Maku

Nizzansalaatti ilman kalaa – vegeversiossa loistavat nyhtökaura, kaprikset ja itse tehty kastike

15 min
5
0

Nizzansalaatti ilman kalaa – vegeversiossa loistavat nyhtökaura, kaprikset ja itse tehty kastike

KA
0
5
Teksti Jasmin Raitakari
Kuvat Johanna Myllymäki
Tulosta
Mainos
Perinteikkään ranskalaisen nizzansalaatin voi tehdä myös ilman kalaa. Kasvisversiossa tonnikala korvataan nyhtökauralla. Makua tuovat myös artisokka, oliivit ja kaprikset.

Ainekset (4 annosta)

  • 1 pkt Nyhtökauraa (Saaristo)
  • 1 rkl ruokaöljyä
  • 100 g vihreitä papuja (pakaste)
  • 1 ruukku lehtisalaattia
  • 5 keitettyä perunaa
  • 3 keitettyä kananmunaa
  • 4 kypsää tomaattia
  • 1 punasipuli
  • 1 pieni kurkku
  • 1 dl kalamata-oliiveja
  • 1 dl isoja kapriksia
  • ½ prk artisokansydämiä ( à 160 g)
  • 1 dl lehtipersiljaa

Kastike

  • 3 rkloliiviöljyä
  • 1 rklsitruunamehua tai valkoviinietikkaa
  • 1 valkosipulinkynsi silputtuna
  • 1 tl hunajaa
  • ½ tl dijon-sinappia
  • ¼ tlsuolaa

Tee näin

15 min
{
AKTIIVINEN15 min
PASSIIVINEN

1. Tee ensin kastike sekoittamalla kaikki ainekset keskenään. Tarkista maku.

2. Paista nyhtökaura nopeasti pannulla öljyssä. Sulata pavut. Revi salaatti ja levitä se vadille. Viipaloi perunat ja paloittele pavut. Leikkaa munat ja tomaatit lohkoiksi sekä sipuli ohuiksi renkaiksi. Halkaise ja viipaloi kurkku. Valuta oliivit, kaprikset ja artisokat.

3. Asettele ainekset kauniisti kulhoon. Kaada lopuksi päälle kastike. Viimeistele nizzansalaatti persiljalla.

MITÄ PIDIT?
5