Maku

Eggs Benedict

15 min
5
1

Eggs Benedict

Ei ole täydellisempää aamupalaa kuin Eggs Benedict! Amerikasta kotoisin olevaan klassiseen aamiaisannokseen kuuluu paahdettu leipäviipale, paistettua pekonia tai kinkkua, uppomuna sekä hollandaisekastiketta.
Teksti Kati Pohja
Kuvat Johanna Myllymäki
Tulosta
Mainos

Ainekset (1 annosta)

  • 1 kplmunaa
  • 2 1/2 dlvettä
  • 3 rklvalkoviinietikkaa

Lisäksi

  • 3 kplparsaa (halutessa)
  • 1 kplpaahtoleipäviipaletta (maalais)
  • 1 tlvoita
  • 2 rklhollandaisekastiketta
  • 2 kplpekonia (viipaletta paistettuna)

Tee näin

15 min
{
AKTIIVINEN15 min
PASSIIVINEN

Valmista Eggs Benedict näin:

Riko muna pieneen kulhoon. Kuumenna vesi kiehuvaksi.

Vähennä lämpöä, jotta vesi kiehuu maltillisesti. Lisää valkoviinietikka. Pyöräytä vettä lastalla niin, että keskelle syntyy pyörre. Valuta muna kulhosta varovasti pyörteen keskelle. Lisää tarvittaessa pyörteelle hiukan vauhtia. Anna kiehua 1 1/2–2 minuuttia. Nosta muna reikäkauhalla kylmään veteen jäähtymään.

(Keitä parsat suolatussa vedessä napakan kypsiksi.)

Kokoa leivät. Voitele paahdettu leipä voilla. Valuta päälle hollandaisekastiketta. Lisää rapeaksi paahdetut pekoniviipaleet (sekä parsat). Viimeistele Eggs Benedict -annos uppomunalla.

Vinkki!

  • Uppomunaan syntyy aina valkuaisen rönsyjä, jotka voit halutessasi siistiä valmiista munasta pois. Uppomuna säilyy kylmään veteen upotettuna jääkaapissa kaksi päivää.
  • Jos et halua säätää uppomunan kanssa, keitä 3 minuutin muna ja kuori se varovasti.
MITÄ PIDIT?
5
Katso myös nämä