Ostoskori

Ostoskorissasi ei ole tuotteita.

Jatka ostoksia
Suosittelemme

Porkkanakakku-juustokakku – kahden suosikkileivonnaisen täydellinen liitto

3 h 55 min
{
Aktiivinen 55 min
Passiivinen 3 h 0 min

Porkkanakakku-juustokakku on herkullinen yhdistelmä mausteista porkkanakakkua ja makean hapahkoa juustokakkua. Pinnalle levitettävä kuohkea tuorejuustovaahto tekee kakusta ihanan juhlavan.

25.3.2019
Reseptin ainekset
12 annosta
Juustokakkutäyte
200 g
maustamatonta tuorejuustoa (ei kevyttä)
250 g
maitorahkaa
2
munaa
½ dl
sokeria
2 tl
vaniljasokeria
1 rkl
sitruunamehua
1 rkl
perunajauhoja
Porkkanakakkutaikina
4 dl
porkkanaraastetta (7 keskikokoista porkkanaa)
3 dl
vehnäjauhoja
1 rkl
kanelia
2 tl
leivinjauhetta
2 tl
vaniljasokeria
3
munaa
1½ dl
sokeria
1½ dl
fariinisokeria
150 g
voita
Kuorrutus
2 dl
vispikermaa
200 g
maustamatonta tuorejuustoa (ei kevyttä)
1 dl
tomusokeria
1 rkl
sitruunamehua
1 tl
vaniljasokeria
Koristelu
½ dl
hasselpähkinärouhetta

Porkkanakakku-juustokakku – ohje:

  1. Aloita juustokakkutäytteestä. Pehmennä tuorejuusto lusikalla kulhossa. Sekoita joukkoon rahka ja munat. Lisää sokerit, mehu ja perunajauhot.
  2. Valmista porkkanakakkutaikina. Raasta porkkanat hienoksi raasteeksi.
  3. Yhdistä kulhossa jauhot, kaneli, leivinjauhe ja vaniljasokeri.
  4. Vatkaa toisessa kulhossa munat, sokeri ja fariinisokeri kuohkeaksi vaahdoksi. Sulata voi ja jäähdytä se kädenlämpöiseksi.
  5. Lisää muna-sokerivaahtoon vuorotellen voita ja jauhoseosta. Nostele sekaan lopuksi porkkanaraaste. Vältä turhaa sekoittamista, jotta taikina ei sitkisty.
  6. Pingota leivinpaperi irtopohjavuoan (ø 26 cm) pohjan ja reunan väliin. Voitele reunat.
  7. Lusikoi puolet porkkanakakkutaikinasta vuokaan. Kaada päälle puolet juustokakkutäytteestä renkaan muotoon. Jätä porkkanakakkutaikinaa näkyviin keskeltä. Lusikoi päälle porkkanakakkutaikinaa ja juustokakkutäytettä vuorotellen kasoiksi.
  8. Paista kakkua 175-asteisen uunin alatasolla 45 minuuttia. Laita folio vuoan päälle ja jatka paistamista vielä 20 minuuttia. Nosta kakku uunista ja anna jäähtyä ensin huoneenlämmössä ja sitten jääkaapissa muutaman tunnin ajan.
  9. Vatkaa kuorrutuksen kerma vaahdoksi. Yhdistä siihen notkistettu tuorejuusto. Siivilöi joukkoon tomusokeri. Mausta sitruunamehulla ja vaniljasokerilla. Sekoita kuorrutus tasaiseksi ja lusikoi kakun päälle. Vedä kuorrutteeseen aaltoja veitsen avulla.
  10. 10
    Koristele porkkanakakku-juustokakku hasselpähkinärouheella.

Vinkki!

Maistuisiko myös tavallinen porkkanakakku? Ota talteen suosittu Tiinan mehevä porkkanakakku!

Kommentit
Ei kommentteja vielä
Katso myös nämä
Uusimmat
Tilaa uutiskirje tästä

Parhaat poiminnat suoraan sähköpostiisi.

terve
KäyttöehdotTietosuojaselosteEvästekäytännöt