Ostoskori

Ostoskorissasi ei ole tuotteita.

Jatka ostoksia
Suosittelemme

Piparijuustokakku – helppo juustokakku joulun jälkiruoaksi ja kahvipöytään

4 h 30 min
{
Aktiivinen 30 min
Passiivinen 4 h 0 min

Piparijuustokakku on joulun helpoin juustokakku, joka valmistuu pakastamalla. Italialaisessa cassata-tyyppisessä jäädytetyssä juustokakussa on makeita pipari-, aprikoosi- ja karpalosattumia. Kakku sopii niin jälkiruoaksi kuin kahvipöytään.

12.12.2018
Reseptin ainekset
12 annosta
Pohja
150 g
piparkakkuja
75 g
voita sulatettuna
Täyte
4 dl
vispikermaa
250 g
ricottajuustoa
250 g
mascarponejuustoa
1 dl
sokeria
1 tl
vaniljasokeria
1 rkl
sitruunamehua
Lisäksi
100 g
puolikuivattuja aprikooseja
50 g
piparkakkuja paloiteltuna
1 dl
kuivattuja karpaloita
Pinnalle
4–5
tuoretta viikunaa
2
piparkakkua rouhittuna

Piparijuustokakku – ohje:

  1. Murenna piparit hienoksi tehosekoittimessa tai vahvassa pussissa kaulimella painellen. Sekoita voisula joukkoon.
  2. Pingota irtopohjavuokaan (Ø 24 cm) leivinpaperi ja painele muruseos vuoan pohjalle. Nosta jääkaappiin odottamaan.
  3. Vatkaa kerma vaahdoksi. Yhdistä toisessa kulhossa tuorejuustot, sokerit ja sitruunamehu. Nostele kermavaahto joukkoon.
  4. Leikkaa aprikoosit pieniksi paloiksi. Lisää aprikoosit, piparit ja karpalot täytteeseen kevyesti nostellen.
  5. Kaada täyte vuokaan, peitä kelmulla ja nosta pakastimeen vähintään neljäksi tunniksi.
  6. Ota kakku pakastimesta puoli tuntia ennen tarjoamista. Irrota reunat kuumalla veitsellä ja nosta kakku vuoasta tarjoiluvadille.
  7. Viimeistele piparijuustokakun pinta viikunaviipaleilla ja piparimurulla.

Vinkki!

Sitruunan sijaan voit maustaa täytteen italialaisella väkevällä marsalaviinillä.

Kommentit
Ei kommentteja vielä
Katso myös nämä
Uusimmat
Tilaa uutiskirje tästä

Parhaat poiminnat suoraan sähköpostiisi.

terve
KäyttöehdotTietosuojaselosteEvästekäytännöt