Maku

Tyrnijuustokakku – jos tykkäät raikkaista kakuista, tämä on juuri sinulle!

12 h 40 min
MU
0
0

Tyrnijuustokakun kipakan oranssi tyrnikiille tekee kakusta jännittävän. Pohjaan lisätyt aprikoosit lisäävät juustokakun kiinnostavuutta. Tämä tyrnijuustokakku on omistettu raikkaiden leivonnaisten ystäville!
Tulosta
Kuvat Satu Nyström

Ainekset (10 annosta)

Tyrnijuustokakun pohja

  • 200 gkaurakeksejä
  • 75 gvoita (sulatettuna)
  • 1 dlkuivattuja aprikooseja
  • 2 tltyrnijauhetta

Tyrnijuustokakun täyte

  • 2 1/2 dlvaahtoutuvaa vaniljakastiketta (Flora Vanilla)
  • 250 gmaitorahkaa
  • 200 gmaustamatonta tuorejuustoa
  • 2 dltomusokeria
  • 1/2 tlvaniljajauhetta
  • 5liivatelehteä
  • 2 rkltyrnimehua

Tyrnijuustokakun kiille

  • 3liivatelehteä
  • 2 1/2 dltyrnimehua

Vuoan voitelu

  • 1 tlrypsiöljyä

Tee näin

12 h 40 min
{
AKTIIVINEN40 min
PASSIIVINEN12 h

Tyrnijuustokakku leivotaan näin:

  1. Öljyä irtopohjavuoka (Ø 22 cm) kevyesti ja pingota pohjaan leivinpaperi.
  2. Mittaa pohjan ainekset tehosekoittimeen ja sekoita tasaiseksi.
  3. Vaahdota vaniljakastike. Sekoita keskenään rahka, tuorejuusto, sokeri ja vanilja. Yhdistä massa vaniljavaahtoon.
  4. Upota liivatelehdet kylmään veteen 5 minuutiksi. Puristele kuivaksi. Kuumenna tyrnimehu kiehuvaksi ja liuota liivatteet siihen. Sekoita liivateseos täytteeseen ohuena nauhana koko ajan sekoittaen. Kaada täyte pohjan päälle. Nosta kakku muutamaksi tunniksi jääkaappiin.
  5. Liota kiilteen liivatelehtiä kylmässä vedessä 5 minuuttia. Kuumenna ½ dl mehua kiehuvaksi. Purista liivatteista vesi pois ja liuota lehdet kuumennettuun mehuun. Yhdistä loppuun mehuun. Kaada hieman jäähtynyt seos kakun pinnalle. Anna kakun hyytyä yön yli.
  6. Koristele tyrnijuustokakku tyrneillä, valkosuklaalastuilla ja siitepölyrakeilla.
MITÄ PIDIT?
0