Maku

Vegaaninen juustokakku valloittaa täydellisellä makuparilla: täytteessä yhdistyvät raikas mango ja täyteläinen kookos

8 h 40 min
{
Aktiivinen
40 min
Passiivinen
8 h
Vegaaninen juustokakku hyytyy vegegeelillä. Kaada raikas mangotäyte lämpimänä pohjan päälle, jotta saat kakkuun tasaisen rakenteen. Vegaanisen juustokakun pinnassa ihastuttaa kookoskermalla tehty marmorikuvio.
KA
MA
MU
VE
4.2
5
Julkaistu 20.3.2018


Reseptin ainekset (16 annosta)

Murupohja

  • 250 gdigestivekeksejä
  • 100 gmaidotonta margariinia (rasvaa vähintään 60 %)

Mangotäyte

  • 2 dlsoijavispiä (Alpro Cuisine Soya)
  • 2 ½ dl kookoskermaa jääkaappikylmänä (Blue dragon, coconut)
  • 200 gmaustamatonta soijatuorejuustoa (Violife, Creamy, original flavour)
  • 1 dltomusokeria
  • 1 tlkurkumaa
  • 2 dlmangososetta
  • 1 rklsitruunamehua
  • 1 ½ ps (6 g)vegegeeliä (Dr. Oetker)

Vaniljatäyte

  • 1 dlsoijavispiä (vaahdotettuna)
  • ½ dl kookoskermaa (vaahdotettuna)
  • 2 rkltomusokeria
  • 2 tlvaniljasokeria
Tulosta

Vegaaninen juustokakku valmistuu näin:

  1. Murenna keksit hienoksi muruksi.
  2. Sulata margariini ja sekoita keksimurun joukkoon.
  3. Pingota leivinpaperi irtopohjavuoan (ø 24 cm) pohjan ja reunan väliin. Leikkaa leivinpaperista suikaleet ja vuoraa reunat. Sipaise reunan ja leivinpaperin väliin margariinia, jotta paperi pysyy reunassa kiinni.
  4. Painele muruseos vuoan pohjalle ja reunoille, ylös asti.
  5. Vatkaa soijavispi vaahdoksi. Säästä 1 dl vaahtoa vaniljatäytteeseen.
  6. Vatkaa mangotäytteen jääkaappikylmä kookoskerma vaahdoksi. Säästä ½ dl vaahtoa vaniljatäyteeseen.
  7. Yhdistä vaniljatäytteen vaahdot keskenään. Mausta tomu- ja vaniljasokereilla. Sekoita tasaiseksi. Nosta jääkaappiin odottamaan.
  8. Valmista mangotäyte. Lisää vaahdotetun kookoskerman joukkoon soijatuorejuusto, tomusokeri ja kurkuma.
  9. Mittaa mangosose ja sitruunamehu isoon kattilaan. Lisää sekaan kookosvaahto.
  10. Sekoita ainekset sähkövatkaimella. Lisää vegegeeli koko ajan sekoittaen.
  11. Aloita seoksen kuumentaminen miedolla lämmöllä.
  12. Kuumenna seos höyryävän kuumaksi. Sekoita koko ajan sähkövatkaimella. 1 minuutti riittää induktioliedellä, tavallisella liedellä kuumentamiseen kannattaa varata noin 4 minuuttia. Seos ei saa kiehua.
  13. Siirrä kattila pois levyltä. Lisää vaahdotettu soijavispi kattilaan. Sekoita vatkaimella.
  14. Kaada täyte nopeasti pohjan päälle kakkuvuokaan.
  15. Lusikoi mangotäytteen päälle vaniljatäytettä. Vedä veitsen avulla pintaan marmorikuvioita.
  16. Laita kakku jääkaappiin hyytymään vähintään 8 tunniksi tai mielellään yön yli.
  17. Irrota vegaaninen juustokakku varovasti vuoasta ja nosta tarjoiluvadille.

Vinkki!

Tarjoa mangososetta raikkaana kastikkeena vegaanisen juustokakun kanssa.

5 kommenttia