Eggs Benedict
15 min
{
Aktiivinen
15 minPassiivinen
Eggs Benedict on täydellinen aamupala! Amerikasta kotoisin olevaan klassiseen aamiaisannokseen kuuluu paahdettu leipäviipale, paistettua pekonia tai kinkkua, uppomuna sekä hollandaisekastiketta.
4.9
Teksti
Kuvat
Julkaistu: 21.4.2016

Eggs Benedict
Ainekset (1 annosta)
- 1 kplmunaa
- 2 1/2 dlvettä
- 3 rklvalkoviinietikkaa
Lisäksi
- 3 kplparsaa (halutessa)
- 1 kplpaahtoleipäviipaletta (maalais)
- 1 tlvoita
- 2 rklhollandaisekastiketta
- 2 kplpekonia (viipaletta paistettuna)
Eggs Benedict valmistuu näin:
- Riko muna pieneen kulhoon. Kuumenna vesi kiehuvaksi.
- Vähennä lämpöä, jotta vesi kiehuu maltillisesti. Lisää valkoviinietikka. Pyöräytä vettä lastalla niin, että keskelle syntyy pyörre. Valuta muna kulhosta varovasti pyörteen keskelle. Lisää tarvittaessa pyörteelle hiukan vauhtia. Anna kiehua 1 1/2–2 minuuttia. Nosta muna reikäkauhalla kylmään veteen jäähtymään.
- (Keitä parsat suolatussa vedessä napakan kypsiksi.)
- Kokoa leivät. Voitele paahdettu leipä voilla. Valuta päälle hollandaisekastiketta, katso resepti. Lisää rapeaksi paahdetut pekoniviipaleet (sekä parsat). Viimeistele Eggs Benedict -annos uppomunalla.
- Uppomunaan syntyy aina valkuaisen rönsyjä, jotka voit halutessasi siistiä valmiista munasta pois. Uppomuna säilyy kylmään veteen upotettuna jääkaapissa kaksi päivää.
- Jos et halua säätää uppomunan kanssa, keitä 3 minuutin muna ja kuori se varovasti.
Katso myös
MITÄ PIDIT?
4.88