Kotivinkki

Kippis kakun muodossa! Salmiakkikossu-vadelmajuustokakun makupari on täydellinen sekoitus salmarisnapsin nostalgiaa ja marjojen raikkautta

4 h 30 min
{
Aktiivinen
30 min
Passiivinen
4 h
Salmiakkikossu-vadelmajuustokakussa kohtaavat kaikki parhaat salmiakkiset herkut: Hopeatoffeet, Turkinpippurit ja salmiakkikossu raikkailla vadelmilla täydennettynä. Keitä sosetta tuplasatsi ja tarjoa loppu kakun kanssa kastikkeena.
4.1
3
Julkaistu: 16.4.2020


Ainekset (12 annosta)

Pohja

  • 200 gtummia täytekeksejä (esim. Domino)
  • ½ dlturkinpippurirouhetta (Tyrkisk Peber Crush)
  • 50 gvoita

Salmiakkitäyte

  • 5 dlvispikermaa
  • 1 ps (170 g)Hopeatoffeeta
  • 5liivatelehteä
  • 250 gmascarponea
  • 2 rklkuumaa vettä
  • 2 rklsalmiakkikossua
  • mustaa geeli- tai pastaväriä

Vadelmamarmorointi

  • 100 gpakastevadelmia
  • ½ dlsokeria

Koristelu

  • 200 gpakastevadelmia
  • 1 rklturkinpippurirouhetta (Tyrkisk Peber Crush)
Tulosta

Salmiakkikossu-vadelmajuustokakku leivotaan näin:

  1. Murskaa keksit ja sekoita turkinpippuricrush niihin. Sulata voi ja sekoita keksiseokseen. Painele keksimurska leivinpaperilla vuoratun irtopohjavuoan (Ø 24 cm) pohjalle.
  2. Valmista vadelmasose marmorointia varten. Mittaa vadelmat ja sokeri kattilaan. Keitä, kunnes vadelmat ovat hajonneet. Siivilöi siemenet pois. Jäähdytä sose jääkaapissa.
  3. Mittaa 2 dl kermaa ja hopeatoffeet kattilaan. Kuumenna miedolla lämmöllä koko ajan sekoittaen, kunnes toffeet liukenevat. Jäähdytä seos jääkaappikylmäksi. Upota liivatelehdet kylmään veteen 5 minuutiksi.
  4. Lisää kylmän hopeatoffeekerman sekaan 3 dl kermaa. Vatkaa löysäksi vaahdoksi. Sekoita mascarpone vaahtoon. Vatkaa, kunnes vaahto paksuuntuu. Mausta salmiakkikossulla. Värjää vaahto halutessasi geelivärillä.
  5. Purista liivatelehdistä vesi pois ja liuota ne kuumaan veteen. Kaada liivateseos täytevaahtoon. Kaada täyte pohjan päälle vuokaan.
  6. Pudottele pikkulusikalla vadelmasosetta salmiakkitäytteen päälle ja marmoroi pinta esimerkiksi cocktailtikulla vadelmaläiskien läpi vedellen.
  7. Peitä vuoka foliolla ja hyydytä jääkaapissa vähintään 4 tuntia. Irrota kakku ja nosta vadille. Koristele vadelmilla ja karkkirouheella.
3 kommenttia