Maku

Porkkanakakku-juustokakku – kahden suosikkileivonnaisen täydellinen liitto

3 h 55 min
4.05
1

Porkkanakakku-juustokakku on herkullinen yhdistelmä mausteista porkkanakakkua ja makean hapahkoa juustokakkua. Pinnalle levitettävä kuohkea tuorejuustovaahto tekee kakusta ihanan juhlavan.
Tulosta
Kuvat Kreetta Järvenpää

Ainekset (12 annosta)

Juustokakkutäyte

  • 200 gmaustamatonta tuorejuustoa (ei kevyttä)
  • 250 g maitorahkaa
  • 2munaa
  • ½ dlsokeria
  • 2 tlvaniljasokeria
  • 1 rkl sitruunamehua
  • 1 rklperunajauhoja

Porkkanakakkutaikina

  • 4 dl porkkanaraastetta (7 keskikokoista porkkanaa)
  • 3 dlvehnäjauhoja
  • 1 rklkanelia
  • 2 tlleivinjauhetta
  • 2 tlvaniljasokeria
  • 3munaa
  • 1 ½ dlsokeria
  • 1 ½ dlfariinisokeria
  • 150 gvoita

Kuorrutus

  • 2 dlvispikermaa
  • 200 gmaustamatonta tuorejuustoa (ei kevyttä)
  • 1 dltomusokeria
  • 1 rklsitruunamehua
  • 1 tlvaniljasokeria

Koristelu

  • ½ dlhasselpähkinärouhetta

Tee näin

3 h 55 min
{
AKTIIVINEN55 min
PASSIIVINEN3 h

Porkkanakakku-juustokakku valmistuu näin:

  1. Aloita juustokakkutäytteestä. Pehmennä tuorejuusto lusikalla kulhossa. Sekoita joukkoon rahka ja munat. Lisää sokerit, mehu ja perunajauhot.
  2. Valmista porkkanakakkutaikina. Raasta porkkanat hienoksi raasteeksi.
  3. Yhdistä kulhossa jauhot, kaneli, leivinjauhe ja vaniljasokeri.
  4. Vatkaa toisessa kulhossa munat ja sokerit kuohkeaksi vaahdoksi. Sulata voi ja jäähdytä se kädenlämpöiseksi.
  5. Lisää muna-sokerivaahtoon vuorotellen voita ja jauhoseosta. Nostele sekaan lopuksi porkkanaraaste. Vältä turhaa sekoittamista, jotta taikina ei sitkisty.
  6. Pingota leivinpaperi irtopohjavuoan (ø 26 cm) pohjan ja reunan väliin. Voitele reunat.
  7. Lusikoi puolet porkkanakakkutaikinasta vuokaan. Kaada päälle puolet juustokakkutäytteestä renkaan muotoon. Jätä porkkanakakkutaikinaa näkyviin keskeltä. Lusikoi päälle porkkanakakkutaikinaa ja juustokakkutäytettä vuorotellen.
  8. Paista kakkua 175-asteisen uunin alatasolla 45 minuuttia. Laita folio vuoan päälle ja jatka paistamista vielä 20 minuuttia. Nosta kakku uunista ja anna jäähtyä ensin huoneenlämmössä ja sitten jääkaapissa muutaman tunnin ajan.
  9. Vatkaa kuorrutuksen kerma vaahdoksi. Yhdistä siihen notkistettu tuorejuusto. Siivilöi joukkoon tomusokeri. Mausta sitruunamehulla ja vaniljasokerilla. Sekoita kuorrutus tasaiseksi ja lusikoi kakun päälle. Vedä kuorrutteeseen aaltoja veitsen avulla.
  10. Koristele porkkanakakku-juustokakku hasselpähkinärouheella.
MITÄ PIDIT?
4.05