


Mikä täydellinen jälkiruoka! Silkkinen kookosmousse kruunataan passio-mangohedelmäsalaatilla
4 h 20 min
{
Aktiivinen 20 min
Passiivinen 4 h 0 min
Sekoita pehmeästä tofusta ja vaahdotetusta kookoskermasta silkkinen mousse. Passio-mangohedelmäsalaatti kruunaa keväisen jälkiruoan.
Reseptin ainekset
4 annosta
1 tlk (250 ml)
kookoskermaa
2 dl
kookoshiutaleita
1 (250 g)
silken tofua (esim. Jalotofu)
2 rkl
vaniljasokeria
2
passiohedelmää
1
mango
1
lime (luomu)
2 rkl
sokeria
Lisäksi:
sitruunamelissaa tai minttua koristeluun
Kookosmousse – ohje:
- Pane kookoskerma jää kaappiin vähintään kahdeksi tunniksi. Avaa pakkaus ja valuta ohut neste pois (hyödynnä neste smoothieen tai ruoantaittoon). Lusikoi paksu kookoskerma kulhoon ja vatkaa se sähkövatkaimella kovaksi vaahdoksi.
- Paahda kookoshiutaleita kuumalla kuivalla pannulla 1–2 minuuttia. Ota 0,5 dl hiutaleita sivuun koristelua varten.
- Valuta ja kuivaa tofu. Pane tofu, kookoshiutaleet ja vaniljasokeri teho- tai sauvasekoittimen kulhoon. Soseuta tasaiseksi. Sekoita tahna kookoskermavaahtoon. Lusikoi seos tarjoilukulhoon tai annoskulhoihin. Pane jääkaappiin tekeytymään pariksi tunniksi.
- Lusikoi passiohedelmien sisus kulhoon. Kuori mango ja leikkaa hedelmäliha pieniksi kuutioiksi. Sekoita ne passiohedelmän joukkoon. Raasta pestyn limen vihreä kuori ja purista mehu. Lisää ne ja sokeri hedelmien sekaan.
- Lusikoi hedelmäsalaattia moussen pinnalle. Lisää paahdettua kookosta ja koristele yrteillä.
Kommentit
Ei kommentteja vielä
Katso myös nämä
Uusimmat