


Limoncello-juustokakku – raikas herkku viettelee maulla, jonka salaisuutena on tilkka italialaista sitruunalikööriä
4 h 30 min
{
Aktiivinen 30 min
Passiivinen 4 h 0 min
Limoncello-juustokakku saa pehmeän koostumuksen ricottajuustosta ja ihanan maun kuuluisasta sitruunalikööristä. Näyttävää leivonnaista koristavat karamellisitruunat, passiohedelmät ja pienet timjaminoksat.
Reseptin ainekset
10 annosta
Pohja
100 g
Muro-keksejä
50 g
valkosuklaata
Täyte
3 dl
vispikermaa
2 pkt (à 250 g)
ricottajuustoa
1 dl
tomusokeria
½ dl
limoncello-likööriä
Väliin
1 dl
lemon curdia
Karamellisitruunat
1 dl
sokeria
¾ dl
vettä
2
luomusitruunaa
Koristelu
2
passiohedelmää
1
lime
timjamia
Limoncello-juustokakku valmistetaan näin:
- Hienonna keksit. Pilko ja sulata valkosuklaa mikrossa tai vesihauteessa. Sekoita suklaasula keksimuruihin.
- Vuoraa suorakaiteen muotoinen vuoka (noin 1 l) kelmulla. Painele keksiseos pohjalle.
- Nosta vuoka jääkaappiin jähmettymään täytteen valmistamisen ajaksi. Vatkaa kerma vaahdoksi. Lisää ricotta, sokeri ja likööri.
- Lusikoi puolet täytteestä keksipohjan päälle. Lisää pinnalle ohut kerros lemon curdia ja sen päälle loput täytteestä. Nosta vuoka pakastimeen vähintään 4 tunniksi.
- Valmista karamellisitruunat. Mittaa sokeri ja vesi kattilaan. Purista yhden sitruunan mehu ja leikkaa toinen ohuiksi viipaleiksi, lisää kattilaan. Keitä seosta, kunnes se muuttuu siirappimaiseksi. Jäähdytä.
- Nosta kakku vuoasta tarjoiluvadille. Koristele passiohedelmällä, karamellisitruunoilla, limelohkoilla ja timjamilla.
Kommentit
Ei kommentteja vielä
Katso myös nämä
Uusimmat