Vegaaninen juustokakku valloittaa täydellisellä makuparilla: täytteessä yhdistyvät raikas mango ja täyteläinen kookos
8 h 40 min
{
Aktiivinen
40 minPassiivinen
8 h Vegaaninen juustokakku hyytyy vegegeelillä. Kaada raikas mangotäyte lämpimänä pohjan päälle, jotta saat kakkuun tasaisen rakenteen. Vegaanisen juustokakun pinnassa ihastuttaa kookoskermalla tehty marmorikuvio.
KA
MA
MU
VE
4.2
Kuvat
Julkaistu 20.3.2018

Vegaaninen juustokakku valloittaa täydellisellä makuparilla: täytteessä yhdistyvät raikas mango ja täyteläinen kookos
Reseptin ainekset (16 annosta)
Murupohja
- 250 gdigestivekeksejä
- 100 gmaidotonta margariinia (rasvaa vähintään 60 %)
Mangotäyte
- 2 dlsoijavispiä (Alpro Cuisine Soya)
- 2 ½ dl kookoskermaa jääkaappikylmänä (Blue dragon, coconut)
- 200 gmaustamatonta soijatuorejuustoa (Violife, Creamy, original flavour)
- 1 dltomusokeria
- 1 tlkurkumaa
- 2 dlmangososetta
- 1 rklsitruunamehua
- 1 ½ ps (6 g)vegegeeliä (Dr. Oetker)
Vaniljatäyte
- 1 dlsoijavispiä (vaahdotettuna)
- ½ dl kookoskermaa (vaahdotettuna)
- 2 rkltomusokeria
- 2 tlvaniljasokeria
Vegaaninen juustokakku valmistuu näin:
- Murenna keksit hienoksi muruksi.
- Sulata margariini ja sekoita keksimurun joukkoon.
- Pingota leivinpaperi irtopohjavuoan (ø 24 cm) pohjan ja reunan väliin. Leikkaa leivinpaperista suikaleet ja vuoraa reunat. Sipaise reunan ja leivinpaperin väliin margariinia, jotta paperi pysyy reunassa kiinni.
- Painele muruseos vuoan pohjalle ja reunoille, ylös asti.
- Vatkaa soijavispi vaahdoksi. Säästä 1 dl vaahtoa vaniljatäytteeseen.
- Vatkaa mangotäytteen jääkaappikylmä kookoskerma vaahdoksi. Säästä ½ dl vaahtoa vaniljatäyteeseen.
- Yhdistä vaniljatäytteen vaahdot keskenään. Mausta tomu- ja vaniljasokereilla. Sekoita tasaiseksi. Nosta jääkaappiin odottamaan.
- Valmista mangotäyte. Lisää vaahdotetun kookoskerman joukkoon soijatuorejuusto, tomusokeri ja kurkuma.
- Mittaa mangosose ja sitruunamehu isoon kattilaan. Lisää sekaan kookosvaahto.
- Sekoita ainekset sähkövatkaimella. Lisää vegegeeli koko ajan sekoittaen.
- Aloita seoksen kuumentaminen miedolla lämmöllä.
- Kuumenna seos höyryävän kuumaksi. Sekoita koko ajan sähkövatkaimella. 1 minuutti riittää induktioliedellä, tavallisella liedellä kuumentamiseen kannattaa varata noin 4 minuuttia. Seos ei saa kiehua.
- Siirrä kattila pois levyltä. Lisää vaahdotettu soijavispi kattilaan. Sekoita vatkaimella.
- Kaada täyte nopeasti pohjan päälle kakkuvuokaan.
- Lusikoi mangotäytteen päälle vaniljatäytettä. Vedä veitsen avulla pintaan marmorikuvioita.
- Laita kakku jääkaappiin hyytymään vähintään 8 tunniksi tai mielellään yön yli.
- Irrota vegaaninen juustokakku varovasti vuoasta ja nosta tarjoiluvadille.
Vinkki!
Tarjoa mangososetta raikkaana kastikkeena vegaanisen juustokakun kanssa.

Näin teet juustokakusta vegaanisen

Vegaaniset mokkapalat – kesäkurpitsalla mehevöitetyt herkkupalat ovat jopa parempia kuin tavalliset!
Maku

Gluteeniton ja vegaaninen suklaapavlova
Kotivinkki

Vegaaninen raakakakku – vihreän viettelyksen salaisuus on kolmen aineksen samettisessa yhdistelmässä
Maku

Baileys-juustokakku lasissa – tätä et uskoisi vegaaniseksi!
Maku

Vegaaninen pavlova on jälkkäripöydän kuningatar – poimi resepti!
Kotivinkki

Vegaaninen raparperi-appelsiinijuustokakku – juhlien huipennus ilman maitoa ja munia
Maku

Juustokakku on juhlapöydän suussasulava suosikki! Kurkkaa rakastetut reseptit, jotka kruunaavat tärkeän päivän