


Paahdettu fenkoli-parsakaalikeitto – upea soppa höystetään harissa-pinaattiöljyllä ja savupaprikasiemenillä
1 h 20 min
{
Aktiivinen 45 min
Passiivinen 35 min
Jokainen lusikoija saa viimeistellä keittoannoksensa makunsa mukaan harissalla maustetulla pinaattiöljyllä tai savupaprikasiemenillä – tai vaikka molemmilla. Nappaa ohje!
Reseptin ainekset
4–6 annosta
800 g
parsakaalia
400 g
fenkolia
2 rkl
oliiviöljyä
4
valkosipulinkynttä
3
kevätsipulia
100 g
lehtikaalia
8 dl
vettä
½
sitruunan mehu
1 tl
suolaa
½ tl
mustapippuria
Harissa-pinaattiöljy noin 2½ dl
1 ps (65 g)
pinaattia
1 rku
rucolaa
1 tl
vihreää harissatahnaa
1 dl
oliiviöljyä
1 dl
rypsiöljyä
Savupaprikasiemenet noin 2 dl
200 g
siemensekoitusta (auringonkukan-, kurpitsan- ja pinjansiemeniä)
1 rkl
rypsiöljyä
1 rkl
ruokosokeria
1 tl
savupaprikajauhetta
¼ tl
suolaa
Harissa-pinaattiöljy – ohje:
- Laita pinaatit ja rucolat monitoimikoneeseen tai tehosekoittimeen.
- Lisää harissatahna ja öljyt. Käytä konetta, kunnes seos on tasaista. Anna maustua vähintään vartti ennen tarjoilua.
- Öljy säilyy kannellisessa purkissa jääkaapissa noin viisi päivää.
Savupaprikasiemenet – ohje:
- Levitä siemenet pellille leivinpaperin päälle.
- Paahda uunissa 175–200 asteessa noin 10 minuuttia.
- Sekoita siemeniin öljy ja mausteet. Anna jäähtyä.
Paahdettu fenkoli-parsakaalikeitto – ohje:
- Leikkaa parsakaali paloiksi ja fenkoli ohuiksi lohkoiksi. Levitä kasvikset pellille leivinpaperin päälle tai uunivuokaan. Valuta päälle 1 rkl oliiviöljyä ja kääntele sekaisin. Paahda 200-asteisessa uunissa 10 minuuttia, kunnes kasvikset hieman pehmenevät ja paahtuvat.
- Kuori ja hienonna valkosipulinkynnet. Hienonna kevätsipulit. Poista lehtikaalista kovat lehtiruodit ja suikaloi lehdet.
- Kuumenna teräskattilassa 1 rkl oliiviöljyä ja kuullota valkosipuleita hetki. Lisää lehtikaalit ja kääntele hetki. Lisää vesi ja mausteet ja keitä noin viisi minuuttia.
- Lisää paahdetut parsakaalit ja fenkolit kattilaan. Soseuta keitto sauvasekoittimella.
- Kuumenna keitto. Tarjoa harissa-pinaattiöljyn ja savupaprikasiementen kanssa.
Vinkki!
Mikäli haluat keitosta täyteläisemmän, lisää soseutettuun keittoon 2 dl kaurakermaa.
Kommentit
Ei kommentteja vielä
Katso myös nämä
Uusimmat