Ostoskori

Ostoskorissasi ei ole tuotteita.

Jatka ostoksia
Suosittelemme

Paahdettu fenkoli-parsakaalikeitto – upea soppa höystetään harissa-pinaattiöljyllä ja savupaprikasiemenillä

1 h 20 min
{
Aktiivinen 45 min
Passiivinen 35 min

Jokainen lusikoija saa viimeistellä keittoannoksensa makunsa mukaan harissalla maustetulla pinaattiöljyllä tai savupaprikasiemenillä – tai vaikka molemmilla. Nappaa ohje!

5.5.2023
Reseptin ainekset
4–6 annosta
800 g
parsakaalia
400 g
fenkolia
2 rkl
oliiviöljyä
4
valkosipulinkynttä
3
kevätsipulia
100 g
lehtikaalia
8 dl
vettä
½
sitruunan mehu
1 tl
suolaa
½ tl
mustapippuria
Harissa-pinaattiöljy noin 2½ dl
1 ps (65 g)
pinaattia
1 rku
rucolaa
1 tl
vihreää harissatahnaa
1 dl
oliiviöljyä
1 dl
rypsiöljyä
Savupaprikasiemenet noin 2 dl
200 g
siemensekoitusta (auringonkukan-, kurpitsan- ja pinjansiemeniä)
1 rkl
rypsiöljyä
1 rkl
ruokosokeria
1 tl
savupaprikajauhetta
¼ tl
suolaa

Harissa-pinaattiöljy – ohje:

  1. Laita pinaatit ja rucolat monitoimikoneeseen tai tehosekoittimeen.
  2. Lisää harissatahna ja öljyt. Käytä konetta, kunnes seos on tasaista. Anna maustua vähintään vartti ennen tarjoilua.
  3. Öljy säilyy kannellisessa purkissa jääkaapissa noin viisi päivää.

Savupaprikasiemenet – ohje:

  1. Levitä siemenet pellille leivinpaperin päälle.
  2. Paahda uunissa 175–200 asteessa noin 10 minuuttia.
  3. Sekoita siemeniin öljy ja mausteet. Anna jäähtyä.

Paahdettu fenkoli-parsakaalikeitto – ohje:

  1. Leikkaa parsakaali paloiksi ja fenkoli ohuiksi lohkoiksi. Levitä kasvikset pellille leivinpaperin päälle tai uunivuokaan. Valuta päälle 1 rkl oliiviöljyä ja kääntele sekaisin. Paahda 200-asteisessa uunissa 10 minuuttia, kunnes kasvikset hieman pehmenevät ja paahtuvat.
  2. Kuori ja hienonna valkosipulinkynnet. Hienonna kevätsipulit. Poista lehtikaalista kovat lehtiruodit ja suikaloi lehdet.
  3. Kuumenna teräskattilassa 1 rkl oliiviöljyä ja kuullota valkosipuleita hetki. Lisää lehtikaalit ja kääntele hetki. Lisää vesi ja mausteet ja keitä noin viisi minuuttia.
  4. Lisää paahdetut parsakaalit ja fenkolit kattilaan. Soseuta keitto sauvasekoittimella.
  5. Kuumenna keitto. Tarjoa harissa-pinaattiöljyn ja savupaprikasiementen kanssa.

Vinkki!

Mikäli haluat keitosta täyteläisemmän, lisää soseutettuun keittoon 2 dl kaurakermaa.

Kommentit
Ei kommentteja vielä
Katso myös nämä
Uusimmat
Tilaa uutiskirje tästä

Parhaat poiminnat suoraan sähköpostiisi.

terve
KäyttöehdotTietosuojaselosteEvästekäytännöt