Kotivinkki

Minttukaakao-juustokakku – hiihtokeskusten hittijuoma saa herkkusuiden iloksi kakun muodon

6 h 45 min
{
Aktiivinen
30 min
Passiivinen
6 h 15 min
Minttukaakao-juustokakku on kuin kakuksi muuttunut minttukaakao! Tahmeaa browniepohjaa täydentää kunnon kerros suklaatäytettä, ja tymäkkä minttuliköörikiille saa herkun suorastaan hehkumaan.
4.7
0
Julkaistu: 12.3.2020


Ainekset (10 annosta)

Browniepohja

  • 100 gvoita tai margariinia
  • 50 gtummaa suklaata
  • 1 dl sokeria
  • 1 tlvaniljasokeria
  • 1 muna
  • 1 dlvehnäjauhoja

Täyte

  • 150 gtummaa suklaata
  • 200 gmaustamatonta tuorejuustoa
  • 1 dltomusokeria
  • 1 tlvaniljasokeria
  • 2 rklminttulikööriä
  • 3 dlkuohukermaa

Kiille

  • 3liivatelehteä
  • 1 dlvettä
  • 1 dlminttulikööriä (vihreää)

Koristelu

  • 1 dlvispikermaa
  • vihreää geeliväriä
  • After eight -minttusuklaata
  • tummaa suklaata rouhittuna
  • minttua
Tulosta

Minttukaakao-juustokakku valmistetaan näin:

  1. Pilko suklaa ja voi kulhoon. Sulata mikrossa miedolla lämmöllä. Lisää sokerit. Sekoita muna ja lopuksi vehnäjauhot joukkoon.
  2. Kaada taikina irtopohjavuokaan (Ø 18–20 cm). Paista 175-asteisessa uunissa 15 minuuttia. Taikina saa jäädä kosteaksi.
  3. Sulata suklaa mikrossa tai vesihauteessa ja sekoita tuorejuuston joukkoon. Mausta sokereilla ja liköörillä.
  4. Vatkaa kerma vaahdoksi ja sekoita tuorejuusto-suklaaseokseen. Kaada täyte vuokaan ja peitä vuoka alumiinifoliolla. Hyydytä jääkaapissa vähintään 4 tuntia.
  5. Valmista pinta. Pane liivatelehdet likoamaan kylmään veteen 5 minuutiksi. Sekoita 0,5 dl vettä ja 1 dl minttulikööriä kulhossa. Kuumenna 0,5 dl vettä. Purista liivatelehdet kuiviksi ja liuota ne kuumaan veteen. Sekoita liivateseos likööri-vesiseokseen ja lusikoi seos varovasti täytteen päälle. Nosta kakku jääkaappiin hyytymään vielä 2 tunniksi.
  6. Irrota kakku ja nosta tarjoiluvadille. Vatkaa kerma vaahdoksi. Vedä geelivärillä pursotinpussin reunoille muutama raita ja lusikoi vaahto pussiin. Pursota ruusukkeita kakun pinnalle. Koristele lisäksi minttusuklailla, tuoreella mintulla ja suklaarouheella.
Kommentoi »