Ostoskori

Ostoskorissasi ei ole tuotteita.

Jatka ostoksia
Suosittelemme

Lyttyjuurekset – valmista uunijuurekset herkullisten lyttypottujen tapaan ja tarjoile yrttisen öljyn kera!

1 h 35 min
{
Aktiivinen 20 min
Passiivinen 1 h 15 min

Lyttyjuurekset kypsennetään, litistetään ja viimeistellään sivelemällä pintaan sitruunaista gremolataöljyä. Maukasta, rapeaa ja ihanaa!

3.10.2023
Reseptin ainekset
4 annosta
1 kg
juureksia (esim. pieniä puna-, raita- ja keltajuuria, maa-artisokkaa, palsternakkaa ja juuripersiljaa)
2 rkl
oliiviöljyä
Gremolataöljy
2
valkosipulinkynttä
½–1 rku
persiljaa
1
luomusitruuna
1 dl
oliiviöljyä
1 tl
suolaa
½ tl
mustapippuria

Lyttyjuurekset – ohje:

  1. Pese juurekset huolellisesti ja poista mahdolliset tummentumat. Voit halutessasi rapsuttaa kuorta pois kevyesti veitsellä. Palsternakat ja juuripersiljat kannattaa leikata 2–3 osaan.
  2. Laita puna-, raita- ja keltajuuret pellille leivinpaperin päälle. Pirskota päälle öljyä. Paahda ensin 200-asteisessa uunissa 30 minuuttia. Ota pelti uunista ja lisää muut juurekset. Pirskota päälle öljyä, siirrä pelti takaisin uuniin ja jatka paahtamista vielä noin 30 minuuttia, kunnes kaikki juurekset ovat kypsiä.
  3. Valmista gremolataöljy juuresten kypsyessä. Kuori ja hienonna valkosipulinkynnet. Hienonna persilja. Laita persilja ja valkosipulit kulhoon. Pese sitruuna. Raasta sen kuori ja purista mehu kulhoon. Lisää öljy ja mausteet. Sekoita.
  4. Ota juurekset uunista. Litistä esimerkiksi lihanuijalla tai puhtaan kasarin pohjalla. Valele lyttyjuurekset gremolataöljyllä ja paahda uunissa vielä 15 minuuttia.

Vinkki!

Voit myös esikeittää juurekset. Kokonaiset, keskikokoiset puna-, raita- ja keltajuuret kypsyvät tunnissa, muut 20–30 minuutissa. Litistä keitetyt juurekset ja paista uunissa gremolataöljyllä siveltynä 15 minuuttia.

Kommentit
Ei kommentteja vielä
Katso myös nämä
Uusimmat
Tilaa uutiskirje tästä

Parhaat poiminnat suoraan sähköpostiisi.

terve
KäyttöehdotTietosuojaselosteEvästekäytännöt