


Kerrosjuustokakku – komea juhlakakku valmistuu helpommin kuin uskotkaan
5 h 0 min
{
Aktiivinen 1 h 0 min
Passiivinen 4 h 0 min
Kerrosjuustokakku on näyttävä tarjottava ja kerää varmat ihastelut. Hyydytä keksipohjan päälle kolme kaunista kerrosta: mustikka, mustaherukka ja vaahtokarkki ja koristele simppelisti pensasmustikoilla ja vaahtokarkeilla. Edes uunia ei tarvita!
Reseptin ainekset
10
Pohja
140 g
digestivekeksejä
50 g
voita
Mustikkatäyte
2
liivatelehteä
80 g
mustikoita
150 g
maustamatonta tuorejuustoa
100 g
vaniljarahkaa
1/2 dl
sokeria
2 rkl
marjamehua
Mustaherukkatäyte
2
liivatelehteä
80 g
mustaherukoita
150 g
tuorejuustoa
100 g
vaniljarahkaa
1/2 dl
sokeria
2 rkl
marjamehua
Vaahtokarkkitäyte
150 g
vaahtokarkkeja
1 rkl
kevytmaitoa
100 g
maustamatonta tuorejuustoa
1/2 tl
vaniljauutetta
1 dl
kuohukermaa
Koristelu
1 dl
pensasmustikoita
1 dl
minivaahtokarkkeja
Kerrosjuustokakku – ohje:
- Murskaa keksit hienoksi. Sulata voi ja sekoita keksien kanssa. Pingota irtopohjavuoan (Ø 20 cm) pohjalle leivinpaperi. Painele päälle keksi-voiseos tasaisesti. Nosta jääkaappiin odottamaan.
- Valmista mustikkatäyte. Upota liivatelehdet kylmään veteen. Kuumenna mustikat mikrossa ja sekoita tasaiseksi joko haarukalla tai sauvasekoittimella. Anna jäähtyä. Sekoita keskenään huoneenlämpöinen tuorejuusto, rahka ja sokeri. Lopuksi lisää mustikat. Kuumenna marjamehu kiehuvaksi mikrossa, purista liivatelehdistä ylimääräinen vesi pois ja sekoita yksi lehti kerrallaan kuuman nesteen joukkoon. Sekoita haarukalla tai vispilällä. Sekoita liivateseos mustikkatäytteeseen ohuena nauhana koko ajan sekoittaen. Kaada täyte keksipohjan päälle ja anna hyytyä jääkaapissa 30 minuuttia.
- Valmista mustaherukkatäyte. Upota liivatelehdet kylmään veteen. Kuumenna mustaherukat mikrossa ja sekoita tasaiseksi joko haarukalla tai sauvasekoittimella. Anna jäähtyä. Sekoita keskenään huoneenlämpöinen tuorejuusto, rahka ja sokeri. Lisää lopuksi mustaherukat. Kuumenna marjamehu kiehuvaksi, purista liivatelehdistä ylimääräinen vesi pois ja sekoita mehun joukkoon. Sekoita liivateseos mustaherukkatäytteeseen ohuena nauhana koko ajan sekoittaen. Kaada täyte hyytyneen mustikkatäytteen päälle. Nosta kakku jääkaappiin hyytymään 30 minuutiksi.
- Sulata mikronkestävässä kulhossa vaahtokarkit ja maito keskenään. Lämmitä varovaisesti mikrossa vähän aikaa kerrallaan, sekoita välillä. Anna jäähtyä haaleaksi. Sekoita keskenään tuorejuusto ja vaahtokarkkilevite. Lisää vaniljauute. Vaahdota kerma toisessa kulhossa kuohkeaksi ja lisää se täytteen joukkoon huolellisesti käännellen. Levitä vaahtokarkkiseos marjakerrosten päälle. Anna juustokakun hyytyä jääkaapissa vähintään pari tuntia ennen kuin poistat sen vuoasta.
- Koristele kakku pensasmustikoilla ja vaahtokarkeilla. Sirottele kerrosjuustokakun pinnalle halutessasi tomusokeria.
Kommentit
Ei kommentteja vielä
Katso myös nämä
Uusimmat