Mandariinijuustokakku – raikkaan sitruksisen herkun maustaa tuore rosmariini
4 h 35 min
{
Aktiivinen
35 minPassiivinen
4 h Mandariinijuustokakun salaisuus on pohjassa oleva rosmariini, joka antaa juustokakulle jännän, metsäisen maun. Mandariini ja loraus sitruunamehua puolestaan raikastavat täyteläisen kakkumassan.
4.1
Teksti
Kuvat
Julkaistu: 30.1.2020

Mandariinijuustokakku – raikkaan sitruksisen herkun maustaa tuore rosmariini
Reseptin ainekset (15 palaa)
Pohja
- 10Bastogne-keksIä
- 1 rkltuoretta rosmariinia hienonnettuna
- 1 rklsokeria
- 35 gvoita sulatettuna
Täyte
- 5liivatelehteä
- 3kananmunaa
- 2mandariinia
- 300 gmaustamatonta tuorejuustoa
- 1 dlsokeria
- 2 tlvaniljasokeria
- ½ dlmandariinimehua
- 2 rklsitruunamehua
- 2 dlvispikermaa
Koristeeksi
- 2–3pientä (luomu-)mandariinia
- tuoretta rosmariinia
- 1kananmunanvalkuainen
- 1 dlerikoishienoa sokeria
Mandariinijuustokakku valmistetaan näin:
- Vuoraa leivinpaperilla noin 22-senttisen irtopohjavuoan pohja. Murskaa keksit. Sekoita keksimurskaan hienonnettu rosmariini, sokeri ja voisula. Painele seos vuoan pohjalle ja laita kylmään jähmettymään.
- Laita liivatelehdet kylmään veteen likoamaan noin 15 minuutiksi.
- Erottele kananmunankeltuaiset isoon kulhoon ja valkuaiset omaansa, hieman pienempään kulhoon. Kuori mandariinit ja jaa lohkoiksi. Pilko lohkot pieniksi kuutioiksi.
- Sekoita keltuaisten joukkoon tuorejuusto, mandariinikuutiot, sokeri ja vaniljasokeri.
- Kuumenna mandariini- ja sitruunamehu ja liuota liotetut liivatelehdet mehuun.
- Vatkaa valkuaiset kiinteäksi vaahdoksi. Vatkaa myös kerma vaahdoksi.
- Sekoita mehu-liivateseos keltuais-tuorejuusto-sokeriseokseen. Kääntele joukkoon valkuais- ja kermavaahdot. Kaada seos vuokaan keksipohjan päälle ja anna hyytyä kylmässä vähintään 4 tuntia tai yön yli.
- Pese ja kuivaa koristeeksi tarkoitetut mandariinit. Kasta mandariinit munanvalkuaiseen ja kierittele ne sokerissa. Sokeroi samalla tavalla muutama rosmariininoksa.
- Irrota kakku vuoastaan ja siirrä tarjoiluvadille. Koristele kakun pinta sokerihuurretuilla mandariineilla ja rosmariininoksilla.

Kuohuviini-moussekakku on Katri Niskasen bravuuri, joka toimii aina ja sopii joka tilanteeseen
Maku

Vegaaninen juustokakku valloittaa täydellisellä makuparilla: täytteessä yhdistyvät raikas mango ja täyteläinen kookos
Maku

Keväinen juustokakku hurmaa kolmen sitruksen täytteellä – tämä Kinuskikissan kerrosherkku on juhlien takuuvarma hitti!
Unelmien Talo&Koti

Kerrosjuustokakku – komea juhlakakku valmistuu helpommin kuin uskotkaan
Maku

Syntisen hyvä gin tonic -karpalojuustokakku – täydellinen herkku illanistujaisiin
Maku

Mandariinineliöt – makean ja kirpeän yhdistelmä koukuttaa heti ensipuraisusta
Kotivinkki

Mandariini-appelsiinikakku – mehevä sitruskakku hurmaa maullaan
Maku

Hurmaava sitruunajuustokakku
Kotivinkki