
Täydellinen juustokakku onnistuu parilla niksillä – näin kesytät liivatteen ja estät kiilteen vuotamisen!
Toiveissa täydellinen juustokakku? Onnistut varmasti, kun noudatat muutamaa helppoa niksiä! Listasimme vinkit, joiden avulla muun muassa vältät karikot liivatteen käytössä, estät kiilteen vuotamisen ja saat reunoista täydellisen sileät.
Ota ainekset ajoissa huoneenlämpöön & muut vinkit, joiden avulla täyte ei juoksetu
- Ota juustokakun ainekset huoneenlämpöön hyvissä ajoin ennen täytteen tekoa, jotta täyte ei juoksetu. Kylmä tuorejuusto ja lämmin suklaa eivät sekoitu ja liivate saattaa jäädä klimppiseksi jääkylmässä täytteessä.
- Anna suklaan jäähtyä ennen täytteeseen lisäämistä.
- Anna liivatteen jäähtyä pieni hetki ennen lisäämistä täytteeseen.
Liivatteen käyttö on helppoa, usko pois! Näin onnistut:
- Liota liivatelehtiä ennen käyttöä kylmässä vedessä viitisen minuuttia. Ei haittaa, vaikka ne likoaisivat vähän kauemminkin.
- Kuumenna reseptissä mainittu neste pienessä kattilassa tai mukissa mikrossa.
- Puristele liivatteista ylimääräinen neste. Lisää ne kuumaan nesteeseen ja sekoittele. Älä keittele liivatteita kattilassa, sillä niiden teho saattaa huonontua. Nosta siis kattila levyltä pois ennen liivatteiden lisäämistä. Jos nestettä on reseptissä niukasti, liivatelehdet eivät välttämättä sula heti kunnolla. Älä panikoi, vaan laita kattila takaisin liedelle ja kiehauta varovasti uudelleen, älä kuitenkaan keitä. Varmista, että liivatelehdet ovat sulaneet ja seos on tasaista.
- Älä humpsauta koko liivateseosta täytteeseen kerralla, vaan sekoita se ohuena nauhana täytteeseen sähkövatkaimen pienellä teholla sekoittaen. Jos haluat varmistaa sekoittumisen kääntele sitten seosta vielä lopuksi nuolijalla pohjaa myöten ja kaada sitten vuokaan pohjan päälle.
- Kun liivateseosta on vain muutama ruokalusikallinen, sen lisääminen suoraan täytteeseen on turvallista. Jos liivateseosta on reilusti, on parempi lisätä liivate esimerkiksi tuorejuustoon ja sekoittaa seos vasta sitten helposti juoksettuvan kermavaahdon joukkoon.
Tavoitteena täydellisen sileät reunat?
- Voitele vuoka kevyesti rypsiöljyllä, niin kakku irtoaa kauniisti. Muista käyttää mietoa rypsiöljyä, ei siis kylmäpuristettua.
- Kierrä ohuella lastalla vuoan reunaa myöten ja irrota kakku. Siisti tarvittaessa reunan pinta lastalla.
- Myös erilaiset leivontakaupoissa myytävät reunakalvot auttavat sileän reunan saamisessa.

Nyt kiille ei enää vuoda vuoasta!
Onko sinullekin käynyt niin, että mehusta tehty kiille vuotaa vuoasta ulos ja jääkaappi on saanut sitten osansa mehusta? Vuodon syynä voi olla täytteen ja vuoan reunan väliin jäänyt rako tai se, että lukkokohta ei ole tiivis. Vuotoja ehkäisee se, että levität täytteen tarkkaan myös reunoille, ettei sinne jää koloja.
Toinen hyvä vinkki on antaa kiilleliemen hyytyä rauhassa kiisselimäiseksi ennen täytteen päälle kaatamista. Sekoittele välillä, jotta seos hyytyy tasaisesti ja kaada paksuuntunut massa täytteen päälle.
Ei sokerimassakoristeita kiilteen päälle
Koristele juustokakku vasta vähän ennen tarjoilua. Juustokakun pinta on kostea, ja se voi sulattaa vaivalla tehdyt koristeet. Varsinkin kiilteen päällä koristeet sulavat helposti. Kiilteen päälle kannattaa valita hedelmiä ja marjoja ja jättää sokerimassakoristeet muille kakuille. Myös kermaruusut ja suklaakoristeet sopivat juustokakun kiilteen päälle koristeiksi.
Hedelmillä koristeltuja juustokakkuja



Kurkkaa myös nämä vaihtoehdot:
Marjoilla koristellut juustokakut



Vilkaise myös nämä kauniit marjaiset juustokakut:
Kermalla kuorrutettuja juustokakkuja


Suklaakoristeilla päällystetyt juustokakut


