vielä pari minuuttia.
  3. Lisää huuhdotut ja valutetut pavut ja tomaattimurska.
  4. Huuhtele tomaattimurskatölkki vedellä (1 dl) ja kaada vesi pannulle. Kuumenna ja anna hautua miedolla lämmöllä noin 10 minuuttia.
  5. Leikkaa tortillaletut kolmioiksi ja levitä ne isoon uunivuokaan tai pellille.
  6. Paahda 225 asteessa uunin keskitasolla noin 5 minuuttia, kunnes ne ruskistuvat ja rapeutuvat. Ota pelti uunista ja levitä chili con carne tortillalastujen päälle.
  7. Viimeistele pelti maissilla, jalapenoilla ja korianterilla.
  8. Tarjoa halutessasi lisäksi ranskankermaa tai cheddarjuustokastiketta.

Vinkki!

Tee nachoateriasta omaan makuusi sopiva vaihtelemalla täytteen aineksia.

Kommentoi »
Tilaa uutiskirje tästä
Parhaat poiminnat suoraan sähköpostiisi.