


Vegaaninen juustokakku valloittaa täydellisellä makuparilla: täytteessä yhdistyvät raikas mango ja täyteläinen kookos
8 h 40 min
{
Aktiivinen 40 min
Passiivinen 8 h 0 min
Vegaaninen juustokakku hyytyy vegegeelillä. Kaada raikas mangotäyte lämpimänä pohjan päälle, jotta saat kakkuun tasaisen rakenteen. Vegaanisen juustokakun pinnassa ihastuttaa kookoskermalla tehty marmorikuvio.
Reseptin ainekset
16 annosta
Murupohja
250 g
digestivekeksejä
100 g
maidotonta margariinia (rasvaa vähintään 60 %)
Mangotäyte
2 dl
soijavispiä (Alpro Cuisine Soya)
2 ½ dl
kookoskermaa jääkaappikylmänä (Blue dragon, coconut)
200 g
maustamatonta soijatuorejuustoa (Violife, Creamy, original flavour)
1 dl
tomusokeria
1 tl
kurkumaa
2 dl
mangososetta
1 rkl
sitruunamehua
1 ½ ps (6 g)
vegegeeliä (Dr. Oetker)
Vaniljatäyte
1 dl
soijavispiä (vaahdotettuna)
½ dl
kookoskermaa (vaahdotettuna)
2 rkl
tomusokeria
2 tl
vaniljasokeria
Vegaaninen juustokakku valmistuu näin:
- Murenna keksit hienoksi muruksi.
- Sulata margariini ja sekoita keksimurun joukkoon.
- Pingota leivinpaperi irtopohjavuoan (ø 24 cm) pohjan ja reunan väliin. Leikkaa leivinpaperista suikaleet ja vuoraa reunat. Sipaise reunan ja leivinpaperin väliin margariinia, jotta paperi pysyy reunassa kiinni.
- Painele muruseos vuoan pohjalle ja reunoille, ylös asti.
- Vatkaa soijavispi vaahdoksi. Säästä 1 dl vaahtoa vaniljatäytteeseen.
- Vatkaa mangotäytteen jääkaappikylmä kookoskerma vaahdoksi. Säästä ½ dl vaahtoa vaniljatäyteeseen.
- Yhdistä vaniljatäytteen vaahdot keskenään. Mausta tomu- ja vaniljasokereilla. Sekoita tasaiseksi. Nosta jääkaappiin odottamaan.
- Valmista mangotäyte. Lisää vaahdotetun kookoskerman joukkoon soijatuorejuusto, tomusokeri ja kurkuma.
- Mittaa mangosose ja sitruunamehu isoon kattilaan. Lisää sekaan kookosvaahto.
- 10Sekoita ainekset sähkövatkaimella. Lisää vegegeeli koko ajan sekoittaen.
- 11Aloita seoksen kuumentaminen miedolla lämmöllä.
- 12Kuumenna seos höyryävän kuumaksi. Sekoita koko ajan sähkövatkaimella. 1 minuutti riittää induktioliedellä, tavallisella liedellä kuumentamiseen kannattaa varata noin 4 minuuttia. Seos ei saa kiehua.
- 13Siirrä kattila pois levyltä. Lisää vaahdotettu soijavispi kattilaan. Sekoita vatkaimella.
- 14Kaada täyte nopeasti pohjan päälle kakkuvuokaan.
- 15Lusikoi mangotäytteen päälle vaniljatäytettä. Vedä veitsen avulla pintaan marmorikuvioita.
- 16Laita kakku jääkaappiin hyytymään vähintään 8 tunniksi tai mielellään yön yli.
- 17Irrota vegaaninen juustokakku varovasti vuoasta ja nosta tarjoiluvadille.
Vinkki!
Tarjoa mangososetta raikkaana kastikkeena vegaanisen juustokakun kanssa.
Kommentit
Ei kommentteja vielä
Katso myös nämä
Uusimmat