


Mandariinijuustokakku – raikkaan sitruksisen herkun maustaa tuore rosmariini
4 h 35 min
{
Aktiivinen 35 min
Passiivinen 4 h 0 min
Mandariinijuustokakun salaisuus on pohjassa oleva rosmariini, joka antaa juustokakulle jännän, metsäisen maun. Mandariini ja loraus sitruunamehua puolestaan raikastavat täyteläisen kakkumassan.
Reseptin ainekset
15 palaa
Pohja
10
Bastogne-keksIä
1 rkl
tuoretta rosmariinia hienonnettuna
1 rkl
sokeria
35 g
voita sulatettuna
Täyte
5
liivatelehteä
3
kananmunaa
2
mandariinia
300 g
maustamatonta tuorejuustoa
1 dl
sokeria
2 tl
vaniljasokeria
½ dl
mandariinimehua
2 rkl
sitruunamehua
2 dl
vispikermaa
Koristeeksi
2–3
pientä (luomu-)mandariinia
tuoretta rosmariinia
1
kananmunanvalkuainen
1 dl
erikoishienoa sokeria
Mandariinijuustokakku – ohje:
- Vuoraa leivinpaperilla noin 22-senttisen irtopohjavuoan pohja. Murskaa keksit. Sekoita keksimurskaan hienonnettu rosmariini, sokeri ja voisula. Painele seos vuoan pohjalle ja laita kylmään jähmettymään.
- Laita liivatelehdet kylmään veteen likoamaan noin 15 minuutiksi.
- Erottele kananmunankeltuaiset isoon kulhoon ja valkuaiset omaansa, hieman pienempään kulhoon. Kuori mandariinit ja jaa lohkoiksi. Pilko lohkot pieniksi kuutioiksi.
- Sekoita keltuaisten joukkoon tuorejuusto, mandariinikuutiot, sokeri ja vaniljasokeri.
- Kuumenna mandariini- ja sitruunamehu ja liuota liotetut liivatelehdet mehuun.
- Vatkaa valkuaiset kiinteäksi vaahdoksi. Vatkaa myös kerma vaahdoksi.
- Sekoita mehu-liivateseos keltuais-tuorejuusto-sokeriseokseen. Kääntele joukkoon valkuais- ja kermavaahdot. Kaada seos vuokaan keksipohjan päälle ja anna hyytyä kylmässä vähintään 4 tuntia tai yön yli.
- Pese ja kuivaa koristeeksi tarkoitetut mandariinit. Kasta mandariinit munanvalkuaiseen ja kierittele ne sokerissa. Sokeroi samalla tavalla muutama rosmariininoksa.
- Irrota kakku vuoastaan ja siirrä tarjoiluvadille. Koristele kakun pinta sokerihuurretuilla mandariineilla ja rosmariininoksilla.
Kommentit
Ei kommentteja vielä
Katso myös nämä
Uusimmat