Maku

Kvinoa-mandariinisalaatti

20 min
GL
MA
MU
VE
0
0

Kvinoasta, yrteistä, mandariineista ja manteleista valmistuu raikas ja ruokaisa salaatti! Tarjoa kvinoasalaatti lisäkkeenä tai sellaisenaan. 
Tulosta
Teksti Annika Elomaa
Kuvat Satu Nyström

Ainekset (4 annosta)

  • 2 dlkvinoaa
  • 3 kplkevätsipulia
  • 1 dlmanteleita (kuorellisia)
  • 1 kpltuoretta minttua
  • 1 kpllehtipersiljaa
  • 3 kplmandariinia
  • 1 dlmustia kalamataoliiveja

Kastike

  • 2 rkloliiviöljyä
  • 2 tlpunaviinietikkaa
  • 1 tlkookossokeria
  • 1/2 tlsuolaa
  • 1/4 tlmustapippuria

Tee näin

20 min
{
AKTIIVINEN20 min
PASSIIVINEN

Tee kvinoasalaatti näin:

Keitä kvinoa kypsäksi suolalla maustetussa vedessä pakkauksen ohjeen mukaan (noin 15 minuuttia).

Sekoita kastike ja kaada kvinoan joukkoon. Anna jäähtyä.

Hienonna kevätsipulit. Kuori ja leikkaa mandariinit viipaleiksi. Rouhi mantelit ja hienonna yrtit.

Sekoita kaikki ainekset kvinoan joukkoon.

Tarjoa kvinoasalaatti lisäkkeenä tai sellaisenaan.

MITÄ PIDIT?
0