Eggs Benedict on täydellinen aamupala! Amerikasta kotoisin olevaan klassiseen aamiaisannokseen kuuluu paahdettu leipäviipale, paistettua pekonia tai kinkkua, uppomuna sekä hollandaisekastiketta.
Riko muna pieneen kulhoon. Kuumenna vesi kiehuvaksi.
Vähennä lämpöä, jotta vesi kiehuu maltillisesti. Lisää valkoviinietikka. Pyöräytä vettä lastalla niin, että keskelle syntyy pyörre. Valuta muna kulhosta varovasti pyörteen keskelle. Lisää tarvittaessa pyörteelle hiukan vauhtia. Anna kiehua 1 1/2–2 minuuttia. Nosta muna reikäkauhalla kylmään veteen jäähtymään.
(Keitä parsat suolatussa vedessä napakan kypsiksi.)
Kokoa leivät. Voitele paahdettu leipä voilla. Valuta päälle hollandaisekastiketta, katso resepti. Lisää rapeaksi paahdetut pekoniviipaleet (sekä parsat). Viimeistele Eggs Benedict -annos uppomunalla.
Uppomunaan syntyy aina valkuaisen rönsyjä, jotka voit halutessasi siistiä valmiista munasta pois. Uppomuna säilyy kylmään veteen upotettuna jääkaapissa kaksi päivää.
Jos et halua säätää uppomunan kanssa, keitä 3 minuutin muna ja kuori se varovasti.