


Kippis kakun muodossa! Salmiakkikossu-vadelmajuustokakun makupari on täydellinen sekoitus salmarisnapsin nostalgiaa ja marjojen raikkautta
4 h 30 min
{
Aktiivinen 30 min
Passiivinen 4 h 0 min
Salmiakkikossu-vadelmajuustokakussa kohtaavat kaikki parhaat salmiakkiset herkut: Hopeatoffeet, Turkinpippurit ja salmiakkikossu raikkailla vadelmilla täydennettynä. Keitä sosetta tuplasatsi ja tarjoa loppu kakun kanssa kastikkeena.
Reseptin ainekset
12 annosta
Pohja
200 g
tummia täytekeksejä (esim. Domino)
½ dl
turkinpippurirouhetta (Tyrkisk Peber Crush)
50 g
voita
Salmiakkitäyte
5 dl
vispikermaa
1 ps (170 g)
Hopeatoffeeta
5
liivatelehteä
250 g
mascarponea
2 rkl
kuumaa vettä
2 rkl
salmiakkikossua
mustaa geeli- tai pastaväriä
Vadelmamarmorointi
100 g
pakastevadelmia
½ dl
sokeria
Koristelu
200 g
pakastevadelmia
1 rkl
turkinpippurirouhetta (Tyrkisk Peber Crush)
Salmiakkikossu-vadelmajuustokakku – ohje:
- Murskaa keksit ja sekoita turkinpippuricrush niihin. Sulata voi ja sekoita keksiseokseen. Painele keksimurska leivinpaperilla vuoratun irtopohjavuoan (Ø 24 cm) pohjalle.
- Valmista vadelmasose marmorointia varten. Mittaa vadelmat ja sokeri kattilaan. Keitä, kunnes vadelmat ovat hajonneet. Siivilöi siemenet pois. Jäähdytä sose jääkaapissa.
- Mittaa 2 dl kermaa ja hopeatoffeet kattilaan. Kuumenna miedolla lämmöllä koko ajan sekoittaen, kunnes toffeet liukenevat. Jäähdytä seos jääkaappikylmäksi. Upota liivatelehdet kylmään veteen 5 minuutiksi.
- Lisää kylmän hopeatoffeekerman sekaan 3 dl kermaa. Vatkaa löysäksi vaahdoksi. Sekoita mascarpone vaahtoon. Vatkaa, kunnes vaahto paksuuntuu. Mausta salmiakkikossulla. Värjää vaahto halutessasi geelivärillä.
- Purista liivatelehdistä vesi pois ja liuota ne kuumaan veteen. Kaada liivateseos täytevaahtoon. Kaada täyte pohjan päälle vuokaan.
- Pudottele pikkulusikalla vadelmasosetta salmiakkitäytteen päälle ja marmoroi pinta esimerkiksi cocktailtikulla vadelmaläiskien läpi vedellen.
- Peitä vuoka foliolla ja hyydytä jääkaapissa vähintään 4 tuntia. Irrota kakku ja nosta vadille. Koristele vadelmilla ja karkkirouheella.
Kommentit
Ei kommentteja vielä
Katso myös nämä
Uusimmat