


Mesiangervojuustokakku – juhlien näyttävin tarjottava kerää katseet
25 h 0 min
{
Aktiivinen 1 h 0 min
Passiivinen 24 h 0 min
Mesiangervojuustokakku on valintasi, jos kaipaat juhlapöytään jotain uutta ja ihanaa! Kuivattua mesiangervoa löytyy esimerkiksi Ruohonjuuren hyllystä, mutta sitä on myös helppo kuivata ja kerätä itse.
Reseptin ainekset
15 annosta
Vuokaan
1 tl
rypsiöljyä
Pohja
200 g
kaurakeksejä
100g
voita
Täyte
3 rkl
kuivattua mesiangervoa (esim. Ruohonjuuri)
2 dl
kuohukermaa
500 g
turkkilaista jogurttia
1 ½ dl
hunajaa
½ tl
aitovaniljajauhetta
6
liivatelehteä
2 rkl
limemehua
Koristelu
koristelugeelejä (kultainen, punainen, vihreä, esim. Dr. Oetker)
syötäviä kukkia
herukoita, vadelmia ja karhunvatukoita
Mesiangervojuustokakku valmistuu näin:
- Aloita kakun valmistelu edellisenä päivänä. Sekoita kulhossa kuivattu mesiangervo ja kerma. Peitä kelmulla ja anna uuttua yön yli jääkaapissa.
- Öljyä irtopohjavuoan (Ø 24 cm) reunat kevyesti ja pingota pohjaan leivinpaperi.
- Murskaa keksit monitoimikoneen leikkuuterällä. Sulata voi ja sekoita keksimuruun. Painele pohja vuokaan.
- Siivilöi kukat pois kermasta.
- Vatkaa maustunut kerma vaahdoksi. Sekoita joukkoon notkistettu turkkilainen jogurtti, hunaja ja vanilja.
- Upota liivatteet kylmään veteen 5 minuutiksi. Puristele kuivaksi. Kuumenna limemehu kiehuvaksi ja liuota liivatteet siihen. Anna jäähtyä hetkinen. Sekoita liivateseos täytteen joukkoon ohuena nauhana koko ajan sekoittaen. Kaada täyte keksipohjan päälle.
- Anna kakun hyytyä yön yli.
- Piirrä kakun pintaan kasvot koristelugeelillä ja tee neidolle ”hiukset” marjoista, syötävistä kukista ja lehdistä.
Kommentit
Ei kommentteja vielä
Katso myös nämä
Uusimmat