


Juustokakku, jossa persimoni kohtaa inkiväärin ja kanelin
13 h 55 min
{
Aktiivinen 40 min
Passiivinen 13 h 15 min
Persimonijuustokakussa ihastuttavat persimonin lisäksi kanelin, inkiväärin ja muskotin aromit. Soseutettu hedelmä toimii kakun pinnalla kastikkeen tavoin, eikä kakku tarvitse kaverikseen mitään. Valitse tähän hurmaavaan juustokakkuun vain kypsiä ja makeita persimoneja.
Reseptin ainekset
12 annosta
Pohja
50 g
voita
2 dl
mysliä (esim. Risenta rusina ja viikuna -mysli)
Voiteluun
1 rkl
voita tai margariinia
Täyte
2 (500 g)
kypsää persimonia
1 dl
hunajaa
1 rs (200 g)
maustamatonta tuorejuustoa
1 rs (250 g)
ricottajuustoa
4
munaa
2 rkl
vehnäjauhoja
2 rkl
sitruunamehua
2 tl
kanelia
1 tl
inkivääriä
¼ tl
muskottipähkinää
Koristelu
1
iso persimoni
¼ tl
kanelia
Persimonijuustokakku – ohje:
- Sulata pohjan voi ja lisää siihen mysli. Sekoita tasaiseksi. Painele seos lusikalla leivinpaperilla vuorattuun ja reunoilta voideltuun irtopohjavuokaan (Ø 20–22 cm).
- Kuori ja soseuta persimonit. Lisää hunaja. Notkista tuorejuusto ja ricotta ja lisää persimonisoseeseen. Vatkaa munien rakenne rikki ja lisää täytteeseen. Sekoita joukkoon myös jauhot ja mausteet.
- Kaada persimonijuustokakun täyte pohjan päälle vuokaan.
- Paista persimonijuustokakkua 150-asteisessa uunissa noin 1 t 15 minuuttia.
- Anna kakun jäähtyä seuraavaan päivään.
- Soseuta puolikas persimoni ja leikkaa toinen puoli ohuiksi viipaleiksi. Levitä sose persimonijuustokakun päälle ja asettele persimoniviipaleet lopuksi soseen pinnalle.
- Viimeistele persimonijuustokakku kaneliripauksella.
Kommentit
Ei kommentteja vielä
Katso myös nämä
Uusimmat