4,1(18)
Mandariinijuustokakku – raikkaan sitruksisen herkun maustaa tuore rosmariini
Kasvis
4 h 35 min
{
Aktiivinen 35 min
Passiivinen 4 h
Mandariinijuustokakun salaisuus on pohjassa oleva rosmariini, joka antaa juustokakulle jännän, metsäisen maun. Mandariini ja loraus sitruunamehua puolestaan raikastavat täyteläisen kakkumassan.
Julkaistu 30.1.2020
Kotivinkki
Reseptin ainekset 15 palaa
Pohja
10Bastogne-keksIä
1 rkltuoretta rosmariinia hienonnettuna
1 rklsokeria
35 gvoita sulatettuna
Täyte
5liivatelehteä
3kananmunaa
2mandariinia
300 gmaustamatonta tuorejuustoa
1 dlsokeria
2 tlvaniljasokeria
½ dlmandariinimehua
2 rklsitruunamehua
2 dlvispikermaa
Koristeeksi
2–3pientä (luomu-)mandariinia
tuoretta rosmariinia
1kananmunanvalkuainen
1 dlerikoishienoa sokeria

Mandariinijuustokakku – ohje:

  1. Vuoraa leivinpaperilla noin 22-senttisen irtopohjavuoan pohja. Murskaa keksit. Sekoita keksimurskaan hienonnettu rosmariini, sokeri ja voisula. Painele seos vuoan pohjalle ja laita kylmään jähmettymään.
  2. Laita liivatelehdet kylmään veteen likoamaan noin 15 minuutiksi.
  3. Erottele kananmunankeltuaiset isoon kulhoon ja valkuaiset omaansa, hieman pienempään kulhoon. Kuori mandariinit ja jaa lohkoiksi. Pilko lohkot pieniksi kuutioiksi.
  4. Sekoita keltuaisten joukkoon tuorejuusto, mandariinikuutiot, sokeri ja vaniljasokeri.
  5. Kuumenna mandariini- ja sitruunamehu ja liuota liotetut liivatelehdet mehuun.
  6. Vatkaa valkuaiset kiinteäksi vaahdoksi. Vatkaa myös kerma vaahdoksi.
  7. Sekoita mehu-liivateseos keltuais-tuorejuusto-sokeriseokseen. Kääntele joukkoon valkuais- ja kermavaahdot. Kaada seos vuokaan keksipohjan päälle ja anna hyytyä kylmässä vähintään 4 tuntia tai yön yli.
  8. Pese ja kuivaa koristeeksi tarkoitetut mandariinit. Kasta mandariinit munanvalkuaiseen ja kierittele ne sokerissa. Sokeroi samalla tavalla muutama rosmariininoksa.
  9. Irrota kakku vuoastaan ja siirrä tarjoiluvadille. Koristele kakun pinta sokerihuurretuilla mandariineilla ja rosmariininoksilla.
1 kommentti