


Päärynä-kinuskikakku – kaunis juustokakku hurmaa rapealla pohjalla, pehmeällä täytteellä ja upealla kuorrutuksella
4 h 55 min
{
Aktiivinen 55 min
Passiivinen 4 h 0 min
Päärynä-kinuskikakku saa pinnalleen vastustamattoman kuorrutuksen. Päärynät ja hasselpähkinät haudutetaan päärynä-konjakkiliköörillä maustetussa paahdetussa sokerissa. Juustokakun keksipohjan salaisuus on kinuskikastike ja ripaus suolaa.
Reseptin ainekset
12 annosta
Pohja
100 g
kaurakeksejä
50 g
kinuskikastiketta
1/4 tl
suolaa
Täyte
4
liivatelehteä
2 dl
kuohukermaa
400 g
maustamatonta tuorejuustoa (ei kevyttä)
1 dl
tomusokeria
1 dl
päärynäsosetta (esim. Bonne)
1 rkl
sitruunamehua
Koristelu
2-3
päärynää
1/2 dl
sokeria
2 rkl
voita
8 cl
päärynä-konjakkilikööriä (Xanté Cognac & Pear)
80 g
hasselpähkinöitä
1/4 tl
suolaa
Päärynä-kinuskikakku – ohje:
- Murskaa pohjan keksit. Sekoita joukkoon kinuskikastike ja suola.
- Leikkaa leivinpaperista irtopohjavuoan (Ø 24 cm) kokoinen pala ja pane se vuoan pohjalle. Painele pohjataikina leivinpaperin päälle. Nosta vuoka jääkaappiin täytteen tekemisen ajaksi.
- Upota liivatelehdet kylmään veteen 5 minuutiksi.
- Vatkaa kerma vaahdoksi ja lisää sekaan notkistettu tuorejuusto. Lisää joukkoon tomusokeri ja päärynäsose.
- Purista liivatetteista vesi. Lisää lehdet kuumennettuun sitruunamehuun. Kaada hieman jäähtynyt liivateseos ohuena nauhana juustomassaan koko ajan sekoittaen. Levitä täyte pohjan päälle. Anna hyytyä kelmulla peitettynä muutaman tunnin tai mieluiten yön yli.
- Leikkaa päärynät pieniksi kuutioiksi ja jätä laudalle odottamaan. Sulata sokeri miedolla lämmöllä kattilassa tai paistinpannulla. Sokerin muuttuessa kauniin ruskeaksi lisää joukkoon voi ja kuutioidut päärynät. Lisää joukkoon likööri, pähkinät ja suola. Keitä kunnes liemi alkaa muuttua tahmeaksi. Jäähdytä seos hyvin ja kumoa se hyytyneen juustokakun päälle.
Vinkki!
Kakku sopii myös keliaakikoille, kun käytät pohjaan gluteenittomia kaurakeksejä.
Kommentit
Ei kommentteja vielä
Katso myös nämä
Uusimmat