3,9(72)
Mojito-juustokakku
4 h 30 min
{
Aktiivinen 30 min
Passiivinen 4 h
Kesäisen raikas mojito-juustokakku on täydellinen tarjottava illanistujaisisiin. Nimestä huolimatta juustokakku on alkoholiton, ja mojitolle ominainen maku tulee limestä, mintusta sekä ruskeasta sokerista.
29.6.2015
 |
Maku
Reseptin ainekset
20 palaa
Pohja
200 gDigestive-keksejä
75 gvoita
Täyte
400 gtuorejuustoa (Philadelphia)
200 gvalkosuklaa-limerahkaa
1 1/2 dlsokeria
4 kpllimeä
tuoretta minttua ruukullinen
1 rklruskeaa sokeria
4 dlkuohukermaa
7 kplliivatelehteä
Lisäksi
1 dlkuohukermaa
1 kpllimeä
tuoretta minttua

Valmista ensin pohja. Murskaa keksit hienoksi, sulata voi ja sekoita keskenään.

Pingota 26-senttisen irtopohjavuoan pohjalle leivinpaperi. Painele päälle keksi-voiseos tasaisesti. Laita kylmään odottamaan.

Pese limet huolellisesti ja raasta niiden kuori sekä purista mehu. Ota puolet limen mehusta talteen liivatteiden liuottamista varten.

Laita täytteen liivatelehdet kylmään veteen likoamaan.

Sekoita keskenään huoneenlämpöinen tuorejuusto, rahka ja sokeri.

Nypi minttupuntista lehdet. Yhdistä puolet limen mehusta, limen raastettu kuori, mintun lehdet ja ruskea sokeri, aja hienoksi blenderissä. Yhdistä minttuseos tuorejuuston kanssa.

Vaahdota kuohukerma kuohkeaksi vaahdoksi. Kääntele kermavaahto täytteen joukkoon huolellisesti.

Lämmitä limen mehu kiehuvan kuumaksi mikrossa, purista liivatelehdistä ylimääräinen vesi pois ja sekoita yksi kerrallaan kuuman nesteen joukkoon, sekoita haarukalla tai vispilällä. Kaada liivateneste täytteen joukkoon ohuena nauhana samalla sekoittaen.  Jos haluat täytteestä kirkkaaman vihreää, lisää pari tippaa geelimäistä, vihreää elintarvikeväriä. 

Kaada täyte pohjan päälle ja anna hyytyä jääkaapissa n. 4 tuntia tai mielellään yön yli.

Viimeistele kakku kermavaahtopursotuksilla, limen lohkoilla ja mintulla.

Kommentoi »
Tilaa uutiskirje tästä
Parhaat poiminnat suoraan sähköpostiisi.
placeholder
placeholder
placeholder
placeholder
placeholder
a-lehdet-logo