Ostoskori

Ostoskorissasi ei ole tuotteita.

Jatka ostoksia
Suosittelemme

Lime-seljankukkajuustokakku

12 h 50 min
{
Aktiivinen 30 min
Passiivinen 12 h 20 min

Tässä on raikkain juustokakku ikinä! Juustokakku muuntuu pirteämmäksi, kun täytteeseen lisätään limeä ja kakku koristellaan villin vihreällä seljankukkakiilteellä.

20.6.2017
Reseptin ainekset
25 annosta
Pohja
150 g
voita
200 g
valkosuklaata
2 kpl
munaa
2 dl
fariinisokeria
1 1/2 dl
vehnäjauhoja
1 tl
jauhettua kanelia
1/2 tl
leivinjauhetta
Täyte
3 dl
kuohukermaa
400 g
maustamatonta tuorejuustoa (ei kevyt)
2 dl
tomusokeria
200 g
vaniljarahkaa
5 kpl
liivatelehteä
2 rkl
kermaa
1 rkl
sitruunamehua
1 tl
limen kuorta (hienoksi raastettuna)
1 rkl
limen mehua
Lime-seljankukkakiille
2 dl
seljankukkamehutiivistettä (esim. Brunneby)
1 dl
limen mehua
4 kpl
liivatelehteä
2 0
limen kuorta (suikaloituna)
vihreää elintarvikeväriä (halutessasi)
Koristelu
limeviipaleita

Lime-seljankukkajuustokakku – ohje:

  1. Sulata pohjaa varten miedolla lämmöllä paloiteltu voi ja valkosuklaa. Nosta kattila pois levyltä.
  2. Lisää haaleaan suklaaseokseen munat, sokeri ja keskenään sekoitetut kuivat aineet. Sekoita tasaiseksi taikinaksi.
  3. Pingota irtopohjavuoan (Ø 24–26 cm) pohjan ja reunojen väliin leivinpaperi. Levitä taikina vuokaan.
  4. Paista 175-asteisen uunin keskitasolla 15–20 minuuttia. Pohja saa jäädä sisältä tahmeaksi.
  5. Vatkaa täytettä varten kerma kuohkeaksi. Notkista tuorejuusto samoilla vatkaimilla ja mausta tomusokerilla. Lisää tuorejuusto ja vaniljarahka kermavaahtoon varovasti nostellen.
  6. Liota liivatelehtiä kylmässä vedessä viisi minuuttia. Kuumenna kermatilkka kattilassa. Purista liivatelehdistä ylimääräinen vesi pois ja liuota ne kuumaan kermaan. Nosta kattila heti pois levyltä.
  7. Sekoita haalea liivateseos täytteeseen. Mausta sitruunamehulla. Lisää täytteeseen lopuksi limen kuori ja mehu. Kaada täyte pohjan päälle. Nosta kakku peitettynä jääkaappiin yön yli hyytymään.
  8. Tee kiille täysin hyytyneen kakun päälle. Mittaa kulhoon mehutiiviste ja ½ dl limen mehua. Värjää seos halutessasi vihreällä elintarvikevärillä.
  9. Liota liivatelehtiä kylmässä vedessä viisi minuuttia.
  10. 10
    Kuumenna kattilassa ½ dl limen mehua. Purista liivatelehdistä ylimääräinen vesi pois ja liuota liivatelehdet kuumaan limetinmehuun. Nosta kattila heti pois levyltä. Yhdistä liivateseos muuhun nesteeseen.
  11. 11
    Anna kiilleseoksen jäähtyä haaleaksi. Valuta se varovasti hyytyneen kakun päälle. Ripottele päälle tasaisesti limetinsuikaleet.
  12. 12
    Peitä kakku ja nosta se jääkaappiin hyytymään vielä 4–5 tunniksi.
Kommentit
Ei kommentteja vielä
Katso myös nämä
Uusimmat
Tilaa uutiskirje tästä

Parhaat poiminnat suoraan sähköpostiisi.

terve
KäyttöehdotTietosuojaselosteEvästekäytännöt