Ostoskori

Ostoskorissasi ei ole tuotteita.

Jatka ostoksia
Suosittelemme

Limoncello-juustokakku – raikas herkku viettelee maulla, jonka salaisuutena on tilkka italialaista sitruunalikööriä

4 h 30 min
{
Aktiivinen 30 min
Passiivinen 4 h 0 min

Limoncello-juustokakku saa pehmeän koostumuksen ricottajuustosta ja ihanan maun kuuluisasta sitruunalikööristä. Näyttävää leivonnaista koristavat karamellisitruunat, passiohedelmät ja pienet timjaminoksat.

2.4.2020
Reseptin ainekset
10 annosta
Pohja
100 g
Muro-keksejä
50 g
valkosuklaata
Täyte
3 dl
vispikermaa
2 pkt (à 250 g)
ricottajuustoa
1 dl
tomusokeria
½ dl
limoncello-likööriä
Väliin
1 dl
lemon curdia
Karamellisitruunat
1 dl
sokeria
¾ dl
vettä
2
luomusitruunaa
Koristelu
2
passiohedelmää
1
lime
timjamia

Limoncello-juustokakku valmistetaan näin:

  1. Hienonna keksit. Pilko ja sulata valkosuklaa mikrossa tai vesihauteessa. Sekoita suklaasula keksimuruihin.
  2. Vuoraa suorakaiteen muotoinen vuoka (noin 1 l) kelmulla. Painele keksiseos pohjalle.
  3. Nosta vuoka jääkaappiin jähmettymään täytteen valmistamisen ajaksi. Vatkaa kerma vaahdoksi. Lisää ricotta, sokeri ja likööri.
  4. Lusikoi puolet täytteestä keksipohjan päälle. Lisää pinnalle ohut kerros lemon curdia ja sen päälle loput täytteestä. Nosta vuoka pakastimeen vähintään 4 tunniksi.
  5. Valmista karamellisitruunat. Mittaa sokeri ja vesi kattilaan. Purista yhden sitruunan mehu ja leikkaa toinen ohuiksi viipaleiksi, lisää kattilaan. Keitä seosta, kunnes se muuttuu siirappimaiseksi. Jäähdytä.
  6. Nosta kakku vuoasta tarjoiluvadille. Koristele passiohedelmällä, karamellisitruunoilla, limelohkoilla ja timjamilla.
Kommentit
Ei kommentteja vielä
Katso myös nämä
Uusimmat
Tilaa uutiskirje tästä

Parhaat poiminnat suoraan sähköpostiisi.

terve
KäyttöehdotTietosuojaselosteEvästekäytännöt