Maku

Vegaanisessa juustokakussa valloittaa täydellinen makupari: raikas mango ja täyteläinen kookos

8 h 40 min
MA
MU
VE
4.2
4

Vegaanikin voi herkutella juustokakulla! Vegaaninen juustokakku hyytyy vegegeelillä. Kaada raikas mangotäyte lämpimänä pohjan päälle, jotta saat kakkuun tasaisen rakenteen. Kakun pinnassa ihastuttaa kookoskermalla tehty marmorikuvio.
Tulosta
Teksti Anni Pitkänen
Kuvat Kreetta Järvenpää

Ainekset (16 annosta)

Murupohja

  • 250 gdigestivekeksejä
  • 100 gmaidotonta margariinia (rasvaa vähintään 60 %)

Mangotäyte

  • 2 dlsoijavispiä (Alpro Cuisine Soya)
  • 2 ½ dl kookoskermaa jääkaappikylmänä (Blue dragon, coconut)
  • 200 gmaustamatonta soijatuorejuustoa (Violife, Creamy, original flavour)
  • 1 dltomusokeria
  • 1 tlkurkumaa
  • 2 dlmangososetta
  • 1 rklsitruunamehua
  • 1 ½ ps (6 g)vegegeeliä (Dr. Oetker)

Vaniljatäyte

  • 1 dlsoijavispiä (vaahdotettuna)
  • ½ dl kookoskermaa (vaahdotettuna)
  • 2 rkltomusokeria
  • 2 tlvaniljasokeria

Tee näin

8 h 40 min
{
AKTIIVINEN40 min
PASSIIVINEN8 h

Vegaaninen juustokakku valmistuu näin:

  1. Murenna keksit hienoksi muruksi.
  2. Sulata margariini ja sekoita keksimurun joukkoon.
  3. Pingota leivinpaperi irtopohjavuoan (ø 24 cm) pohjan ja reunan väliin. Leikkaa leivinpaperista suikaleet ja vuoraa reunat. Sipaise reunan ja leivinpaperin väliin margariinia, jotta paperi pysyy reunassa kiinni.
  4. Painele muruseos vuoan pohjalle ja reunoille, ylös asti.
  5. Vatkaa soijavispi vaahdoksi. Säästä 1 dl vaahtoa vaniljatäytteeseen.
  6. Vatkaa mangotäytteen jääkaappikylmä kookoskerma vaahdoksi. Säästä ½ dl vaahtoa vaniljatäyteeseen.
  7. Yhdistä vaniljatäytteen vaahdot keskenään. Mausta tomu- ja vaniljasokereilla. Sekoita tasaiseksi. Nosta jääkaappiin odottamaan.
  8. Valmista mangotäyte. Lisää vaahdotetun kookoskerman joukkoon soijatuorejuusto, tomusokeri ja kurkuma.
  9. Mittaa mangosose ja sitruunamehu isoon kattilaan. Lisää sekaan kookosvaahto.
  10. Sekoita ainekset sähkövatkaimella. Lisää vegegeeli koko ajan sekoittaen.
  11. Aloita seoksen kuumentaminen miedolla lämmöllä.
  12. Kuumenna seos höyryävän kuumaksi. Sekoita koko ajan sähkövatkaimella. 1 minuutti riittää induktioliedellä, tavallisella liedellä kuumentamiseen kannattaa varata noin 4 minuuttia. Seos ei saa kiehua.
  13. Siirrä kattila pois levyltä. Lisää vaahdotettu soijavispi kattilaan. Sekoita vatkaimella.
  14. Kaada täyte nopeasti pohjan päälle kakkuvuokaan.
  15. Lusikoi mangotäytteen päälle vaniljatäytettä. Vedä veitsen avulla pintaan marmorikuvioita.
  16. Laita kakku jääkaappiin hyytymään vähintään 8 tunniksi tai mielellään yön yli.
  17. Irrota vegaaninen juustokakku varovasti vuoasta ja nosta tarjoiluvadille.

Tarjoa mangososetta raikkaana kastikkeena vegaanisen juustokakun kanssa.

MITÄ PIDIT?
4.2