Limetti-seljankukkajuustokakku

12 h 50 min
5
0

Limetti-seljankukkajuustokakku

Tässä on raikkain juustokakku ikinä! Juustokakku muuntuu pirteämmäksi, kun täytteeseen lisätään limettiä ja kakku koristellaan villin vihreällä seljankukkakiilteellä.
Teksti Elina Jyväs
Kuvat Satu Nyström
Tulosta
Mainos

Ainekset (25 annosta)

Pohja

  • 150 gvoita
  • 200 gvalkosuklaata
  • 2 kplmunaa
  • 2 dlfariinisokeria
  • 1 1/2 dlvehnäjauhoja
  • 1 tljauhettua kanelia
  • 1/2 tlleivinjauhetta

Täyte

  • 3 dlkuohukermaa
  • 400 gmaustamatonta tuorejuustoa (ei kevyt)
  • 2 dltomusokeria
  • 200 gvaniljarahkaa
  • 5 kplliivatelehteä
  • 2 rklkermaa
  • 1 rklsitruunamehua
  • 1 tllimetin kuorta (hienoksi raastettuna)
  • 1 rkllimettimehua

Limetti-seljankukkakiille

  • 2 dlseljankukkamehutiivistettä (esim. Brunneby)
  • 1 dllimettimehua
  • 4 kplliivatelehteä
  • 2 0limetin kuorta (suikaloituna)
  • vihreää elintarvikeväriä (halutessasi)

Koristelu

  • limetinviipaleita

Tee näin

12 h 50 min
{
AKTIIVINEN30 min
PASSIIVINEN12 h 20 min

Sulata pohjaa varten miedolla lämmöllä paloiteltu voi ja valkosuklaa. Nosta kattila pois levyltä.

Lisää haaleaan suklaaseokseen munat, sokeri ja keskenään sekoitetut kuivat aineet. Sekoita tasaiseksi taikinaksi.

Pingota irtopohjavuoan (Ø 24–26 cm) pohjan ja reunojen väliin leivinpaperi. Levitä taikina vuokaan.

Paista 175-asteisen uunin keskitasolla 15–20 minuuttia. Pohja saa jäädä sisältä tahmeaksi.

Vatkaa täytettä varten kerma kuohkeaksi. Notkista tuorejuusto samoilla vatkaimilla ja mausta tomusokerilla. Lisää tuorejuusto ja vaniljarahka kermavaahtoon varovasti nostellen.

Liota liivatelehtiä kylmässä vedessä viisi minuuttia. Kuumenna kermatilkka kattilassa. Purista liivatelehdistä ylimääräinen vesi pois ja liuota ne kuumaan kermaan. Nosta kattila heti pois levyltä.

Sekoita haalea liivateseos täytteeseen. Mausta sitruunamehulla. Lisää täytteeseen lopuksi limetinkuori ja -mehu. Kaada täyte pohjan päälle. Nosta kakku peitettynä jääkaappiin yön yli hyytymään.

Tee kiille täysin hyytyneen kakun päälle. Mittaa kulhoon mehutiiviste ja ½ dl limettimehua. Värjää seos halutessasi vihreällä elintarvikevärillä.

Liota liivatelehtiä kylmässä vedessä viisi minuuttia.

Kuumenna kattilassa ½ dl limetinmehua. Purista liivatelehdistä ylimääräinen vesi pois ja liuota liivatelehdet kuumaan limetinmehuun. Nosta kattila heti pois levyltä. Yhdistä liivateseos muuhun nesteeseen.

Anna kiilleseoksen jäähtyä haaleaksi. Valuta se varovasti hyytyneen kakun päälle. Ripottele päälle tasaisesti limetinsuikaleet.

Peitä kakku ja nosta se jääkaappiin hyytymään vielä 4–5 tunniksi.

MITÄ PIDIT?
5
Katso myös nämä