


Porkkanakakku-juustokakku – kahden suosikkileivonnaisen täydellinen liitto
3 h 55 min
{
Aktiivinen 55 min
Passiivinen 3 h 0 min
Porkkanakakku-juustokakku on herkullinen yhdistelmä mausteista porkkanakakkua ja makean hapahkoa juustokakkua. Pinnalle levitettävä kuohkea tuorejuustovaahto tekee kakusta ihanan juhlavan.
Reseptin ainekset
12 annosta
Juustokakkutäyte
200 g
maustamatonta tuorejuustoa (ei kevyttä)
250 g
maitorahkaa
2
munaa
½ dl
sokeria
2 tl
vaniljasokeria
1 rkl
sitruunamehua
1 rkl
perunajauhoja
Porkkanakakkutaikina
4 dl
porkkanaraastetta (7 keskikokoista porkkanaa)
3 dl
vehnäjauhoja
1 rkl
kanelia
2 tl
leivinjauhetta
2 tl
vaniljasokeria
3
munaa
1½ dl
sokeria
1½ dl
fariinisokeria
150 g
voita
Kuorrutus
2 dl
vispikermaa
200 g
maustamatonta tuorejuustoa (ei kevyttä)
1 dl
tomusokeria
1 rkl
sitruunamehua
1 tl
vaniljasokeria
Koristelu
½ dl
hasselpähkinärouhetta
Porkkanakakku-juustokakku – ohje:
- Aloita juustokakkutäytteestä. Pehmennä tuorejuusto lusikalla kulhossa. Sekoita joukkoon rahka ja munat. Lisää sokerit, mehu ja perunajauhot.
- Valmista porkkanakakkutaikina. Raasta porkkanat hienoksi raasteeksi.
- Yhdistä kulhossa jauhot, kaneli, leivinjauhe ja vaniljasokeri.
- Vatkaa toisessa kulhossa munat, sokeri ja fariinisokeri kuohkeaksi vaahdoksi. Sulata voi ja jäähdytä se kädenlämpöiseksi.
- Lisää muna-sokerivaahtoon vuorotellen voita ja jauhoseosta. Nostele sekaan lopuksi porkkanaraaste. Vältä turhaa sekoittamista, jotta taikina ei sitkisty.
- Pingota leivinpaperi irtopohjavuoan (ø 26 cm) pohjan ja reunan väliin. Voitele reunat.
- Lusikoi puolet porkkanakakkutaikinasta vuokaan. Kaada päälle puolet juustokakkutäytteestä renkaan muotoon. Jätä porkkanakakkutaikinaa näkyviin keskeltä. Lusikoi päälle porkkanakakkutaikinaa ja juustokakkutäytettä vuorotellen kasoiksi.
- Paista kakkua 175-asteisen uunin alatasolla 45 minuuttia. Laita folio vuoan päälle ja jatka paistamista vielä 20 minuuttia. Nosta kakku uunista ja anna jäähtyä ensin huoneenlämmössä ja sitten jääkaapissa muutaman tunnin ajan.
- Vatkaa kuorrutuksen kerma vaahdoksi. Yhdistä siihen notkistettu tuorejuusto. Siivilöi joukkoon tomusokeri. Mausta sitruunamehulla ja vaniljasokerilla. Sekoita kuorrutus tasaiseksi ja lusikoi kakun päälle. Vedä kuorrutteeseen aaltoja veitsen avulla.
- 10Koristele porkkanakakku-juustokakku hasselpähkinärouheella.
Vinkki!
Maistuisiko myös tavallinen porkkanakakku? Ota talteen suosittu Tiinan mehevä porkkanakakku!
Kommentit
Ei kommentteja vielä
Katso myös nämä
Uusimmat