Maku

Näin järjestät täydellisen brunssin – poimi vinkit!

Näin järjestät täydellisen brunssin – poimi vinkit!
Brunssi on ateria, jonka nimestä huokuu kiireettömyys. Aamupalan ja lounaan yhdistelmää syödään puolenpäivän kieppeillä, kun ensin on nukuttu pitkään ja hartaasti.
Julkaistu: 29.2.2012

Jos juhlat ovat jatkuneet yömyöhään, aamulla ei kannata turhaan hötkyillä. Unikeot saavat nukkua, sillä tällä kertaa aikataulu ei ole täsmällinen. Brunssia voi huoletta venyttää iltapäivän puolelle.

Valmistele suurin osa ruoista edellisenä päivänä, jotta saat itsekin nauttia rauhallisesta tunnelmasta. Tee poikkeus sämpylöiden kohdalla, sillä mikään ei voita vastapaistetun leivän tuoksua ja makua.

Keitä suuret pannulliset kahvia ja teetä. Varmista, että kuohuviini on viileää.

MAINOS - SISÄLTÖ JATKUU MAINOKSEN JÄLKEEN

Tarjoa juomat toisiinsa sointuvista juomalaseista ja kupeista

SISÄLTÖ JATKUU

Jos sataa ja vihmoo, kata brunssi sisälle ja tarjoile kyytipoikana vaikka hauska elokuva. Jos sää suosii, nosta pöytä pihalle ja nauti auringon lämmöstä. Tänään ei tehdä mitään muuta kuin syödään hyvin!

Näin järjestät täydellisen brunssin:

  • Brunssi nautitaan yleensä sekä aamiaisen että lounaan sijasta, joten varaa tarjolle aamiaistarpeiden lisäksi myös ruokaisampia vaihtoehtoja.
  • Loistavia brunssiruokia ovat erilaiset suolaiset piirakat, skonssit ja muut suolaiset leivonnaiset, pannukakut, ruokaisat salaatit, makkarat sekä munaruoat kuten munakkaat, munakasrullat, eggs benedict ja frittata.
  • Vappubrunssilla on mukava tarjota myös perinteisiä vappuruokia: munkkeja, tippaleipiä, nakkeja ja perunasalaattia. Muista myös sesongin vihannes parsa, joka sopii mainiosti niin piirakoihin, salaatteihin kuin munaruokienkin seuraksi.
  • Brunssille on hyvä varata myös yksi tai useampi makea vaihtoehto. Jos brunssilla syödään paljon leipää, pannareita tai croissanteja, valitse makeaksi herkuksi erityyppinen leivonnainen kuten juustokakku tai limettipiiras.
  • Klassisia brunssidrinkkejä ovat bloody mary, mimosa ja bellini. Myös kylmä kuohuviini tai samppanja toimii aina!
  • Alkoholittomista vaihtoehdoista varaa brunssille ainakin kahvia, teetä ja tuoremehua. Hedelmäsmoothiet voivat korvata yhden syötävän ruokalajin. Muista myös sitrusviipaleilla, kurkulla tai mintulla maustetut vesikannut, jotka ovat helppo mutta näyttävä lisä brunssipöytään. 
  • Brunssin rentoon henkeen sopii yhdessä tekeminen. Älä siis ota turhia paineita järjestelyistä, vaan järjestä brunssi vaikka nyyttäriperiaatteella.
  • Brunssilla ei tarvita monimutkaisia kattauksia: riittää kun laitat ruuat tarjolle ja pinoat astiat pöydälle. Vieraat tietävät, mitä tehdä, ja emäntä tai isäntä voi ottaa itsekin rennommin!
  • Brunssilla tärkeintä on kiireettömyys ja rento tunnelma: tärkeimmät järjestelyt teet, kun raivaat kalenterista kunnolla tilaa ja annat letkeän musiikin soida.
MAINOS - SISÄLTÖ JATKUU MAINOKSEN JÄLKEEN

Luo yhtenäinen kattaus kauniilla lautasilla

SISÄLTÖ JATKUU

Lue lisää:

Kommentoi »