


Lime-seljankukkajuustokakku
12 h 50 min
{
Aktiivinen 30 min
Passiivinen 12 h 20 min
Tässä on raikkain juustokakku ikinä! Juustokakku muuntuu pirteämmäksi, kun täytteeseen lisätään limeä ja kakku koristellaan villin vihreällä seljankukkakiilteellä.
Reseptin ainekset
25 annosta
Pohja
150 g
voita
200 g
valkosuklaata
2 kpl
munaa
2 dl
fariinisokeria
1 1/2 dl
vehnäjauhoja
1 tl
jauhettua kanelia
1/2 tl
leivinjauhetta
Täyte
3 dl
kuohukermaa
400 g
maustamatonta tuorejuustoa (ei kevyt)
2 dl
tomusokeria
200 g
vaniljarahkaa
5 kpl
liivatelehteä
2 rkl
kermaa
1 rkl
sitruunamehua
1 tl
limen kuorta (hienoksi raastettuna)
1 rkl
limen mehua
Lime-seljankukkakiille
2 dl
seljankukkamehutiivistettä (esim. Brunneby)
1 dl
limen mehua
4 kpl
liivatelehteä
2 0
limen kuorta (suikaloituna)
vihreää elintarvikeväriä (halutessasi)
Koristelu
limeviipaleita
Lime-seljankukkajuustokakku – ohje:
- Sulata pohjaa varten miedolla lämmöllä paloiteltu voi ja valkosuklaa. Nosta kattila pois levyltä.
- Lisää haaleaan suklaaseokseen munat, sokeri ja keskenään sekoitetut kuivat aineet. Sekoita tasaiseksi taikinaksi.
- Pingota irtopohjavuoan (Ø 24–26 cm) pohjan ja reunojen väliin leivinpaperi. Levitä taikina vuokaan.
- Paista 175-asteisen uunin keskitasolla 15–20 minuuttia. Pohja saa jäädä sisältä tahmeaksi.
- Vatkaa täytettä varten kerma kuohkeaksi. Notkista tuorejuusto samoilla vatkaimilla ja mausta tomusokerilla. Lisää tuorejuusto ja vaniljarahka kermavaahtoon varovasti nostellen.
- Liota liivatelehtiä kylmässä vedessä viisi minuuttia. Kuumenna kermatilkka kattilassa. Purista liivatelehdistä ylimääräinen vesi pois ja liuota ne kuumaan kermaan. Nosta kattila heti pois levyltä.
- Sekoita haalea liivateseos täytteeseen. Mausta sitruunamehulla. Lisää täytteeseen lopuksi limen kuori ja mehu. Kaada täyte pohjan päälle. Nosta kakku peitettynä jääkaappiin yön yli hyytymään.
- Tee kiille täysin hyytyneen kakun päälle. Mittaa kulhoon mehutiiviste ja ½ dl limen mehua. Värjää seos halutessasi vihreällä elintarvikevärillä.
- Liota liivatelehtiä kylmässä vedessä viisi minuuttia.
- 10Kuumenna kattilassa ½ dl limen mehua. Purista liivatelehdistä ylimääräinen vesi pois ja liuota liivatelehdet kuumaan limetinmehuun. Nosta kattila heti pois levyltä. Yhdistä liivateseos muuhun nesteeseen.
- 11Anna kiilleseoksen jäähtyä haaleaksi. Valuta se varovasti hyytyneen kakun päälle. Ripottele päälle tasaisesti limetinsuikaleet.
- 12Peitä kakku ja nosta se jääkaappiin hyytymään vielä 4–5 tunniksi.
Kommentit
Ei kommentteja vielä
Katso myös nämä
Uusimmat