Maku

Mesiangervojuustokakku – juhlien näyttävin tarjottava kerää katseet

25 h
KA
4
0

Mesiangervojuustokakku on valintasi, jos kaipaat juhlapöytään jotain uutta ja ihanaa! Kuivattua mesiangervoa löytyy esimerkiksi Ruohonjuuren hyllystä, mutta sitä on myös helppo kuivata ja kerätä itse.
Tulosta
Kuvat Hannes Paananen

Ainekset (15 annosta)

Vuokaan

  • 1 tlrypsiöljyä

Pohja

  • 200 gkaurakeksejä
  • 100gvoita

Täyte

  • 3 rklkuivattua mesiangervoa (esim. Ruohonjuuri)
  • 2 dlkuohukermaa
  • 500 gturkkilaista jogurttia
  • 1 ½ dlhunajaa
  • ½ tlaitovaniljajauhetta
  • 6liivatelehteä
  • 2 rkllimemehua

Koristelu

  • koristelugeelejä (kultainen, punainen, vihreä, esim. Dr. Oetker)
  • syötäviä kukkia
  • herukoita, vadelmia ja karhunvatukoita

Tee näin

25 h
{
AKTIIVINEN1 h
PASSIIVINEN24 h

Mesiangervojuustokakku valmistuu näin:

  1. Aloita kakun valmistelu edellisenä päivänä. Sekoita kulhossa kuivattu mesiangervo ja kerma. Peitä kelmulla ja anna uuttua yön yli jääkaapissa.
  2. Öljyä irtopohjavuoan (Ø 24 cm) reunat kevyesti ja pingota pohjaan leivinpaperi.
  3. Murskaa keksit monitoimikoneen leikkuuterällä. Sulata voi ja sekoita keksimuruun. Painele pohja vuokaan.
  4. Siivilöi kukat pois kermasta.
  5. Vatkaa maustunut kerma vaahdoksi. Sekoita joukkoon notkistettu turkkilainen jogurtti, hunaja ja vanilja.
  6. Upota liivatteet kylmään veteen 5 minuutiksi. Puristele kuivaksi. Kuumenna limemehu kiehuvaksi ja liuota liivatteet siihen. Anna jäähtyä hetkinen. Sekoita liivateseos täytteen joukkoon ohuena nauhana koko ajan sekoittaen. Kaada täyte keksipohjan päälle.
  7. Anna kakun hyytyä yön yli.
  8. Piirrä kakun pintaan kasvot koristelugeelillä ja tee neidolle ”hiukset” marjoista, syötävistä kukista ja lehdistä.
MITÄ PIDIT?
4