Snickers-juustokakku – suklaan, kinuskin ja suolapähkinän herkkutrio aiheuttaa vakavaa riippuvuutta
gluteeniton
11 h 40 min
{
Aktiivinen 40 min
Passiivinen 11 h
Snickers-juustokakku on lempipatukkasi jättikoossa. Surauta pähkinäpohja, sekoita suklaatäyte ja viimeistele valuvalla kinuskilla. Tämän kakun kutsua et voi vastustaa!

Reseptin ainekset 20 annos
Pohja ja reunat
3 dlsuolapähkinöitä
1 1/2 dlmanteleita (kuorettomia)
50 gvoita (sulatettuna)
1 dlfariinisokeria
Täyte
1 1/2 dlvispikermaa
200 gtummaa suklaata
2 rsricottaa (à 250 g)
1 rsmascarponea (250 g)
3munaa
3/4 dlsokeria
2 rklmaissitärkkelystä
Kinuskikuorrute
1 1/2 dlkuohu- tai vispikermaa
1 1/2 dlfariinisokeria
1 rklvoita
Koristelu
1 psSnickers-paloja (150 g)
1/2 dlsuolapähkinöitä
Snickers-juustokakku leivotaan näin:
- Hienonna suolapähkinät ja mantelit tehosekoittimessa rouheeksi. Mukana saa olla hiukan isompiakin paloja. Sekoita rouheen joukkoon voisula ja sokeri. Painele seos irtopohjavuoan (Ø 24 cm) pohjalle ja reunoille.
- Kuumenna kerma kattilassa. Paloittele suklaa joukkoon ja sekoittele, kunnes suklaa on sulanut. Anna jäähtyä.
- Sekoita kulhossa tuorejuustot, munat, sokeri ja tärkkelys. Lisää lopuksi suklaaseos ja sekoita tasaiseksi. Kaada täyte vuokaan.
- Paista 175 asteessa 60 minuuttia. Käännä uuni pois päältä ja anna kakun jäähtyä uunissa vielä puoli tuntia. Jatka jäähdyttämistä huoneenlämmössä ja sitten jääkaapissa seuraavaan päivään.
- Mittaa kerma ja fariinisokeri kattilaan. Keitä noin 10 minuuttia, kunnes kinuski sakenee. Lisää lopuksi voi. Kaada hieman jäähtynyt kinuski kakun pinnalle.
- Viimeistele kakku Snickers-paloilla ja rouhituilla pähkinöillä.