4(68)
Snickers-juustokakku – suklaan, kinuskin ja suolapähkinän herkkutrio aiheuttaa vakavaa riippuvuutta
gluteeniton
11 h 40 min
{
Aktiivinen 40 min
Passiivinen 11 h
Snickers-juustokakku on lempipatukkasi jättikoossa. Surauta pähkinäpohja, sekoita suklaatäyte ja viimeistele valuvalla kinuskilla. Tämän kakun kutsua et voi vastustaa!
Julkaistu 9.11.2018
Maku
Reseptin ainekset 20 annos
Pohja ja reunat
3 dlsuolapähkinöitä
1 1/2 dlmanteleita (kuorettomia)
50 gvoita (sulatettuna)
1 dlfariinisokeria
Täyte
1 1/2 dlvispikermaa
200 gtummaa suklaata
2 rsricottaa (à 250 g)
1 rsmascarponea (250 g)
3munaa
3/4 dlsokeria
2 rklmaissitärkkelystä
Kinuskikuorrute
1 1/2 dlkuohu- tai vispikermaa
1 1/2 dlfariinisokeria
1 rklvoita
Koristelu
1 psSnickers-paloja (150 g)
1/2 dlsuolapähkinöitä

Snickers-juustokakku leivotaan näin:

  1. Hienonna suolapähkinät ja mantelit tehosekoittimessa rouheeksi. Mukana saa olla hiukan isompiakin paloja. Sekoita rouheen joukkoon voisula ja sokeri. Painele seos irtopohjavuoan (Ø 24 cm) pohjalle ja reunoille.
  2. Kuumenna kerma kattilassa. Paloittele suklaa joukkoon ja sekoittele, kunnes suklaa on sulanut. Anna jäähtyä.
  3. Sekoita kulhossa tuorejuustot, munat, sokeri ja tärkkelys. Lisää lopuksi suklaaseos ja sekoita tasaiseksi. Kaada täyte vuokaan.
  4. Paista 175 asteessa 60 minuuttia. Käännä uuni pois päältä ja anna kakun jäähtyä uunissa vielä puoli tuntia. Jatka jäähdyttämistä huoneenlämmössä ja sitten jääkaapissa seuraavaan päivään.
  5. Mittaa kerma ja fariinisokeri kattilaan. Keitä noin 10 minuuttia, kunnes kinuski sakenee. Lisää lopuksi voi. Kaada hieman jäähtynyt kinuski kakun pinnalle.
  6. Viimeistele kakku Snickers-paloilla ja rouhituilla pähkinöillä.
Kommentoi »