Maku

Piparijuustokakku – helppo juustokakku joulun jälkiruoaksi ja kahvipöytään

4 h 30 min
4.32
0

Piparijuustokakku on joulun helpoin juustokakku, joka valmistuu pakastamalla. Italialaisessa cassata-tyyppisessä jäädytetyssä juustokakussa on makeita pipari-, aprikoosi- ja karpalosattumia. Kakku sopii niin jälkiruoaksi kuin kahvipöytään.
Tulosta
Kuvat Antti Vettenranta

Ainekset (12 annosta)

Pohja

  • 150 gpiparkakkuja
  • 75 gvoita sulatettuna

Täyte

  • 4 dlvispikermaa
  • 250 gricottajuustoa
  • 250 gmascarponejuustoa
  • 1 dlsokeria
  • 1 tl vaniljasokeria
  • 1 rklsitruunamehua

Lisäksi

  • 100 gpuolikuivattuja aprikooseja
  • 50 gpiparkakkuja paloiteltuna
  • 1 dlkuivattuja karpaloita

Pinnalle

  • 4–5 tuoretta viikunaa
  • 2piparkakkua rouhittuna

Tee näin

4 h 30 min
{
AKTIIVINEN30 min
PASSIIVINEN4 h
MITÄ PIDIT?
4.32