


Vegaaninen suklaamoussekakku – kuohkea unelmaherkku täytekeksipohjalla ja vadelmakoristeilla
8 h 30 min
{
Aktiivinen 30 min
Passiivinen 8 h 0 min
Vegaaninen suklaamoussekakku maistuu ihan kaikille. Suklaisen herkkukakun valmistus on helppoa ilman hyydykeaineilla kikkailemista. Kokeile ja hurmaannu!
Reseptin ainekset
15 annosta
Vuokaan
1 tl
rypsiöljyä
Pohja
1 pkt (264 g)
täytekeksejä (esim. Oreo)
6 rkl
maapähkinävoita
Täyte
5 dl
vaahdotettavaa soijakermaa ( Alpro)
1 ½ dl
tomusokeria
1 ½ dl
kaakaojauhetta
1 rkl
vaniljasokeria
1 dl
aquafabaa eli kikhernepurkin lientä
400 g
tummaa suklaata ( vegaanista)
300 g
vegaanista tuorejuustoa ( Oatly påMackan)
Koristelu
300 g
suomalaisia vadelmia
2
täytekeksiä (Oreo)
Vegaaninen suklaamoussekakku valmistuu näin:
- Öljyä irtopohjavuoan (Ø 24 cm) reunat ja vuoraa pohja leivinpaperilla. Murskaa keksit monitoimikoneessa ja sekoita joukkoon maapähkinävoi. Painele pohjaseos tiiviisti vuoan pohjalle ja nosta vuoka jääkaappiin.
- Vatkaa soijakerma kuohkeaksi vaahdoksi. Lisää tomusokeri, kaakaojauhe ja vaniljasokeri. Vatkaa tasaiseksi. Vatkaa aquafaba kovaksi vaahdoksi.
- Sulata suklaa ja anna sen jäähtyä hetki. Notkista tuorejuusto. Lisää suklaa tuorejuustoon ohuena nauhana vatkaten. Kääntele soijakermavaahto ja kikhernevaahto massan sekaan.
- Kaada moussetäyte keksipohjan päälle ja laita jääkaappiin jähmettymään seuraavaan päivään saakka.
- Koristele kakku asettelemalla pinnalle vadelmia ja Oreo-rouhetta.
Vinkki!
Ota tuorejuusto ajoissa huoneenlämpöön, jotta suklaa sekoittuu siihen hyvin eikä juoksetu.
Kommentit
Ei kommentteja vielä
Katso myös nämä
Uusimmat