Päärynä-kinuskikakku – kaunis juustokakku hurmaa rapealla pohjalla, pehmeällä täytteellä ja upealla kuorrutuksella
4 h 55 min
{
Aktiivinen
55 minPassiivinen
4 h Päärynä-kinuskikakku saa pinnalleen vastustamattoman kuorrutuksen. Päärynät ja hasselpähkinät haudutetaan päärynä-konjakkiliköörillä maustetussa paahdetussa sokerissa. Juustokakun keksipohjan salaisuus on kinuskikastike ja ripaus suolaa.
KA
MU
3.9
Teksti
Kuvat
Julkaistu: 7.3.2019

Päärynä-kinuskikakku – kaunis juustokakku hurmaa rapealla pohjalla, pehmeällä täytteellä ja upealla kuorrutuksella
Reseptin ainekset (12 annosta)
Pohja
- 100 gkaurakeksejä
- 50 gkinuskikastiketta
- 1/4 tlsuolaa
Täyte
- 4 liivatelehteä
- 2 dlkuohukermaa
- 400 gmaustamatonta tuorejuustoa (ei kevyttä)
- 1 dltomusokeria
- 1 dlpäärynäsosetta (esim. Bonne)
- 1 rklsitruunamehua
Koristelu
- 2-3päärynää
- 1/2 dlsokeria
- 2 rklvoita
- 8 clpäärynä-konjakkilikööriä (Xanté Cognac & Pear)
- 80 ghasselpähkinöitä
- 1/4 tlsuolaa
Päärynä-kinuskikakku valmistuu näin:
- Murskaa pohjan keksit. Sekoita joukkoon kinuskikastike ja suola.
- Leikkaa leivinpaperista irtopohjavuoan (Ø 24 cm) kokoinen pala ja pane se vuoan pohjalle. Painele pohjataikina leivinpaperin päälle. Nosta vuoka jääkaappiin täytteen tekemisen ajaksi.
- Upota liivatelehdet kylmään veteen 5 minuutiksi.
- Vatkaa kerma vaahdoksi ja lisää sekaan notkistettu tuorejuusto. Lisää joukkoon tomusokeri ja päärynäsose.
- Purista liivatetteista vesi. Lisää lehdet kuumennettuun sitruunamehuun. Kaada hieman jäähtynyt liivateseos ohuena nauhana juustomassaan koko ajan sekoittaen. Levitä täyte pohjan päälle. Anna hyytyä kelmulla peitettynä muutaman tunnin tai mieluiten yön yli.
- Leikkaa päärynät pieniksi kuutioiksi ja jätä laudalle odottamaan. Sulata sokeri miedolla lämmöllä kattilassa tai paistinpannulla. Sokerin muuttuessa kauniin ruskeaksi lisää joukkoon voi ja kuutioidut päärynät. Lisää joukkoon likööri, pähkinät ja suola. Keitä kunnes liemi alkaa muuttua tahmeaksi. Jäähdytä seos hyvin ja kumoa se hyytyneen juustokakun päälle.
Vinkki!
Kakku sopii myös keliaakikoille, kun käytät pohjaan gluteenittomia kaurakeksejä.

Limetti-päärynätäytekakku
Maku

Aurinkoinen juustokakku
Maku

Teessä haudutetut päärynät ja mascarponekakku
Maku

Mangojuustokakku
Maku

Mansikka-limejuustokakku
Maku

Pakastettu juustokakku
Maku

Rukiinen mustikkajuustokakku hurmaa maullaan ja upealla värillään – runsaan mustikkaisen viettelyksen kruunaa rukiinen pohja
Maku

Kuohuviini-moussekakku on Katri Niskasen bravuuri, joka toimii aina ja sopii joka tilanteeseen
Maku