Maku

Vegaaninen suklaamoussekakku – kuohkea unelmaherkku täytekeksipohjalla ja vadelmakoristeilla

8 h 30 min
KA
LA
MA
MU
VE
3.57
3

Vegaaninen suklaamoussekakku maistuu ihan kaikille.Syntisen suklaisen herkkukakun valmistus on helppoa ilman hyydykeaineilla kikkailemista. Kokeile ja hurmaannu!
Tulosta
Kuvat Hannes Paananen

Ainekset (15 annosta)

Vuokaan

  • 1 tlrypsiöljyä

Pohja

  • 1 pkt (264 g)täytekeksejä (esim. Oreo)
  • 6 rklmaapähkinävoita

Täyte

  • 5 dlvaahdotettavaa soijakermaa ( Alpro)
  • 1 ½ dltomusokeria
  • 1 ½ dlkaakaojauhetta
  • 1 rklvaniljasokeria
  • 1 dlaquafabaa eli kikhernepurkin lientä
  • 400 gtummaa suklaata ( vegaanista)
  • 300 gvegaanista tuorejuustoa ( Oatly påMackan)

Koristelu

  • 300 gsuomalaisia vadelmia
  • 2täytekeksiä (Oreo)

Tee näin

8 h 30 min
{
AKTIIVINEN30 min
PASSIIVINEN8 h

Vegaaninen suklaamoussekakku valmistuu näin:

  1. Öljyä irtopohjavuoan (Ø 24 cm) reunat ja vuoraa pohja leivinpaperilla. Murskaa keksit monitoimikoneessa ja sekoita joukkoon maapähkinävoi. Painele pohjaseos tiiviisti vuoan pohjalle ja nosta vuoka jääkaappiin.
  2. Vatkaa soijakerma kuohkeaksi vaahdoksi. Lisää tomusokeri, kaakaojauhe ja vaniljasokeri. Vatkaa tasaiseksi. Vatkaa aquafaba kovaksi vaahdoksi.
  3. Sulata suklaa ja anna sen jäähtyä hetki. Notkista tuorejuusto. Lisää suklaa tuorejuustoon ohuena nauhana vatkaten. Kääntele soijakermavaahto ja kikhernevaahto massan sekaan.
  4. Kaada moussetäyte keksipohjan päälle ja laita jääkaappiin jähmettymään seuraavaan päivään saakka.
  5. Koristele kakku asettelemalla pinnalle vadelmia ja Oreo-rouhetta.

Vinkki!

Ota tuorejuusto ajoissa huoneenlämpöön, jotta suklaa sekoittuu siihen hyvin eikä juoksetu.

MITÄ PIDIT?
3.57