Porkkanakakku-juustokakku – kahden suosikkileivonnaisen täydellinen liitto
3 h 55 min
{
Aktiivinen 55 min
Passiivinen 3 h
Porkkanakakku-juustokakku on herkullinen yhdistelmä mausteista porkkanakakkua ja makean hapahkoa juustokakkua. Pinnalle levitettävä kuohkea tuorejuustovaahto tekee kakusta ihanan juhlavan.
Yhdistä kulhossa jauhot, kaneli, leivinjauhe ja vaniljasokeri.
Vatkaa toisessa kulhossa munat, sokeri ja fariinisokeri kuohkeaksi vaahdoksi. Sulata voi ja jäähdytä se kädenlämpöiseksi.
Lisää muna-sokerivaahtoon vuorotellen voita ja jauhoseosta. Nostele sekaan lopuksi porkkanaraaste. Vältä turhaa sekoittamista, jotta taikina ei sitkisty.
Pingota leivinpaperi irtopohjavuoan (ø 26 cm) pohjan ja reunan väliin. Voitele reunat.
Lusikoi puolet porkkanakakkutaikinasta vuokaan. Kaada päälle puolet juustokakkutäytteestä renkaan muotoon. Jätä porkkanakakkutaikinaa näkyviin keskeltä. Lusikoi päälle porkkanakakkutaikinaa ja juustokakkutäytettä vuorotellen kasoiksi.
Paista kakkua 175-asteisen uunin alatasolla 45 minuuttia. Laita folio vuoan päälle ja jatka paistamista vielä 20 minuuttia. Nosta kakku uunista ja anna jäähtyä ensin huoneenlämmössä ja sitten jääkaapissa muutaman tunnin ajan.
Vatkaa kuorrutuksen kerma vaahdoksi. Yhdistä siihen notkistettu tuorejuusto. Siivilöi joukkoon tomusokeri. Mausta sitruunamehulla ja vaniljasokerilla. Sekoita kuorrutus tasaiseksi ja lusikoi kakun päälle. Vedä kuorrutteeseen aaltoja veitsen avulla.