


Eggs Benedict
15 min
Eggs Benedict on täydellinen aamupala! Amerikasta kotoisin olevaan klassiseen aamiaisannokseen kuuluu paahdettu leipäviipale, paistettua pekonia tai kinkkua, uppomuna sekä hollandaisekastiketta.
Reseptin ainekset
1 annosta
1 kpl
munaa
2 1/2 dl
vettä
3 rkl
valkoviinietikkaa
Lisäksi
3 kpl
parsaa (halutessa)
1 kpl
paahtoleipäviipaletta (maalais)
1 tl
voita
2 rkl
hollandaisekastiketta
2 kpl
pekonia (viipaletta paistettuna)
Eggs Benedict valmistuu näin:
- Riko muna pieneen kulhoon. Kuumenna vesi kiehuvaksi.
- Vähennä lämpöä, jotta vesi kiehuu maltillisesti. Lisää valkoviinietikka. Pyöräytä vettä lastalla niin, että keskelle syntyy pyörre. Valuta muna kulhosta varovasti pyörteen keskelle. Lisää tarvittaessa pyörteelle hiukan vauhtia. Anna kiehua 1 1/2–2 minuuttia. Nosta muna reikäkauhalla kylmään veteen jäähtymään.
- (Keitä parsat suolatussa vedessä napakan kypsiksi.)
- Kokoa leivät. Voitele paahdettu leipä voilla. Valuta päälle hollandaisekastiketta, katso resepti. Lisää rapeaksi paahdetut pekoniviipaleet (sekä parsat). Viimeistele Eggs Benedict -annos uppomunalla.
- Uppomunaan syntyy aina valkuaisen rönsyjä, jotka voit halutessasi siistiä valmiista munasta pois. Uppomuna säilyy kylmään veteen upotettuna jääkaapissa kaksi päivää.
- Jos et halua säätää uppomunan kanssa, keitä 3 minuutin muna ja kuori se varovasti.
Kommentit
Ei kommentteja vielä
Katso myös nämä
Uusimmat