Maku

Piparijuustokakku – helppo juustokakku joulun jälkiruoaksi ja kahvipöytään

4 h 30 min
4.33
0

Piparijuustokakku on joulun helpoin juustokakku, joka valmistuu pakastamalla. Italialaisessa cassata-tyyppisessä jäädytetyssä juustokakussa on makeita pipari-, aprikoosi- ja karpalosattumia. Kakku sopii niin jälkiruoaksi kuin kahvipöytään.
Tulosta
Teksti Annika Elomaa
Kuvat Antti Vettenranta

Ainekset (12 annosta)

Pohja

  • 150 gpiparkakkuja
  • 75 gvoita sulatettuna

Täyte

  • 4 dlvispikermaa
  • 250 gricottajuustoa
  • 250 gmascarponejuustoa
  • 1 dlsokeria
  • 1 tl vaniljasokeria
  • 1 rklsitruunamehua

Lisäksi

  • 100 gpuolikuivattuja aprikooseja
  • 50 gpiparkakkuja paloiteltuna
  • 1 dlkuivattuja karpaloita

Pinnalle

  • 4–5 tuoretta viikunaa
  • 2piparkakkua rouhittuna

Tee näin

4 h 30 min
{
AKTIIVINEN30 min
PASSIIVINEN4 h

Piparijuustokakku valmistuu näin:

  1. Murenna piparit hienoksi tehosekoittimessa tai vahvassa pussissa kaulimella painellen. Sekoita voisula joukkoon.
  2. Pingota irtopohjavuokaan (Ø 24 cm) leivinpaperi ja painele muruseos vuoan pohjalle. Nosta jääkaappiin odottamaan.
  3. Vatkaa kerma vaahdoksi. Yhdistä toisessa kulhossa tuorejuustot, sokerit ja sitruunamehu. Nostele kermavaahto joukkoon.
  4. Leikkaa aprikoosit pieniksi paloiksi. Lisää aprikoosit, piparit ja karpalot täytteeseen kevyesti nostellen.
  5. Kaada täyte vuokaan, peitä kelmulla ja nosta pakastimeen vähintään neljäksi tunniksi.
  6. Ota kakku pakastimesta puoli tuntia ennen tarjoamista. Irrota reunat kuumalla veitsellä ja nosta kakku vuoasta tarjoiluvadille.
  7. Viimeistele kakun pinta viikunaviipaleilla ja piparimurulla.

Sitruunan sijaan voit maustaa täytteen italialaisella väkevällä marsalaviinillä.

MITÄ PIDIT?
4.33