


Lyttyjuurekset – valmista uunijuurekset herkullisten lyttypottujen tapaan ja tarjoile yrttisen öljyn kera!
1 h 35 min
{
Aktiivinen 20 min
Passiivinen 1 h 15 min
Lyttyjuurekset kypsennetään, litistetään ja viimeistellään sivelemällä pintaan sitruunaista gremolataöljyä. Maukasta, rapeaa ja ihanaa!
Reseptin ainekset
4 annosta
1 kg
juureksia (esim. pieniä puna-, raita- ja keltajuuria, maa-artisokkaa, palsternakkaa ja juuripersiljaa)
2 rkl
oliiviöljyä
Gremolataöljy
2
valkosipulinkynttä
½–1 rku
persiljaa
1
luomusitruuna
1 dl
oliiviöljyä
1 tl
suolaa
½ tl
mustapippuria
Lyttyjuurekset – ohje:
- Pese juurekset huolellisesti ja poista mahdolliset tummentumat. Voit halutessasi rapsuttaa kuorta pois kevyesti veitsellä. Palsternakat ja juuripersiljat kannattaa leikata 2–3 osaan.
- Laita puna-, raita- ja keltajuuret pellille leivinpaperin päälle. Pirskota päälle öljyä. Paahda ensin 200-asteisessa uunissa 30 minuuttia. Ota pelti uunista ja lisää muut juurekset. Pirskota päälle öljyä, siirrä pelti takaisin uuniin ja jatka paahtamista vielä noin 30 minuuttia, kunnes kaikki juurekset ovat kypsiä.
- Valmista gremolataöljy juuresten kypsyessä. Kuori ja hienonna valkosipulinkynnet. Hienonna persilja. Laita persilja ja valkosipulit kulhoon. Pese sitruuna. Raasta sen kuori ja purista mehu kulhoon. Lisää öljy ja mausteet. Sekoita.
- Ota juurekset uunista. Litistä esimerkiksi lihanuijalla tai puhtaan kasarin pohjalla. Valele lyttyjuurekset gremolataöljyllä ja paahda uunissa vielä 15 minuuttia.
Vinkki!
Voit myös esikeittää juurekset. Kokonaiset, keskikokoiset puna-, raita- ja keltajuuret kypsyvät tunnissa, muut 20–30 minuutissa. Litistä keitetyt juurekset ja paista uunissa gremolataöljyllä siveltynä 15 minuuttia.
Kommentit
Ei kommentteja vielä
Katso myös nämä
Uusimmat