Juustokakku, jossa persimoni kohtaa inkiväärin ja kanelin
13 h 55 min
{
Aktiivinen
40 minPassiivinen
13 h 15 minPersimonijuustokakussa ihastuttavat persimonin lisäksi kanelin, inkiväärin ja muskotin aromit. Soseutettu hedelmä toimii kakun pinnalla kastikkeen tavoin, eikä kakku tarvitse kaverikseen mitään. Valitse tähän hurmaavaan juustokakkuun vain kypsiä ja makeita persimoneja.
3.3
Teksti
Kuvat
Julkaistu: 4.12.2017

Juustokakku, jossa persimoni kohtaa inkiväärin ja kanelin
Ainekset (12 annosta)
Pohja
- 50 gvoita
- 2 dlmysliä (esim. Risenta rusina ja viikuna -mysli)
Voiteluun
- 1 rklvoita tai margariinia
Täyte
- 2 (500 g) kypsää persimonia
- 1 dlhunajaa
- 1 rs (200 g)maustamatonta tuorejuustoa
- 1 rs (250 g)ricottajuustoa
- 4munaa
- 2 rklvehnäjauhoja
- 2 rklsitruunamehua
- 2 tlkanelia
- 1 tlinkivääriä
- ¼ tlmuskottipähkinää
Koristelu
- 1iso persimoni
- ¼ tlkanelia
Kuumenna uuni 150 asteeseen.
Sulata pohjan voi ja lisää siihen mysli. Sekoita tasaiseksi. Painele seos lusikalla leivinpaperilla vuorattuun ja reunoilta voideltuun irtopohjavuokaan (Ø 20–22 cm).
Kuori ja soseuta persimonit. Lisää hunaja. Notkista tuorejuusto ja ricotta ja lisää persimonisoseeseen. Vatkaa munien rakenne rikki ja lisää täytteeseen. Sekoita joukkoon myös jauhot ja mausteet.
Kaada persimonijuustokakun täyte pohjan päälle vuokaan.
Paista persimonijuustokakkua noin 1 t 15 minuuttia.
Anna kakun jäähtyä seuraavaan päivään.
Soseuta puolikas persimoni ja leikkaa toinen puoli ohuiksi viipaleiksi. Levitä sose persimonijuustokakun päälle ja asettele persimoniviipaleet lopuksi soseen pinnalle.
Viimeistele persimonijuustokakku kaneliripauksella.
Katso myös
MITÄ PIDIT?
3.25