Porkkanakakku-juustokakku – kahden suosikkileivonnaisen täydellinen liitto
3 h 55 min
{
Aktiivinen
55 minPassiivinen
3 h Porkkanakakku-juustokakku on herkullinen yhdistelmä mausteista porkkanakakkua ja makean hapahkoa juustokakkua. Pinnalle levitettävä kuohkea tuorejuustovaahto tekee kakusta ihanan juhlavan.
3.9
Teksti
Kuvat
Julkaistu: 25.3.2019

Porkkanakakku-juustokakku – kahden suosikkileivonnaisen täydellinen liitto
Ainekset (12 annosta)
Juustokakkutäyte
- 200 gmaustamatonta tuorejuustoa (ei kevyttä)
- 250 g maitorahkaa
- 2munaa
- ½ dlsokeria
- 2 tlvaniljasokeria
- 1 rkl sitruunamehua
- 1 rklperunajauhoja
Porkkanakakkutaikina
- 4 dl porkkanaraastetta (7 keskikokoista porkkanaa)
- 3 dlvehnäjauhoja
- 1 rklkanelia
- 2 tlleivinjauhetta
- 2 tlvaniljasokeria
- 3munaa
- 1 ½ dlsokeria
- 1 ½ dlfariinisokeria
- 150 gvoita
Kuorrutus
- 2 dlvispikermaa
- 200 gmaustamatonta tuorejuustoa (ei kevyttä)
- 1 dltomusokeria
- 1 rklsitruunamehua
- 1 tlvaniljasokeria
Koristelu
- ½ dlhasselpähkinärouhetta
Porkkanakakku-juustokakku valmistuu näin:
- Aloita juustokakkutäytteestä. Pehmennä tuorejuusto lusikalla kulhossa. Sekoita joukkoon rahka ja munat. Lisää sokerit, mehu ja perunajauhot.
- Valmista porkkanakakkutaikina. Raasta porkkanat hienoksi raasteeksi.
- Yhdistä kulhossa jauhot, kaneli, leivinjauhe ja vaniljasokeri.
- Vatkaa toisessa kulhossa munat ja sokerit kuohkeaksi vaahdoksi. Sulata voi ja jäähdytä se kädenlämpöiseksi.
- Lisää muna-sokerivaahtoon vuorotellen voita ja jauhoseosta. Nostele sekaan lopuksi porkkanaraaste. Vältä turhaa sekoittamista, jotta taikina ei sitkisty.
- Pingota leivinpaperi irtopohjavuoan (ø 26 cm) pohjan ja reunan väliin. Voitele reunat.
- Lusikoi puolet porkkanakakkutaikinasta vuokaan. Kaada päälle puolet juustokakkutäytteestä renkaan muotoon. Jätä porkkanakakkutaikinaa näkyviin keskeltä. Lusikoi päälle porkkanakakkutaikinaa ja juustokakkutäytettä vuorotellen.
- Paista kakkua 175-asteisen uunin alatasolla 45 minuuttia. Laita folio vuoan päälle ja jatka paistamista vielä 20 minuuttia. Nosta kakku uunista ja anna jäähtyä ensin huoneenlämmössä ja sitten jääkaapissa muutaman tunnin ajan.
- Vatkaa kuorrutuksen kerma vaahdoksi. Yhdistä siihen notkistettu tuorejuusto. Siivilöi joukkoon tomusokeri. Mausta sitruunamehulla ja vaniljasokerilla. Sekoita kuorrutus tasaiseksi ja lusikoi kakun päälle. Vedä kuorrutteeseen aaltoja veitsen avulla.
- Koristele porkkanakakku-juustokakku hasselpähkinärouheella.
Katso myös
MITÄ PIDIT?
3.85