Ostoskori

Ostoskorissasi ei ole tuotteita.

Jatka ostoksia
Suosittelemme

Kesäinen juustokakku maistuu tietenkin mansikoilta! Katso ohje, johon on helppo ihastua

4 h 30 min
{
Aktiivinen 30 min
Passiivinen 4 h 0 min

Kesäinen juustokakku on varma valinta kaikkiin herkkuhetkiin, niin arkeen kuin juhlaankin. Kakku on helppo ottaa vuoassa mukaan vaikka piknikille. Kauniit koristeet syntyvät sydämenmuotoisiksi leikatuista mansikoista.

25.5.2020
Reseptin ainekset
10 annosta
Pohja
150 g
kaurakeksejä (Kantolan)
50 g
voita tai margariinia
1 tl
vaniljasokeria
Täyte
½ l
mansikoita
6
liivatelehteä
½ dl
sokeria
4 dl
kuohu- tai vispikermaa
200 g
maustamatonta tuorejuustoa
1 tl
vaniljasokeria
Pinnalle
½ l
mansikoita
syötäviä kukkia

Kesäinen juustokakku valmistetaan näin:

  1. Murskaa keksit pakastepussissa esimerkiksi kaulimella. Sulata rasva. Sekoita voisula ja vaniljasokeri keksimurskan joukkoon. Painele seos leivinpaperilla vuoratun irtopohjavuoan (Ø 18–22 cm) pohjalle. Nosta vuoka jääkaappiin hetkeksi.
  2. Puolita noin 15 mansikkaa ja leikkaa niiden kantaan viillot, jotta saat niistä sydämenmuotoisia. Asettele mansikanpuolikkaat pystyyn vuoan reunaan leikkauspinta ulospäin vieri viereen.
  3. Liota liivatelehtiä kylmässä vedessä 5 minuuttia. Perkaa mansikat ja soseuta ne sokerin kanssa. Vaahdota kerma. Vatkaa toisessa kulhossa tuorejuusto notkeaksi. Sekoita joukkoon vaniljasokeri, mansikkasose ja kermavaahto.
  4. Valuta liika vesi liivatelehdistä. Kuumenna liivatelehtiä ja jäljellä olevaa vettä mikrossa, kunnes lehdet liukenevat. Anna jäähtyä hetki.
  5. Valuta seos tasaisena nauhana täytteeseen samalla sekoittaen. Kaada täyte keksipohjan päälle. Tarkista, että mansikat pysyvät reunassa kiinni.
  6. Nosta kakku jääkaappiin hyytymään vähintään neljäksi tunniksi tai yön yli.
  7. Irrota kakku vuoasta ja koristele mansikoilla ja syötävillä kukilla.
Kommentit
Ei kommentteja vielä
Katso myös nämä
Uusimmat
Tilaa uutiskirje tästä

Parhaat poiminnat suoraan sähköpostiisi.

terve
KäyttöehdotTietosuojaselosteEvästekäytännöt