Vegaaninen suklaamoussekakku – kuohkea unelmaherkku täytekeksipohjalla ja vadelmakoristeilla
8 h 30 min
{
Aktiivinen
30 minPassiivinen
8 h Vegaaninen suklaamoussekakku maistuu ihan kaikille.Syntisen suklaisen herkkukakun valmistus on helppoa ilman hyydykeaineilla kikkailemista. Kokeile ja hurmaannu!
KA
LA
MA
MU
VE
4.1
Teksti
Kuvat
Julkaistu: 1.8.2019

Vegaaninen suklaamoussekakku – kuohkea unelmaherkku täytekeksipohjalla ja vadelmakoristeilla
Ainekset (15 annosta)
Vuokaan
- 1 tlrypsiöljyä
Pohja
- 1 pkt (264 g)täytekeksejä (esim. Oreo)
- 6 rklmaapähkinävoita
Täyte
- 5 dlvaahdotettavaa soijakermaa ( Alpro)
- 1 ½ dltomusokeria
- 1 ½ dlkaakaojauhetta
- 1 rklvaniljasokeria
- 1 dlaquafabaa eli kikhernepurkin lientä
- 400 gtummaa suklaata ( vegaanista)
- 300 gvegaanista tuorejuustoa ( Oatly påMackan)
Koristelu
- 300 gsuomalaisia vadelmia
- 2täytekeksiä (Oreo)
Vegaaninen suklaamoussekakku valmistuu näin:
- Öljyä irtopohjavuoan (Ø 24 cm) reunat ja vuoraa pohja leivinpaperilla. Murskaa keksit monitoimikoneessa ja sekoita joukkoon maapähkinävoi. Painele pohjaseos tiiviisti vuoan pohjalle ja nosta vuoka jääkaappiin.
- Vatkaa soijakerma kuohkeaksi vaahdoksi. Lisää tomusokeri, kaakaojauhe ja vaniljasokeri. Vatkaa tasaiseksi. Vatkaa aquafaba kovaksi vaahdoksi.
- Sulata suklaa ja anna sen jäähtyä hetki. Notkista tuorejuusto. Lisää suklaa tuorejuustoon ohuena nauhana vatkaten. Kääntele soijakermavaahto ja kikhernevaahto massan sekaan.
- Kaada moussetäyte keksipohjan päälle ja laita jääkaappiin jähmettymään seuraavaan päivään saakka.
- Koristele kakku asettelemalla pinnalle vadelmia ja Oreo-rouhetta.
Vinkki!
Ota tuorejuusto ajoissa huoneenlämpöön, jotta suklaa sekoittuu siihen hyvin eikä juoksetu.
Katso myös
MITÄ PIDIT?
4.08