Kippis kakun muodossa! Salmiakkikossu-vadelmajuustokakun makupari on täydellinen sekoitus salmarisnapsin nostalgiaa ja marjojen raikkautta
4 h 30 min
{
Aktiivinen
30 minPassiivinen
4 h Salmiakkikossu-vadelmajuustokakussa kohtaavat kaikki parhaat salmiakkiset herkut: Hopeatoffeet, Turkinpippurit ja salmiakkikossu raikkailla vadelmilla täydennettynä. Keitä sosetta tuplasatsi ja tarjoa loppu kakun kanssa kastikkeena.
4.1
Kuvat
Julkaistu 16.4.2020

Kippis kakun muodossa! Salmiakkikossu-vadelmajuustokakun makupari on täydellinen sekoitus salmarisnapsin nostalgiaa ja marjojen raikkautta
Reseptin ainekset (12 annosta)
Pohja
- 200 gtummia täytekeksejä (esim. Domino)
- ½ dlturkinpippurirouhetta (Tyrkisk Peber Crush)
- 50 gvoita
Salmiakkitäyte
- 5 dlvispikermaa
- 1 ps (170 g)Hopeatoffeeta
- 5liivatelehteä
- 250 gmascarponea
- 2 rklkuumaa vettä
- 2 rklsalmiakkikossua
- mustaa geeli- tai pastaväriä
Vadelmamarmorointi
- 100 gpakastevadelmia
- ½ dlsokeria
Koristelu
- 200 gpakastevadelmia
- 1 rklturkinpippurirouhetta (Tyrkisk Peber Crush)
Salmiakkikossu-vadelmajuustokakku leivotaan näin:
- Murskaa keksit ja sekoita turkinpippuricrush niihin. Sulata voi ja sekoita keksiseokseen. Painele keksimurska leivinpaperilla vuoratun irtopohjavuoan (Ø 24 cm) pohjalle.
- Valmista vadelmasose marmorointia varten. Mittaa vadelmat ja sokeri kattilaan. Keitä, kunnes vadelmat ovat hajonneet. Siivilöi siemenet pois. Jäähdytä sose jääkaapissa.
- Mittaa 2 dl kermaa ja hopeatoffeet kattilaan. Kuumenna miedolla lämmöllä koko ajan sekoittaen, kunnes toffeet liukenevat. Jäähdytä seos jääkaappikylmäksi. Upota liivatelehdet kylmään veteen 5 minuutiksi.
- Lisää kylmän hopeatoffeekerman sekaan 3 dl kermaa. Vatkaa löysäksi vaahdoksi. Sekoita mascarpone vaahtoon. Vatkaa, kunnes vaahto paksuuntuu. Mausta salmiakkikossulla. Värjää vaahto halutessasi geelivärillä.
- Purista liivatelehdistä vesi pois ja liuota ne kuumaan veteen. Kaada liivateseos täytevaahtoon. Kaada täyte pohjan päälle vuokaan.
- Pudottele pikkulusikalla vadelmasosetta salmiakkitäytteen päälle ja marmoroi pinta esimerkiksi cocktailtikulla vadelmaläiskien läpi vedellen.
- Peitä vuoka foliolla ja hyydytä jääkaapissa vähintään 4 tuntia. Irrota kakku ja nosta vadille. Koristele vadelmilla ja karkkirouheella.

Minttukaakao-juustokakku – hiihtokeskusten hittijuoma saa herkkusuiden iloksi kakun muodon
Kotivinkki

Paistettu vadelmajuustokakku saa ylleen kauniin marmorikuvioinnin – makumaailmassa yhdistyvät vatut ja valkosuklaa
Kotivinkki

Gin tonic -karpalojuustokakku – täydellinen herkku illanistujaisiin
Maku

Kuohuviini-moussekakku on Katri Niskasen bravuuri, joka toimii aina ja sopii joka tilanteeseen
Maku

Baileys-juustokakku lasissa – tätä et uskoisi vegaaniseksi!
Maku

Irish Coffee -moussekakku
Maku

Mansikka-kuohuviinikakku
Maku

Aikuisten mehujää – viilentävässä kesäherkussa maistuu klassikkodrinkki Aperol Spritz!
Kotivinkki