Kirsikkajuustokakku – täyteläinen kesäherkku aikuiseen makuun
munaton
sokeriton
4 h
{
Aktiivinen 1 h
Passiivinen 3 h
Kirsikkajuustokakku saa alleen rapean kaurakeksipohjan ja päälleen kirsikkaliköörillä maustetun tuorejuustotäytteen. Koristele pinta simppelisti puolikkailla kirsikoilla, ja maistuva kakku on valmis!

Reseptin ainekset 12 annosta
Pohja
300 gkaurakeksejä
100 gvoita
Täyte
4liivatelehteä
300 gkirsikoita
150 gvalkosuklaata
1 rs (200 g)vaniljatuorejuustoa
½ dl sokeria
½ dl kirsikkalikööriä
1 prk (2 ½ dl)vaahtoutuvaa kermaa (esim. Flora Vispi)
Koristelu
3 dlkirsikoita
Kirsikkajuustokakku valmistuu näin:
- Hienonna keksit tehosekoittimessa tai nosta ne paksuun muovipussiin ja murskaa kaulimella. Sulata voi ja sekoita keksijauheeseen. Pingota irtopohjavuoan (ø 24 cm) pohjalle leivinpaperi. Taputtele muruseos vuokaan. Nosta vuoka jääkaappiin täytteen tekemisen ajaksi.
- Pane liivatteet likoamaan kylmään veteen. Poista kirsikoista kivet. Soseuta kirsikat sauvasekoittimella. Paloittele suklaa mikronkestävään kulhoon ja sulata mikrossa miedolla teholla välillä sekoitellen.
- Sekoita kulhossa tuorejuusto, kirsikkasose, suklaasula ja sokeri. Kuumenna likööri kiehumispisteeseen, nosta kattila pois levyltä ja liuota puristetut liivatteet likööriin. Sekoita hieman jäähtynyt liivateseos tuorejuustoseokseen ohuena nauhana.
- Vatkaa kerma napakaksi vaahdoksi. Nostele vaahto täytteen joukkoon. Kumoa täyte keksipohjan päälle ja tasoita pinta. Peitä vuoka kelmulla ja nosta jääkaappiin hyytymään muutamaksi tunniksi tai yön yli.
- Ennen tarjoamista puolita kirsikat ja poista kivet. Koristele kirsikkajuustokakku kirsikanpuolikkailla.