Kotivinkki

Piparijuustokakku

1 h 5 min
0
1

Piparijuustokakku

Piparijuustokakku saa raikkautta karpaloista. Piparijuustokakku säilyy peiteltynä jääkaapissa joulunpyhien ajan.
Teksti Jatta Heinlahti
Kuvat Kristiina Hemminki
Tulosta
Mainos

Ainekset (8-10 annosta)

Pohja

  • 150 gpiparkakkuja
  • 50 gvoisulaa

Täyte

  • 2 prkmascarponejuustoa
  • 4kananmunaa
  • ½ dlsokeria
  • ½ dlfariinisokeria
  • (2 tl mantelilikööriä)
  • 1 tlkanelia
  • 1 tlvaniljasokeria
  • 4 rklperunajauhoja
  • 2 tlsitruunamehua
  • 1 dlkarpaloita

Tee näin

1 h 5 min
{
AKTIIVINEN20 min
PASSIIVINEN45 min

Piparijuustokakku valmistuu näin:

1. Hienonna piparit muovipussissa kaulimen avulla. Sekoita sulatettu voi piparimurskaan.

2. Vuoraa irtopohjavuoka leivinpaperilla ja painele pipariseos vuoan pohjalle ja reunoille. Nosta vuoka jääkaappiin jäähtymään.

3. Vatkaa kananmunat ja sokerit vaahdoksi.

4. Sekoita mascarponejuustoon perunajauhot, kaneli ja vaniljasokeri.

5. Lisää juustoseos varovasti kananmunasokerivaahtoon. Sekoita lopuksi joukkoon likööri ja sitruunamehu.

6. Kaada täyte pohjan päälle ja pistele karpalot täytteeseen.

7. Paista kakkua uunin alatasolla 175 asteessa noin 45 minuuttia.

MITÄ PIDIT?
0
Katso myös nämä