


Piparijuustokakku – helppo juustokakku joulun jälkiruoaksi ja kahvipöytään
4 h 30 min
{
Aktiivinen 30 min
Passiivinen 4 h 0 min
Piparijuustokakku on joulun helpoin juustokakku, joka valmistuu pakastamalla. Italialaisessa cassata-tyyppisessä jäädytetyssä juustokakussa on makeita pipari-, aprikoosi- ja karpalosattumia. Kakku sopii niin jälkiruoaksi kuin kahvipöytään.
Reseptin ainekset
12 annosta
Pohja
150 g
piparkakkuja
75 g
voita sulatettuna
Täyte
4 dl
vispikermaa
250 g
ricottajuustoa
250 g
mascarponejuustoa
1 dl
sokeria
1 tl
vaniljasokeria
1 rkl
sitruunamehua
Lisäksi
100 g
puolikuivattuja aprikooseja
50 g
piparkakkuja paloiteltuna
1 dl
kuivattuja karpaloita
Pinnalle
4–5
tuoretta viikunaa
2
piparkakkua rouhittuna
Piparijuustokakku – ohje:
- Murenna piparit hienoksi tehosekoittimessa tai vahvassa pussissa kaulimella painellen. Sekoita voisula joukkoon.
- Pingota irtopohjavuokaan (Ø 24 cm) leivinpaperi ja painele muruseos vuoan pohjalle. Nosta jääkaappiin odottamaan.
- Vatkaa kerma vaahdoksi. Yhdistä toisessa kulhossa tuorejuustot, sokerit ja sitruunamehu. Nostele kermavaahto joukkoon.
- Leikkaa aprikoosit pieniksi paloiksi. Lisää aprikoosit, piparit ja karpalot täytteeseen kevyesti nostellen.
- Kaada täyte vuokaan, peitä kelmulla ja nosta pakastimeen vähintään neljäksi tunniksi.
- Ota kakku pakastimesta puoli tuntia ennen tarjoamista. Irrota reunat kuumalla veitsellä ja nosta kakku vuoasta tarjoiluvadille.
- Viimeistele piparijuustokakun pinta viikunaviipaleilla ja piparimurulla.
Vinkki!
Sitruunan sijaan voit maustaa täytteen italialaisella väkevällä marsalaviinillä.
Kommentit
Ei kommentteja vielä
Katso myös nämä
Uusimmat