Maku

Kerrosjuustokakku – komea juhlakakku valmistuu helpommin kuin uskotkaan

5 h
MU
0
0

Kerrosjuustokakku on näyttävä tarjottava ja kerää varmat ihastelut. Hyydytä keksipohjan päälle kolme kaunista kerrosta: mustikka, mustaherukka ja vaahtokarkki ja koristele simppelisti pensasmustikoilla ja vaahtokarkeilla. Edes uunia ei tarvita!
Tulosta
Teksti Annamaria Niemelä
Kuvat Timo Villanen

Ainekset (10)

Pohja

  • 140 gdigestivekeksejä
  • 50 gvoita

Mustikkatäyte

  • 2liivatelehteä
  • 80 gmustikoita
  • 150 gmaustamatonta tuorejuustoa
  • 100 gvaniljarahkaa
  • 1/2 dlsokeria
  • 2 rklmarjamehua

Mustaherukkatäyte

  • 2liivatelehteä
  • 80 gmustaherukoita
  • 150 gtuorejuustoa
  • 100 gvaniljarahkaa
  • 1/2 dlsokeria
  • 2 rklmarjamehua

Vaahtokarkkitäyte

  • 150 gvaahtokarkkeja
  • 1 rklkevytmaitoa
  • 100 gmaustamatonta tuorejuustoa
  • 1/2 tlvaniljauutetta
  • 1 dlkuohukermaa

Koristelu

  • 1 dlpensasmustikoita
  • 1 dlminivaahtokarkkeja

Tee näin

5 h
{
AKTIIVINEN1 h
PASSIIVINEN4 h

Kerrosjuustokakku leivotaan näin:

  1. Murskaa keksit hienoksi. Sulata voi ja sekoita keksien kanssa. Pingota irtopohjavuoan (Ø 20 cm) pohjalle leivinpaperi. Painele päälle keksi-voiseos tasaisesti. Nosta jääkaappiin odottamaan.
  2. Valmista mustikkatäyte. Upota liivatelehdet kylmään veteen. Kuumenna mustikat mikrossa ja sekoita tasaiseksi joko haarukalla tai sauvasekoittimella. Anna jäähtyä. Sekoita keskenään huoneenlämpöinen tuorejuusto, rahka ja sokeri. Lopuksi lisää mustikat. Kuumenna marjamehu kiehuvaksi mikrossa, purista liivatelehdistä ylimääräinen vesi pois ja sekoita yksi lehti kerrallaan kuuman nesteen joukkoon. Sekoita haarukalla tai vispilällä. Sekoita liivateseos mustikkatäytteeseen ohuena nauhana koko ajan sekoittaen. Kaada täyte keksipohjan päälle ja anna hyytyä jääkaapissa 30 minuuttia.
  3. Valmista mustaherukkatäyte. Upota liivatelehdet kylmään veteen. Kuumenna mustaherukat mikrossa ja sekoita tasaiseksi joko haarukalla tai sauvasekoittimella. Anna jäähtyä. Sekoita keskenään huoneenlämpöinen tuorejuusto, rahka ja sokeri. Lisää lopuksi mustaherukat. Kuumenna marjamehu kiehuvaksi, purista liivatelehdistä ylimääräinen vesi pois ja sekoita mehun joukkoon. Sekoita liivateseos mustaherukkatäytteeseen ohuena nauhana koko ajan sekoittaen. Kaada täyte hyytyneen mustikkatäytteen päälle. Nosta kakku jääkaappiin hyytymään 30 minuutiksi.
  4. Sulata mikronkestävässä kulhossa vaahtokarkit ja maito keskenään. Lämmitä varovaisesti mikrossa vähän aikaa kerrallaan, sekoita välillä. Anna jäähtyä haaleaksi. Sekoita keskenään tuorejuusto ja vaahtokarkkilevite. Lisää vaniljauute. Vaahdota kerma toisessa kulhossa kuohkeaksi ja lisää se täytteen joukkoon huolellisesti käännellen. Levitä vaahtokarkkiseos marjakerrosten päälle. Anna juustokakun hyytyä jääkaapissa vähintään pari tuntia ennen kuin poistat sen vuoasta.
  5. Koristele kakku pensasmustikoilla ja vaahtokarkeilla. Sirottele kakun pinnalle halutessasi tomusokeria.
MITÄ PIDIT?
0