Kotivinkki

Limoncello-juustokakku – raikas herkku viettelee maulla, jonka salaisuutena on tilkka italialaista sitruunalikööriä

4 h 30 min
{
Aktiivinen30 min
Passiivinen4 h
Limoncello-juustokakku saa pehmeän koostumuksen ricottajuustosta ja ihanan maun kuuluisasta sitruunalikööristä. Näyttävää leivonnaista koristavat karamellisitruunat, passionhedelmät ja pienet timjaminoksat.
3.82
0
Kuvat Johanna Myllymäki


Ainekset (10 annosta)

Pohja

  • 100 gMuro-keksejä
  • 50 gvalkosuklaata

Täyte

  • 3 dlvispikermaa
  • 2 pkt (à 250 g)ricottajuustoa
  • 1 dltomusokeria
  • ½ dllimoncello-likööriä

Väliin

  • 1 dllemon curdia

Karamellisitruunat

  • 1 dlsokeria
  • ¾ dl vettä
  • 2luomusitruunaa

Koristelu

  • 2passionhedelmää
  • 1lime
  • timjamia
Tulosta

Limoncello-juustokakku valmistetaan näin:

  1. Hienonna keksit. Pilko ja sulata valkosuklaa mikrossa tai vesihauteessa. Sekoita suklaasula keksimuruihin.
  2. Vuoraa suorakaiteen muotoinen vuoka (noin 1 l) kelmulla. Painele keksiseos pohjalle.
  3. Nosta vuoka jääkaappiin jähmettymään täytteen valmistamisen ajaksi. Vatkaa kerma vaahdoksi. Lisää ricotta, sokeri ja likööri.
  4. Lusikoi puolet täytteestä keksipohjan päälle. Lisää pinnalle ohut kerros lemon curdia ja sen päälle loput täytteestä. Nosta vuoka pakastimeen vähintään 4 tunniksi.
  5. Valmista karamellisitruunat. Mittaa sokeri ja vesi kattilaan. Purista yhden sitruunan mehu ja leikkaa toinen ohuiksi viipaleiksi, lisää kattilaan. Keitä seosta, kunnes se muuttuu siirappimaiseksi. Jäähdytä.
  6. Nosta kakku vuoasta tarjoiluvadille. Koristele passionhedelmällä, karamellisitruunoilla, limelohkoilla ja timjamilla.
MITÄ PIDIT?
3.82
Kommentoi »