Kotivinkki

Tuorehernekeitto sopii joka tilanteeseen – nopea arkiruoka muuttuu ylellisen juhlavaksi tilkalla kuohuviiniä

30 min
GL
KA
LA
MA
MU
VE
4.25
2

Tuorehernekeitto piristää vahvan vihreällä värillään! Vegaanisen tuorehernekeiton voit tarjota vieraillekin, kun koristelet pinnan pinjansiemenillä ja yrteillä. Halutessasi keittoon saa ylellisen sävyn kuohuviinillä.
Tulosta
Kuvat Hannes Paananen

Ainekset (4 annosta)

Tuorehernekeitto

  • 2salottisipulia
  • 1valkosipulinkynsi
  • 1jauhoinen peruna
  • 1 rkloliiviöljyä
  • 6 dlkasvislientä
  • 500 gpakasteherneitä
  • 2 dlvegaanista ruokakermaa
  • (4 rklvegaanista kuohuviiniä)
  • suolaa
  • valkopippuria myllystä

Tee näin

30 min
{
AKTIIVINEN15 min
PASSIIVINEN15 min

Tuorehernekeitto valmistuu näin:

  1. Kuori ja hienonna sipulit. Kuori ja kuutioi peruna. Kuullota ainekset kattilassa öljyssä. Lisää liemi joukkoon ja anna hautua noin 15 minuuttia lempeästi poreillen.
  2. Lisää herneet joukkoon. Anna kypsyä muutama minuutti. Ota osa liemestä erikseen. Soseuta keitto. Painele keitto siivilän läpi toiseen kattilaan. Kiehauta keitto.
  3. Lisää ruokakermaa ja halutessasi kuohuviiniä keittoon. Lämmitä. Lisää tarvittaessa kasvislientä, jos keitto tuntuu liian jämäkältä. Mausta tuorehernekeitto suolalla ja pippurilla.
MITÄ PIDIT?
4.25