Piirakka kuin notkuva alkupalapöytä! Hauska mezepiirakka pelastaa kiireisen leipurin juhlien alla
40 min
{
Aktiivinen
20 minPassiivinen
20 minPakastetaikina ja kuivakaapin aarteet, kuten käyttövalmiit pavut ja säilykeherkkujen parhaimmisto, pelastavat kiireisen kokkaajan myös juhlien alla. Resepti on vegaaninen.
VE
5
Kuvat
Julkaistu 23.5.2022

Piirakka kuin notkuva alkupalapöytä! Hauska mezepiirakka pelastaa kiireisen leipurin juhlien alla
Reseptin ainekset (15 palaa)
- 1 pkt (600 g) iso lehtitaikinalevy
- 2 rkl rypsiöljyä
- 1 rkl seesaminsiemeniä
Täyte
- 1 tlk (380/230 g) isoja valkoisia papuja (kypsiä)
- 1 valkosipulinkynsi
- ½ rkl lehtipersiljaa
- 1 sitruunan kuori
- ½ dl sitruunanmehua
- 2 rkl oliiviöljyä
- 1 tl suolaa
- ¼ tl mustapippuria
Päälle
- 1 tlk (280 g) viininlehtikääryleitä
- 1 tlk (280/180 g) artisokansydämiä öljyssä
- 1 tlk (280/180 g) grillattuja paprikoita öljyssä
- 1 tlk (200/120 g)aurinkokuivattuja tomaatteja öljyssä
- 1 dl oliiveja
- ½ rkl lehtipersiljaa
Mezepiirakka – ohje:
- Sulata taikina pakkauksen ohjeen mukaan ja levitä se leivinpaperilla päällystetylle uunipellille. Kauli taikinaa kevyesti niin, että se on keskeltä hieman ohuempi kuin reunoista. Tee terävällä veitsellä taikinan pintaan reunojen mukaiset viillot, noin 2 cm:n päästä reunoista. Älä paina veistä taikinan pohjaan saakka.
- Voitele taikinan reunat öljyllä ja ripottele reunoille siemeniä. Pistele pohja viiltojen sisäpuolelta haarukalla. Paista 225-asteisessa uunissa 20 minuuttia. Anna pohjan jäähtyä.
- Valuta pavut. Kuori ja hienonna valkosipulinkynsi, hienonna persilja. Raasta sitruunan kuori ja purista mehu. Laita pavut sauva- tai tehosekoittimen kulhoon, lisää valkosipuli, persilja, sitruunanmehu ja -kuori sekä öljy. Soseuta tasaiseksi tahnaksi. Mausta suolalla ja pippurilla. Siirrä tahna jääkaappiin pohjan jäähtymisen ajaksi.
- Laita piiraspohja tarjoilualustalle. Levitä mezepiirakan keskelle tahna ja päällystä piirakka viinilehtikääryleillä, artisokansydämillä, paprikoilla, tomaateilla, oliiveilla ja persiljalla.
Vinkki!
Voit sommitella täytteet piirakan päälle jämptisti riveihin tai suloisesti sekaisin, mikä silmääsi eniten miellyttääkään.

Räsymattopiirakka – sadonkorjuuajan kaunein ja rapsakoin piirakka valmistuu väriporkkanasiivuista ja filotaikinasta
Maku

Suosikkipizzan muodonmuutos! Ihanan simppeli margherita-piiras saa mehevyytensä tomaattisiivuista ja ranskankermasta
Kotivinkki

Varsiparsakaalipiirakka – rustiikkisen tyylikäs tarjottava ylevöitetään tryffelillä ja parmesaanilla
Maku

Voi pottu, mikä herkku! Perunasalaattipiirakka on kekkereiden mehukkain ilmestys, joka yhdistää kaksi suolaista suosikkia
Maku

Caesarpiirakka – kevään kaunein tarjoiltava saa pintaansa salaattikukkasen, rapeita parmesaanikrutonkeja ja juhlavia jokiravunpyrstöjä
Maku

Hittipasta piirakkana! Uunifeta-tomaattipiirakka ihastuttaa mehevyydellään ja ruokaisuudellaan
Maku

Salaattia vai suolaista piirakkaa? Ota molemmat! Kesäinen salaattipiirakka yhdistää mansikat, retiisit ja parsat tuorejuustotäytteeseen
Kotivinkki

Chili sin carne -piiras – mausteinen kasvispiirakka viikonlopun herkkuhetkiin
Kotivinkki