2,9(11)
Juustokakku, jossa persimoni kohtaa inkiväärin ja kanelin
13 h 55 min
{
Aktiivinen 40 min
Passiivinen 13 h 15 min
Persimonijuustokakussa ihastuttavat persimonin lisäksi kanelin, inkiväärin ja muskotin aromit. Soseutettu hedelmä toimii kakun pinnalla kastikkeen tavoin, eikä kakku tarvitse kaverikseen mitään. Valitse tähän hurmaavaan juustokakkuun vain kypsiä ja makeita persimoneja.
Julkaistu 4.12.2017
Maku
Reseptin ainekset 12 annosta
Pohja
50 gvoita
2 dlmysliä (esim. Risenta rusina ja viikuna -mysli)
Voiteluun
1 rklvoita tai margariinia
Täyte
2 (500 g) kypsää persimonia
1 dlhunajaa
1 rs (200 g)maustamatonta tuorejuustoa
1 rs (250 g)ricottajuustoa
4munaa
2 rklvehnäjauhoja
2 rklsitruunamehua
2 tlkanelia
1 tlinkivääriä
¼ tlmuskottipähkinää
Koristelu
1iso persimoni
¼ tlkanelia

Kuumenna uuni 150 asteeseen.

Sulata pohjan voi ja lisää siihen mysli. Sekoita tasaiseksi. Painele seos lusikalla leivinpaperilla vuorattuun ja reunoilta voideltuun irtopohjavuokaan (Ø 20–22 cm).

Kuori ja soseuta persimonit. Lisää hunaja. Notkista tuorejuusto ja ricotta ja lisää persimonisoseeseen. Vatkaa munien rakenne rikki ja lisää täytteeseen. Sekoita joukkoon myös jauhot ja mausteet.

Kaada persimonijuustokakun täyte pohjan päälle vuokaan.

Paista persimonijuustokakkua noin 1 t 15 minuuttia.

Anna kakun jäähtyä seuraavaan päivään.

Soseuta puolikas persimoni ja leikkaa toinen puoli ohuiksi viipaleiksi. Levitä sose persimonijuustokakun päälle ja asettele persimoniviipaleet lopuksi soseen pinnalle.

Viimeistele persimonijuustokakku kaneliripauksella.

Kommentoi »