Vegaaninen juustokakku valloittaa täydellisellä makuparilla: täytteessä yhdistyvät raikas mango ja täyteläinen kookos
8 h 40 min
{
Aktiivinen
40 minPassiivinen
8 h Vegaaninen juustokakku hyytyy vegegeelillä. Kaada raikas mangotäyte lämpimänä pohjan päälle, jotta saat kakkuun tasaisen rakenteen. Vegaanisen juustokakun pinnassa ihastuttaa kookoskermalla tehty marmorikuvio.
KA
MA
MU
VE
4.1
Teksti
Kuvat
Julkaistu: 20.3.2018

Vegaaninen juustokakku valloittaa täydellisellä makuparilla: täytteessä yhdistyvät raikas mango ja täyteläinen kookos
Reseptin ainekset (16 annosta)
Murupohja
- 250 gdigestivekeksejä
- 100 gmaidotonta margariinia (rasvaa vähintään 60 %)
Mangotäyte
- 2 dlsoijavispiä (Alpro Cuisine Soya)
- 2 ½ dl kookoskermaa jääkaappikylmänä (Blue dragon, coconut)
- 200 gmaustamatonta soijatuorejuustoa (Violife, Creamy, original flavour)
- 1 dltomusokeria
- 1 tlkurkumaa
- 2 dlmangososetta
- 1 rklsitruunamehua
- 1 ½ ps (6 g)vegegeeliä (Dr. Oetker)
Vaniljatäyte
- 1 dlsoijavispiä (vaahdotettuna)
- ½ dl kookoskermaa (vaahdotettuna)
- 2 rkltomusokeria
- 2 tlvaniljasokeria
Vegaaninen juustokakku valmistuu näin:
- Murenna keksit hienoksi muruksi.
- Sulata margariini ja sekoita keksimurun joukkoon.
- Pingota leivinpaperi irtopohjavuoan (ø 24 cm) pohjan ja reunan väliin. Leikkaa leivinpaperista suikaleet ja vuoraa reunat. Sipaise reunan ja leivinpaperin väliin margariinia, jotta paperi pysyy reunassa kiinni.
- Painele muruseos vuoan pohjalle ja reunoille, ylös asti.
- Vatkaa soijavispi vaahdoksi. Säästä 1 dl vaahtoa vaniljatäytteeseen.
- Vatkaa mangotäytteen jääkaappikylmä kookoskerma vaahdoksi. Säästä ½ dl vaahtoa vaniljatäyteeseen.
- Yhdistä vaniljatäytteen vaahdot keskenään. Mausta tomu- ja vaniljasokereilla. Sekoita tasaiseksi. Nosta jääkaappiin odottamaan.
- Valmista mangotäyte. Lisää vaahdotetun kookoskerman joukkoon soijatuorejuusto, tomusokeri ja kurkuma.
- Mittaa mangosose ja sitruunamehu isoon kattilaan. Lisää sekaan kookosvaahto.
- Sekoita ainekset sähkövatkaimella. Lisää vegegeeli koko ajan sekoittaen.
- Aloita seoksen kuumentaminen miedolla lämmöllä.
- Kuumenna seos höyryävän kuumaksi. Sekoita koko ajan sähkövatkaimella. 1 minuutti riittää induktioliedellä, tavallisella liedellä kuumentamiseen kannattaa varata noin 4 minuuttia. Seos ei saa kiehua.
- Siirrä kattila pois levyltä. Lisää vaahdotettu soijavispi kattilaan. Sekoita vatkaimella.
- Kaada täyte nopeasti pohjan päälle kakkuvuokaan.
- Lusikoi mangotäytteen päälle vaniljatäytettä. Vedä veitsen avulla pintaan marmorikuvioita.
- Laita kakku jääkaappiin hyytymään vähintään 8 tunniksi tai mielellään yön yli.
- Irrota vegaaninen juustokakku varovasti vuoasta ja nosta tarjoiluvadille.
Vinkki!
Tarjoa mangososetta raikkaana kastikkeena vegaanisen juustokakun kanssa.

Näin teet juustokakusta vegaanisen

Vegaaniset mokkapalat – kesäkurpitsalla mehevöitetyt herkkupalat ovat jopa parempia kuin tavalliset!
Maku

Gluteeniton ja vegaaninen suklaapavlova
Kotivinkki

Vegaaninen kakku – tämän vihreän viettelyksen salaisuus on kolmen aineksen samettisessa yhdistelmässä
Maku

Baileys-juustokakku lasissa – tätä et uskoisi vegaaniseksi!
Maku

Vegaaninen pavlova
Maku

Vegaaninen raparperi-appelsiinijuustokakku – juhlien huipennus ilman maitoa ja munia
Maku

Juustokakku on juhlapöydän suussasulava suosikki! Kurkkaa rakastetut reseptit, jotka kruunaavat tärkeän päivän