Ostoskori

Ostoskorissasi ei ole tuotteita.

Jatka ostoksia
Suosittelemme

Kippis kakun muodossa! Salmiakkikossu-vadelmajuustokakun makupari on täydellinen sekoitus salmarisnapsin nostalgiaa ja marjojen raikkautta

4 h 30 min
{
Aktiivinen 30 min
Passiivinen 4 h 0 min

Salmiakkikossu-vadelmajuustokakussa kohtaavat kaikki parhaat salmiakkiset herkut: Hopeatoffeet, Turkinpippurit ja salmiakkikossu raikkailla vadelmilla täydennettynä. Keitä sosetta tuplasatsi ja tarjoa loppu kakun kanssa kastikkeena.

16.4.2020
Reseptin ainekset
12 annosta
Pohja
200 g
tummia täytekeksejä (esim. Domino)
½ dl
turkinpippurirouhetta (Tyrkisk Peber Crush)
50 g
voita
Salmiakkitäyte
5 dl
vispikermaa
1 ps (170 g)
Hopeatoffeeta
5
liivatelehteä
250 g
mascarponea
2 rkl
kuumaa vettä
2 rkl
salmiakkikossua
mustaa geeli- tai pastaväriä
Vadelmamarmorointi
100 g
pakastevadelmia
½ dl
sokeria
Koristelu
200 g
pakastevadelmia
1 rkl
turkinpippurirouhetta (Tyrkisk Peber Crush)

Salmiakkikossu-vadelmajuustokakku – ohje:

  1. Murskaa keksit ja sekoita turkinpippuricrush niihin. Sulata voi ja sekoita keksiseokseen. Painele keksimurska leivinpaperilla vuoratun irtopohjavuoan (Ø 24 cm) pohjalle.
  2. Valmista vadelmasose marmorointia varten. Mittaa vadelmat ja sokeri kattilaan. Keitä, kunnes vadelmat ovat hajonneet. Siivilöi siemenet pois. Jäähdytä sose jääkaapissa.
  3. Mittaa 2 dl kermaa ja hopeatoffeet kattilaan. Kuumenna miedolla lämmöllä koko ajan sekoittaen, kunnes toffeet liukenevat. Jäähdytä seos jääkaappikylmäksi. Upota liivatelehdet kylmään veteen 5 minuutiksi.
  4. Lisää kylmän hopeatoffeekerman sekaan 3 dl kermaa. Vatkaa löysäksi vaahdoksi. Sekoita mascarpone vaahtoon. Vatkaa, kunnes vaahto paksuuntuu. Mausta salmiakkikossulla. Värjää vaahto halutessasi geelivärillä.
  5. Purista liivatelehdistä vesi pois ja liuota ne kuumaan veteen. Kaada liivateseos täytevaahtoon. Kaada täyte pohjan päälle vuokaan.
  6. Pudottele pikkulusikalla vadelmasosetta salmiakkitäytteen päälle ja marmoroi pinta esimerkiksi cocktailtikulla vadelmaläiskien läpi vedellen.
  7. Peitä vuoka foliolla ja hyydytä jääkaapissa vähintään 4 tuntia. Irrota kakku ja nosta vadille. Koristele vadelmilla ja karkkirouheella.
Kommentit
Ei kommentteja vielä
Katso myös nämä
Uusimmat
Tilaa uutiskirje tästä

Parhaat poiminnat suoraan sähköpostiisi.

terve
KäyttöehdotTietosuojaselosteEvästekäytännöt