
Ihana vegaaninen pääsiäinen! Nosta pöytään sinappinen parsasalaatti, ”skagenkakku”, nyhtösienet, lyttyjuurekset – ja huipennuksena unelmankeveä pavlova
Poimimme parhaat vegaaniset reseptit pääsiäiseen ja keväiseen juhlapöytään. Kokoa ruoat näyttävästi buffetpöytään tai valitse mieleisesi esimerkiksi useamman ruokalajin ateriaksi.
Herkulliset alkuruoat
Parsa sopii pääsiäiseen ja muihin kevään juhliin täydellisesti! Sinappisessa parsasalaatissa parsat paahdetaan maukkaiksi uunissa ja maustetaan dijonvinegretillä.

Voileipäkakkukranssi on näyttävä tarjottava ja kätkee sisäänsä herkullisen vegemätitäytteen ja raikkaan kurkkutäytteen. Kokeile myös nyhtökaura-paprika -täytteistä voileipäkakkua.

Jos kaipaat lämmintä alkupalaa, kokeile ihanan hurmaavia keittoja, kuten fenkoli-parsakaalikeittoa, juhlavaa tuorehernekeittoa tai maukasta tyrni-porkkanakeittoa. Voit tarjoilla keittoa myös pääruokana.

Kalaton kalapöytä! Leivo alkupalapöytään näyttävä punaisella merileväkaviaarilla koristeltu vegaaninen skagenkakku tai loihdi leivän kaveriksi savuista porkkalaa, vatkistahnaa tai "mätitahnaa".

Voit myös leipoa hauskan mezepiirakan, joka sopii kiireisempäänkin aikatauluun. Piiraaseen kootaan riveittäin alkupalapöydästä tuttuja makuja, kuten artisokansydämiä ja aurinkokuivattuja tomaatteja.

Juhlavat pääruoat
Sienistä, pähkinöistä ja taateleista valmistuu herkullinen vegaaninen mureke. Rapeapintainen mureke saa hauskasti kranssin muodon rengasvuoassa. Kokeile murekkeen sijaan nopeasti osterivinokkaista syntyviä nyhtösieniä.

Lämmin porkkana-kikhernesalaatti on juhlapöydän takuuvarma valinta. Porkkanat ja kikherneet maustetaan juustokuminalla ja saavat ylleen ihanan täyteläisen kaurafraiche-kastikkeen, nam!

Voit tarjoilla juhlaväelle somessa hitiksi muodostuneiden lyttyperunoiden tapaan rapeita paahdettuja lyttyjuureksia, jotka aateloidaan yrttiöljyllä tai raikasta kvinoa-mandariinisalaattia, jossa yhdistyvät raikkaat yrtit, rapeat ja täyteläiset mantelit, sekä koukuttavan suolaiset kalamata-oliivit.

Makea päätös aterialle
Mitä olisikaan pääsiäinen ilman pashaa? Pashasta saat helposti valmistettua vegaanisen version, joka maustetaan sitruunalla, mantelirouheella ja kuivatulla aprikoosilla.

Jos kaipaat perinteiselle pashalle kaveria tai vaihtoehtoista tarjottavaa, kokeile ihanan raikasta ja silkkistä kookosmoussea, joka kruunataan passio-mangohedelmäsalaatilla. Tästä ei jälkkäri parane!

Jos jälkkäripöytääsi kuuluu oleellisesti kakut, kokeile vegaanista mango-kookosjuustokakkua, unelman keveää pavlovaa kookoskinuskilla tai vadelmilla koristeltua suklaamoussekakkua!
