4,1(16)
Vegaaninen suklaamoussekakku – kuohkea unelmaherkku täytekeksipohjalla ja vadelmakoristeilla
Kasvis
Laktoositon
Maidoton
Munaton
Vegaaninen
8 h 30 min
{
Aktiivinen 30 min
Passiivinen 8 h
Vegaaninen suklaamoussekakku maistuu ihan kaikille.Syntisen suklaisen herkkukakun valmistus on helppoa ilman hyydykeaineilla kikkailemista. Kokeile ja hurmaannu!
Reseptin ainekset
15 annosta
Vuokaan
1 tlrypsiöljyä
Pohja
1 pkt (264 g)täytekeksejä (esim. Oreo)
6 rklmaapähkinävoita
Täyte
5 dlvaahdotettavaa soijakermaa ( Alpro)
1 ½ dltomusokeria
1 ½ dlkaakaojauhetta
1 rklvaniljasokeria
1 dlaquafabaa eli kikhernepurkin lientä
400 gtummaa suklaata ( vegaanista)
300 gvegaanista tuorejuustoa ( Oatly påMackan)
Koristelu
300 gsuomalaisia vadelmia
2täytekeksiä (Oreo)

Vegaaninen suklaamoussekakku valmistuu näin:

  1. Öljyä irtopohjavuoan (Ø 24 cm) reunat ja vuoraa pohja leivinpaperilla. Murskaa keksit monitoimikoneessa ja sekoita joukkoon maapähkinävoi. Painele pohjaseos tiiviisti vuoan pohjalle ja nosta vuoka jääkaappiin.
  2. Vatkaa soijakerma kuohkeaksi vaahdoksi. Lisää tomusokeri, kaakaojauhe ja vaniljasokeri. Vatkaa tasaiseksi. Vatkaa aquafaba kovaksi vaahdoksi.
  3. Sulata suklaa ja anna sen jäähtyä hetki. Notkista tuorejuusto. Lisää suklaa tuorejuustoon ohuena nauhana vatkaten. Kääntele soijakermavaahto ja kikhernevaahto massan sekaan.
  4. Kaada moussetäyte keksipohjan päälle ja laita jääkaappiin jähmettymään seuraavaan päivään saakka.
  5. Koristele kakku asettelemalla pinnalle vadelmia ja Oreo-rouhetta.

Vinkki!

Ota tuorejuusto ajoissa huoneenlämpöön, jotta suklaa sekoittuu siihen hyvin eikä juoksetu.

4 kommenttia
Tilaa uutiskirje tästä
Parhaat poiminnat suoraan sähköpostiisi.
placeholder
placeholder
placeholder
placeholder
placeholder
a-lehdet-logo