3,9(139)
Porkkanakakku-juustokakku – kahden suosikkileivonnaisen täydellinen liitto
3 h 55 min
{
Aktiivinen 55 min
Passiivinen 3 h
Porkkanakakku-juustokakku on herkullinen yhdistelmä mausteista porkkanakakkua ja makean hapahkoa juustokakkua. Pinnalle levitettävä kuohkea tuorejuustovaahto tekee kakusta ihanan juhlavan.
Julkaistu 25.3.2019
Maku
Reseptin ainekset
12 annosta
Juustokakkutäyte
200 gmaustamatonta tuorejuustoa (ei kevyttä)
250 g maitorahkaa
2munaa
½ dlsokeria
2 tlvaniljasokeria
1 rkl sitruunamehua
1 rklperunajauhoja
Porkkanakakkutaikina
4 dl porkkanaraastetta (7 keskikokoista porkkanaa)
3 dlvehnäjauhoja
1 rklkanelia
2 tlleivinjauhetta
2 tlvaniljasokeria
3munaa
1½ dlsokeria
1½ dlfariinisokeria
150 gvoita
Kuorrutus
2 dlvispikermaa
200 gmaustamatonta tuorejuustoa (ei kevyttä)
1 dltomusokeria
1 rklsitruunamehua
1 tlvaniljasokeria
Koristelu
½ dlhasselpähkinärouhetta

Porkkanakakku-juustokakku valmistuu näin:

  1. Aloita juustokakkutäytteestä. Pehmennä tuorejuusto lusikalla kulhossa. Sekoita joukkoon rahka ja munat. Lisää sokerit, mehu ja perunajauhot.
  2. Valmista porkkanakakkutaikina. Raasta porkkanat hienoksi raasteeksi.
  3. Yhdistä kulhossa jauhot, kaneli, leivinjauhe ja vaniljasokeri.
  4. Vatkaa toisessa kulhossa munat, sokeri ja fariinisokeri kuohkeaksi vaahdoksi. Sulata voi ja jäähdytä se kädenlämpöiseksi.
  5. Lisää muna-sokerivaahtoon vuorotellen voita ja jauhoseosta. Nostele sekaan lopuksi porkkanaraaste. Vältä turhaa sekoittamista, jotta taikina ei sitkisty.
  6. Pingota leivinpaperi irtopohjavuoan (ø 26 cm) pohjan ja reunan väliin. Voitele reunat.
  7. Lusikoi puolet porkkanakakkutaikinasta vuokaan. Kaada päälle puolet juustokakkutäytteestä renkaan muotoon. Jätä porkkanakakkutaikinaa näkyviin keskeltä. Lusikoi päälle porkkanakakkutaikinaa ja juustokakkutäytettä vuorotellen kasoiksi.
  8. Paista kakkua 175-asteisen uunin alatasolla 45 minuuttia. Laita folio vuoan päälle ja jatka paistamista vielä 20 minuuttia. Nosta kakku uunista ja anna jäähtyä ensin huoneenlämmössä ja sitten jääkaapissa muutaman tunnin ajan.
  9. Vatkaa kuorrutuksen kerma vaahdoksi. Yhdistä siihen notkistettu tuorejuusto. Siivilöi joukkoon tomusokeri. Mausta sitruunamehulla ja vaniljasokerilla. Sekoita kuorrutus tasaiseksi ja lusikoi kakun päälle. Vedä kuorrutteeseen aaltoja veitsen avulla.
  10. Koristele porkkanakakku-juustokakku hasselpähkinärouheella.
5 kommenttia
Tilaa uutiskirje tästä
Parhaat poiminnat suoraan sähköpostiisi.