


Piirakka kuin notkuva alkupalapöytä! Hauska mezepiirakka pelastaa kiireisen leipurin juhlien alla
40 min
{
Aktiivinen 20 min
Passiivinen 20 min
Pakastetaikina ja kuivakaapin aarteet, kuten käyttövalmiit pavut ja säilykeherkkujen parhaimmisto, pelastavat kiireisen kokkaajan myös juhlien alla. Resepti on vegaaninen.
Reseptin ainekset
15 palaa
1 pkt (600 g)
iso lehtitaikinalevy
2 rkl
rypsiöljyä
1 rkl
seesaminsiemeniä
Täyte
1 tlk (380/230 g)
isoja valkoisia papuja (kypsiä)
1
valkosipulinkynsi
1
sitruunan kuori
½ dl
sitruunanmehua
½ dl
lehtipersiljaa
2 rkl
oliiviöljyä
1 tl
suolaa
¼ tl
mustapippuria
Päälle
1 tlk (280 g)
viininlehtikääryleitä
1 tlk (280/180 g)
artisokansydämiä öljyssä
1 tlk (280/180 g)
grillattuja paprikoita öljyssä
1 tlk (200/120 g)
aurinkokuivattuja tomaatteja öljyssä
1 dl
oliiveja
½ dl
lehtipersiljaa
Mezepiirakka – ohje:
- Sulata taikina pakkauksen ohjeen mukaan ja levitä se leivinpaperilla päällystetylle uunipellille. Kauli taikinaa kevyesti niin, että se on keskeltä hieman ohuempi kuin reunoista. Tee terävällä veitsellä taikinan pintaan reunojen mukaiset viillot, noin 2 cm:n päästä reunoista. Älä paina veistä taikinan pohjaan saakka.
- Voitele taikinan reunat öljyllä ja ripottele reunoille siemeniä. Pistele pohja viiltojen sisäpuolelta haarukalla. Paista 225-asteisessa uunissa 20 minuuttia. Anna pohjan jäähtyä.
- Valuta pavut. Kuori valkosipulinkynsi. Raasta sitruunan kuori ja purista mehu. Laita pavut sauva- tai tehosekoittimen kulhoon, lisää valkosipuli, persilja, sitruunanmehu ja -kuori sekä öljy. Soseuta tasaiseksi tahnaksi. Mausta suolalla ja pippurilla. Siirrä tahna jääkaappiin pohjan jäähtymisen ajaksi.
- Laita piiraspohja tarjoilualustalle. Levitä mezepiirakan keskelle tahna ja päällystä piirakka viinilehtikääryleillä, artisokansydämillä, paprikoilla, tomaateilla, oliiveilla ja persiljalla.
Vinkki!
Voit sommitella täytteet piirakan päälle jämptisti riveihin tai suloisesti sekaisin, mikä silmääsi eniten miellyttääkään.
Kommentit
Ei kommentteja vielä
Katso myös nämä
Uusimmat