4,2(28)
Paistettu suklaajuustokakku – näyttävä suklaanautinto valmistuu helposti valmiista kekseistä
6 h 20 min
{
Aktiivinen 20 min
Passiivinen 6 h
Keksipohja, suklaa-tuorejuustotäyte ja viimeinen silaus keksimuruista ja sulatetusta suklaasta. Paistettu suklaajuustokakku on näyttävä mutta helposti valmistuva tarjottava isoihinkin juhliin. Mikä parasta, kakku on parhaimmillaan seuraavana päivänä.
Julkaistu 17.9.2018
Maku
Reseptin ainekset
12 palaa
Pohja
200 gDomino-keksejä
90 gvoita
Täyte
1 dlkuohukermaa
140 gtummaa suklaata
400 gmaustamatonta tuorejuustoa
2munaa
150 granskankermaa
1/2 dlsokeria
Koristelu
1 dlDomino-keksimuruja
1/2 dlsuklaata (sulatettuna)

Paistettu suklaajuustokakku leivotaan näin:

  1. Ota ranskankerma, tuorejuusto ja munat huoneenlämpöön tuntia ennen leipomista.
  2. Murskaa keksit joko monitoimikoneessa tai pakastepussin ja kaulimen avulla. Sulata voi ja yhdistä keksimurskaan. Painele seos leivinpaperilla vuoratun neliövuoan (20 cm x 20 cm) pohjalle. Laita kylmään jähmettymään.
  3. Vaahdota täytteen kerma kuohkeaksi. Sulata suklaa varovasti mikroaaltouunissa muutama sekunti kerrallaan. Anna hieman jäähtyä. Sekoita tuorejuusto pehmeäksi. Lisää joukkoon munat yksi kerrallaan. Sekoita joukkoon sulatettu suklaa ja ranskankerma. Lopuksi kääntele joukkoon kermavaahto ja sokeri varovaisesti.
  4. Kaada täyte pohjan päälle.
  5. Paista juustokakkua 150-asteisessa uunissa 50–60 minuuttia, kunnes täyte näyttää hyytyneeltä reunoilta mutta on keskeltä vielä hieman hyllyvää. Avaa uunin luukku hetkeksi, jotta kosteus poistuu, laita luukku takaisin kiinni ja sammuta uunista virta. Anna suklaajuustokakun paistua jälkilämmöllä vielä tunnin ajan.
  6. Jäähdytä kakku huoneenlämmössä ennen kuin siirrät sen jääkaappiin.
  7. Koristele kakku keksimuruilla ja sulatetulla suklaalla.

Vinkki!

Suklaajuustokakku on parasta seuraavana päivänä.

1 kommentti
Tilaa uutiskirje tästä
Parhaat poiminnat suoraan sähköpostiisi.