Minttukaakao-juustokakku – hittijuoma saa herkkusuiden iloksi kakun muodon
6 h 45 min
{
Aktiivinen 30 min
Passiivinen 6 h 15 min
Minttukaakao-juustokakku on kuin kakuksi muuttunut minttukaakao! Tahmeaa browniepohjaa täydentää kunnon kerros suklaatäytettä, ja tymäkkä minttuliköörikiille saa herkun suorastaan hehkumaan.
Pilko suklaa ja voi kulhoon. Sulata mikrossa miedolla lämmöllä. Lisää sokerit. Sekoita muna ja lopuksi vehnäjauhot joukkoon.
Kaada taikina irtopohjavuokaan (Ø 18–20 cm). Paista 175-asteisessa uunissa 15 minuuttia. Taikina saa jäädä kosteaksi.
Sulata suklaa mikrossa tai vesihauteessa ja sekoita tuorejuuston joukkoon. Mausta sokereilla ja liköörillä.
Vatkaa kerma vaahdoksi ja sekoita tuorejuusto-suklaaseokseen. Kaada täyte vuokaan ja peitä vuoka alumiinifoliolla. Hyydytä jääkaapissa vähintään 4 tuntia.
Valmista pinta. Pane liivatelehdet likoamaan kylmään veteen 5 minuutiksi. Sekoita 0,5 dl vettä ja 1 dl minttulikööriä kulhossa. Kuumenna 0,5 dl vettä. Purista liivatelehdet kuiviksi ja liuota ne kuumaan veteen. Sekoita liivateseos likööri-vesiseokseen ja lusikoi seos varovasti täytteen päälle. Nosta kakku jääkaappiin hyytymään vielä 2 tunniksi.
Irrota kakku ja nosta tarjoiluvadille. Vatkaa kerma vaahdoksi. Vedä geelivärillä pursotinpussin reunoille muutama raita ja lusikoi vaahto pussiin. Pursota ruusukkeita kakun pinnalle. Koristele lisäksi minttusuklailla, tuoreella mintulla ja suklaarouheella.