


Chili con carne hyppäsi nachopeltiin! Helppo uuniruoka on kiirepäivän maukas pelastaja
30 min
Chili con carne -nachopelti syntyy näppärästi säilykekaapin aarteista. Helppo mausteinen peltiruoka sopii täydellisesti vaikka perjantai-iltaan!
Reseptin ainekset
4 annosta
1
sipuli
1 pkt (400 g)
naudanjauhelihaa tai 1 rs (250–300 g) kasvisjauhista (ja rypsiöljyä paistamiseen)
½ rkl
tummaa kaakaojauhetta
2 tl
juustokuminaa
2 tl
oreganoa
1 tl
suolaa
½ tl
chilijauhetta
½ tl
sokeria
1 tlk (380/230 g)
kidneypapuja suolaliemessä
1 prk (400 g)
tomaattimurskaa
1 dl
vettä
Lisäksi
4
pientä vehnätortillaa tai valmiita tortillalastuja
½−1 tlk (à 300/285 g)
säilykemaissia
½ prk (à 125/225 g)
jalapenoja (esim. Pirkka tres colores jalapenos)
½ rku
korianteria
(ranskankermaa tai cheddarjuustokastiketta)
Chili con carne -nachopelti – ohje:
- Kuori ja hienonna sipuli.
- Ruskista jauheliha pannulla omassa rasvassaan tai kasvisjauhis tilkassa öljyä. Lisää sipuli ja kuullota, kunnes sipuli hiukan pehmenee. Lisää kaakaojauhe ja mausteet, kuullota vielä pari minuuttia.
- Lisää huuhdotut ja valutetut pavut ja tomaattimurska.
- Huuhtele tomaattimurskatölkki vedellä (1 dl) ja kaada vesi pannulle. Kuumenna ja anna hautua miedolla lämmöllä noin 10 minuuttia.
- Leikkaa tortillaletut kolmioiksi ja levitä ne isoon uunivuokaan tai pellille.
- Paahda 225 asteessa uunin keskitasolla noin 5 minuuttia, kunnes ne ruskistuvat ja rapeutuvat. Ota pelti uunista ja levitä chili con carne tortillalastujen päälle.
- Viimeistele pelti maissilla, jalapenoilla ja korianterilla.
- Tarjoa halutessasi lisäksi ranskankermaa tai cheddarjuustokastiketta.
Vinkit!
- Tee nachoateriasta omaan makuusi sopiva vaihtelemalla täytteen aineksia.
- Ota talteen myös suosittu nachopellin ohje, jonka voi muokata helposti kasvisruokavalioon sopivaksi.
Kommentit
Ei kommentteja vielä
Katso myös nämä
Uusimmat